Kuřecí vývar s krupicovými nočky
27. 2. 2010
Suroviny:
1 kuřecí čtvrtka + 4 křidýlka
mrkev, celer, petržel
1 cibule, pórek, 2 růžičky květáku
česnek, sůl, pepř, Vegeta
mražený hrášek
sekaná petrželka
Krupicové nočky:
1 celé vejce
dětská krupička
sůl, pepř
Postup:
Do tlakového hrnce dáme současně vařit čtvrtky a křidýlka zbavená kůže, kořenovou zeleninu, celou cibuli, pórek, květák i česnek. Všechny suroviny dáváme do studené vody a vaříme asi 20 min. Pak vývar scedíme, přidáme obrané, nakrájené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a květák a nastrouhaný celer. Dochutíme a zavaříme krupicové nočky: vejce rozšleháme v misce, přidáme dětskou krupici až vznikne polotuhá hmota, kterou dochutím solí a pepřem. Mokrou čajovou lžičkou odkrajujeme malé kousíčky hmoty a vkládáme do vroucí polévky. Nočky dělejte malinké - varem hodně nabudou. Pak přidejte hrášek a petrželku a krátce povařte.
Nočky můžete použít i do jiných polévek (např. zeleninové).
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář