Jdi na obsah Jdi na menu
 


VZ Praha východ 9-10.10.2010 3.místo, I.cena, Nejlepší les

11. 10. 2010

Ahoj příznivci ohařů, haf,haf,haf

tento víkend, v toto magické datum 9-10.10.2010 jsem se již letos naposled zůčastnil VZ ohařů na Praze východ. Na zkoušky jsem byl myslím pěkně připraven a tak jsem tak trochu doufal i v pěkný výsledek,abych paničku na konci sezóny moc nezarmoutil.

V pátek večer k nám přijela teta z Prahy Market s panem bratrem od Berryho,strejdou Birdíkem. Prý,že nás půjdou podpořit. Nakonec se k nám v sobotu ráno ještě přidala teta Lucka. Vyjeli jsme ráno v půl osmé do nedaleké vesničky Lojovice,kde proběhlo přihlášení a poté jsme se přesunuli do lesa,kde bylo zahájení,rozlosování.

Ani vám nebudu říkat,jak si holky sumírovaly v autě jestli mají všechno a nakonec si vzpomněly i na mě.Prý JÉ,MONTY,máme Montyho????Ještě že pohotová Lucka sedící vzahu mě nahlásila,že tedy jedu :-) ,a že se domu pro mě vracet nemusí..... Takto to začalo.                  

14 psů, los 4 byl můj a jel jsem na vodu. Ochota se mi moc nepovedla,a pan rozhodčí mi dal 2. Ostatní ve skupině se lekli přísného posuzování, že zbledli jako papír. Pani s ČF odcházela s 0,IS s 1 a ČF s 2. Ostatní disciplíny 4. Ve skupině nebyli moc rádi,že jsem šel vždy na řadu první,neb jsem nasadil laťku dost vysoko  ,ale tak jsme to s paničkou nacvičili. Velké pole,spousta zajíců,takže okamžité vystaveni,postoupení,klid na zající. Střelení zajíce,přinášení teplé zvěře vše za 4. IS,neřízená střela, neovladatelný i mě létající torpédo velmi překvapil.Rušil i ostatní,ale nakonec společný hon 3. Dohledávky,vlečka za 4.Při dohledávkách jsem potkal několik zajíců,takže opět prokázání vystavení, postoupení, klidu.Pak mi ale panička musela připomenout,co mám vlastně dělat,tedy HLEDAT ZTRACENOU.

První den VODA,POLE za mnou 4x 3,1x2 ostatní za 4.To už jsem věděl,že se nám nominační soutěže vyhnou obloukem,ale protože jsem byl v 1.ceně,pokračoval jsem i druhý den.

Do lesa jsme šli celá skupina původně čítající 7psů ve čtyřech.Ohráka... první pes 0.Paničce bylo vůdce i psíka líto,neb to byl její známí a ona věděla,že to vcelku umí a při zkoušení jim to hezky šlo. Se mnou se nebála a já potvrdil,že les bude moje silná stránka , kdy paničku nezklamu.

Následovala šoulačka a barva, na které jsem šel jako oznamovač. Chtěl jsem se předvést a ukázat, že NDO je platným ohařem i pro práci v lese,což se mi podařilo za 4. Panička byla tentokrát opravdu na mě moc pyšná. Myslím,že jsem všem ukázal, jak obrovský jsem dříč,dělník a že svou paničku nezklamu.Konečné ocenění NEJLEPŠÍ LES mluví za vše....

Konečné 3místo v I.ceně, nejlepší les....

Moc děkuji tetě Market za podporu a trochu toho rozmazlování.Panička ji děkuje za hezkou práci zodpovědného nosiče a řidiče .

KONEČNÉ HODNOCENÍ:  Zakončení mé výcvikové sezony dopadlo na výbornou.......