Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zmrzliny

Příspěvky

Ovocná džeň

31. 12. 2010

Jakékoliv ovoce zbavíme slupek,pecek,cukr,želetina

 

Rozmixovat ovoce a přidat želatinu-2lžíce na 100g a dochutit cukrem.Pak dáme do formy a necháme ztuhnout

 

Míša nanuk

31. 12. 2010

1kyselá smetana,1tvaroh,10dkg moučkového cukru,čokoláda a vaření

 

Smícháme kysanou smetanu a cukr a tvaroh do hladka vymíchat

 

Čokoládová zmrzlina

31. 12. 2010

1smetana ke šlehání,2bílky,2žloutky,2lžíce moučky,1čokoláda na vaření

 

Žloutky s cukrem utřít do husté pěny,přidat velmi hustě ušlehaný bílek a dát ho pak do šlehačky

 

Seri fredo-zmrzlina

31. 12. 2010

100ml medu,4žloutky,1vejce,300ml šlehačky,sekané mandle

 

Smíchat vejce+žloutky a med.Šleháme metlou v kotlíku,umístěným v horké vodní lázni,dokud směs nezačne tuhnout(pozor vejce se nesmí vařit).Ušleháme smetanu a do ní pomalu vmícháme vzniklou hmotu.Vše zalítdo formy.Formu vysypeme mandlemi  a dáme zmrznout

 

Parfait au cage-zmrzlina

31. 12. 2010

60g mleté kávy,250g ml(1/4l) vroucí vody,1-2 lžičky instantní kávy,150g cukru,100ml vody,3žloutky,špetka soli,500ml (1/2 l) smetany

 

Kávu-60ml zalijeme 250ml vroucí vody,smícháme s 1-2 lžičkami instantní kávy a necháme 15minut louhovat a pak přefiltrujeme,přidáme cukr -150g a vody 100ml a přivedeme k varu-svaříme na sirup.3žloutky ušleháme do pěny a vlijeme do toho sirupu a šleháme tak dlouho dokud nevznikne hustý krém,pak přidáme přefiltrovanou kávu a špetku soli a promícháme.Ušleháme 500ml smetany a vmícháme ji do kávového krému.Hmotu plníme formy

 

Rybízová zmrzlina-černý rybíz

31. 12. 2010

2žloutky,2,5 dcl černého rybízu,2,5 dcl cukru,4dcl sladké smetany

 

Žloutky ušlehat s cukrem do pěny.Přidat rozmačkaný rybíz .Vše šlehat a pak dát do formy

 

Tekutá čokoláda

31. 12. 2010

1/4 l vody,1/4 l mléka,1/4 cukru-krystal,4dkg kakaa,1,5 dkg solamylu

 

Vodu,mléko a krystal cukr- smíchat důkladně,pak  dáme vařit.Postupně přidáme solamyl a kakao.Pozor na hrudky!!!Důkladně míchat.Vše necháme svařit a pak necháme vychladnout.Podáváme studené -jako ozdovu na zmrzlinového poháru,možno také podávat se sladkým tvarohem-tzv.Míša

 

Vanilková zmrzlina

31. 12. 2010

4žloutky,1/2 l mléka nebo smetany,100g cukru,kousek lusku vanilky

 

V kastrůlku dobře ušleháme vše.Kotlík se dá do horké lázně a ušlehá se do hustého krému.Prochladlý krém dáme zmrazit

 

Jahodová zmrzina II.

31. 12. 2010

100g moučky,300ml smetany ke šlehání,1vanilkový cukr,4vejce,300g jahod

 

Jahody rozmačkáme a přivedeme k varu.Krátce povaříme a dáme vychladnout.Žloutky utřeme s 1/2 cukru.Ušleháme šlehačku ze smetany a v druhé nádobě bílky s druhou 1/2 cukru.Do šlehačky opatrně vešleháme sníh a jahodový protlak a pak dáme do formy

 

Jaahodová zmrzlina I.

31. 12. 2010

300g cukru-moučka,300ml mléka,200g smetany ke šlehání,2vejce,350g jahod

 

Jahody nakrájet,utřít vejce s 1/2 cukru.Z bílků ušlehat sníh,do kterého vyšleháme druhou 1/2cukru.Také ušleháme smetanu.Smícháme sníh se šlehačkou vešleháme mléko a ostatní,utřeme žloutky a jahody.Dáme do formy a zmrznout na 12hodin minimálně