Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chlumec nad Cidlinou 22.2.2014

 

Dne 22.2.2014 jsme se zůčastnili turnaje v Chlumci nad Cidlinou, na který příjelo 331 závodníků. Z našich zasáhnul jako první v kategorii do 34kg mláďat Tomáš Janouch,který se pral perfektně. Ve skupině dvakrát velice rychle vyhrál překrásnými hody. Na jednoho soupeře ve skupině nestačil a proto postupoval ze skupiny z druhého místa. V semifinálovém zápase na soupeře nestačil a získal tak třetí místo.

V kategorii do 27kg mláďat jsme měli trojí zastoupení. Původní rozlosování vypadalo nadějně, že se naši závodníci nepotkají dříve než v semifinále nebo finále. Jirka Moravík postoupil ze skupiny z prvního místa. Štěpán Kašpar i Tomáš Pulo však postupovali z místa druhého. To zbůsobilo, že v osmifinále se potkal Jirka se Štěpánem. Utkání vyhrál na ipon Jirka a v semifinále se bohužel setkal s Tomášem. V tomto vyrovnaném utkání zvítězil Jirka na yuko. Ve finále Jirka bohužel nestačil na soupeře a prohrál na ipon držením. V konečném zúčtování v této kategorii bral Jirka druhé, Tomáš třetí a Štěpán 5.-6. místo.

Honza Moravík nastoupil v kategorii mláďat do 30kg. První zápas vyhrál rychlým nástupem překrásným iponem. Další dva zápasy byly naprosto vyrovnané. Oba skončily bez bodového ohodnocení a bohužel rozhodnutím rozhodčích oba Honza prohrál. Tím jeho pouť turnajem skončila, bez medaile.

Vojta Kašpar v kategorii mláďat do 24kg měl pouze dva soupeře. Oba zápasy bez problémů vyhrál před časovým limitem, hodem na ipon a získal perfektní první místo.

V kategorii mladších žáků jsme měli dvojí zastoupení. Jakub Krejča v kategorii do 27kg neměl bohužel žádného soupeře a tím pádem bez boje získal první místo.

Aneta Pulová v kategorii do 28kg měla pouze jednu soupeřku. Děvčata proti sobě tedy nasoupila dvakrát. V obou utkáních bohužel Aneta prohrála na držení a tím brala druhé místo.

V kategorii starších žáků nás reprezentoval Kamil Novák ve váze do 50kg. Svoji skupinu i semifinálový zápas vyhrál naprosto bez problémů. Překrásné ipony hodem mu vybojovaly finále. Ve finále narazil na kvalitního soupeře. Kluci se prali až do konce, oba hodili yuko, ale Kamila bohužel jednou trestali na shido. Tento jeden trest rozhodl o jeho prohře a Kamil tím pádem získal pěkné druhé místo.

Turnaj byl moc pěkný, velký počet závodníků si však vyžádal protažení bojů až do 18hod.