Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pezinok 29.3.2014

 

V sobotu 29.3.2014 se judisté z TJ Lokomotiva Česká Lípa zúčastnili XXVI. Ročníku mezinárodního turnaje v Pezinku na Slovensku. Na závody dorazilo 427 závodníků ze 47 oddílů a 6 států. Naše město reprezentovalo 5 závodníků. Dvojí zastoupení jsme měli v kategorii do 25kg ročníků 2004-2005. Tuto kategorii jsme naprosto ovládli. Oba naši závodníci - Tomáš Pulo a Jirka Moravík porazili všechny své soupeře a potkali se ve finále. Finálový zápas byl velice vyrovnaný a vyhrál ho Tomáš Pulo, který tím obhájil loňské prvenství. Jirka Moravík vybojoval perfektní stříbrnou medaili.

Mezi staršími žáky nás zastupoval pouze Ladislav Baláž, který se po půl roce objevil v ostrém zápase. Nastoupil v kategorii do 73kg. Láďa se pral skvěle, vynikající nástupy do chvatů , velmi dobrá technika a rvavost jako vždy. Vůbec nebya znát jeho pauza, kromě jeho fyzičky. Ta byla žalostná Prohrál až v semifinále se soupeřem z Maďarska. Láďa získal krásné třetí místo.

Honza Moravík a Tomáš Janouch předvedli také moc pěkné judo. Jejich výsledky však bohužel nestačily na zisk medaile. V jejich vahách 30 resp. 32 kg se sešlo více jak 25 borců a cesta k nějakému cenému kovu vedla přes 5 vyhraných zápasů. To ani jeden z nich nezvládl.

Zisk tří medailí na takovém turnaji, v tak velké konkurenci hodnotí trenéři Jan Moravík a Michal Vydra jako obrovský úspěch pro českolipské judo. Velkou pochvalu si zaslouží obhajoba prvního místa Tomáše Pula, který před měsícem stejným způsobem obhájil první místo na závodech v německém Sprembergu.

Na všech našich bojovnících je vidět, že se zlepšují zápas od zápasu.Musíme všechny pochválit, ať už získali placku, nebo ne. Na tatami nechali všechno.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář