Jdi na obsah Jdi na menu

...Příprava...

Motobizoni on Route 66

September 2011

Jak to celé začalo……..

.......…... jsme banda motorkářů z Táborska která si v roce 2006 začala říkat Moto Bizoni....

V průběhu roku jezdíme na moto srazy a když pán Bůh dá (vlastně zaměstnavatel dá peníze a dovolenou) tak vyrazíme najet nějakej ten km po Evropě. Společně jsme projeli Rakousko, Itálii, Slovinsko, Slovensko, Maďarsko.. O Route 66 jsem se začali bavit před dvěma lety (2009) na dovolené v Rakousku. Po průjezdu GrossGlockneru jsme si říkali, že je nám Evropa malá a že za velkou louží, by to asi nemuselo být špatný.

Netrvalo dlouho a začal jsem pomalu a jistě získávat informace o samotné Route 66 a lidech, kteří tento speciál trip v ČR dokážou zařídit. Po mnoha nabídkách cestovních kanceláří jsme se rozhodli pro cestu s jedinou oficiální českou asociací Route 66 v čele s cestovatelem a borcem který R66 projel poprvé už před 10ti lety na kole (opravdu na kole – bez motoru a musel šlapat - nechápu) a od té doby pořádá 2x ročně speciální výlety nejen pro motorkáře na Route 66…., jo a jeho jméno je Zdeněk Jurásek.

Rok 2010 byl ve znamení snění a snění a snění a hlavně byl ve znamení pořizování peněz, aby opravdu nezůstalo jen u snů a nebojte nezůstalo….

První osobní setkání se Zdeňkem proběhlo 8. 3. v Marty's Club v Českých Budějovicích, kam Zdeněk přivezl nově natočený cestopisný dokument Route 66 - Mainstreet U.S.A. Do Budějovic přijela polovina naší budoucí výpravy a to Já (Jarin) a Pítrs na cestovatelské námluvy.
Shlédli jsme film, mimo jiné velmi zajímavý filmařský počin, a začali jsme tahat moudra ze šéfa první české asociace Route 66. Mezitím jsme na promítání filmu potkali několik ortodoxních motorkářů kteří už Routku se Zdeňkem projeli. Velký díky Pepovi „Jižanovy“ který se s námi o zážitky dělil až do zavíračky a jeho informace byly přesně to, co nám ještě scházelo do poskládání mozaiky. No, ke konci se vlastně dělil pouze se mnou, Pítrs už si nadělil sám velkého opičáka který mu imrvére zavíral oči a mlátil čelem do baru.

Druhá polovina výpravy J&J (Jirka a Jirčák), nebojte společné mají jenom jméno, navštívila 15.4.2011 První jarní sraz amerik v Jizbicích pod Blaníkem, kde Zdenda opět pouštěl jeho filmek. Následoval pokec a sesbírání detailů a upřesnění mnoha organizačních záležitostí. Z těch nejzásadnějších je to, že podzimní cesta po Route 66 bude tzv. speciální edicí. Speciální edici si vymysleli kolegové z Harley Davidson clubu Praha (které taky vezmeme sebou nebo oni nás?). Na rozdíl od klasického projetí Route 66 (2 448 mil – 18 dní) bude tato podzimní výprava prodloužena ještě o 3 dny, projedeme se po Kalifornském pobřeží do San Franciska (3 000 mil – 21 dní).

Přes jarní měsíce 2011 jsme museli zařídit spousty legislativních záležitostí jako je biometrický pas, ESTA formulář, mezinárodní řidičák, cestovní pojištění, výběr moto, letenky...... 19.7.2011 byla svolána přípravná schůze, na které jsme slavnostně předali trika a mikiny limitované edice "MotoBizoni on Route 66" a pokřtili vlajky které nás budou celou podzimní cestou v USA doprovázet. Jirka se o nás v restauraci Zárybničná Lhota staral skoro jako ve steak housu a jeho dvoukilový grilovaný kolena... mňam mňam...

 

Náhledy fotografií ze složky Příprava......