Co je punčovina?
Punčovina je směs odkrojků dorty,které se zozdrobí, přidá se rum pro děti dávám šťávu z kompotu nebo sirup. Rozmícháme a přidáme krém a marmeládu. Uděláme hustou, ale vláčnou směs, kterou nanášíme na dort a zarovnáváme. Pokud uděláme punčovinu řidkou přidáme drobečky z dětských piškotů.
Tato směs se hlavně používá při tvarování dortů 3D, z piškotu vykrájíme přibližný tvar a všechny odkrojky zpracujeme a drobečky a následně na punčovinu.
vykrájený korpus kočky
promazaný s slepený korpus kočky
korpus dotvarovaný punčovinou
Komentáře
Přehled komentářů
dobrý den, prosím poradíte mi jak udělat ten správný marcipán? - když jsem dělala podle receptu z internetu, nedopadlo to vůbec dobře, a potom taky jak se správně potahuje aby to bylo hezké atd.. prosím o návod, kdyžtak na email - rouzmery@centrum.cz
děkuji mnohokrát
Punčovina
(Jana P., 27. 5. 2011 17:47)
Dobrý den paní Ivano,
máte nádherné dorty. Peču podle vás žirafu, ta punčovina vypadá dosti nevábně, ale chutná docela dobře a svůj účel splnila. Žirafa se mi před potahováním a zdobením chladí v lednici, tak snad se mi povede aspoň zpoloviny tak hezká, jako máte vy.
Krém
(IvanaE, 22. 6. 2010 19:01)Já používám 1 máslo, 1 rostliný tuk (Senna nebo Delikat) 4 lžice cukr moučka, ušlehám přidám vanilmix z 300 ml (pudink za studena) a nakonec dochutím 3 vrchovatými lžicemi nutely. Krém stačí na dort ze 2 plátů po 8 vejcích ( 8 vajec + 8 lžic vrchovatých cukru, vyšlehat a nakonec přidat 10 vrchovatých lžic polohrubé mouky, vmíchat a upéct).
Prosba
(Jarmila Stašáková, 16. 6. 2010 22:37)
Milá paní Ivano,
příští týden slaví kluci narozeniny a já hledala inspiraci na dinosauří dorty, našla jsem a jsem uplně uchvácená. Jdu do toho, jen jsem Vás chtěla poprosit zda by jste mi neposlala recept na Váš máslový odlehčený krém ( můj je neodlehčen )
Děkuji a přeji hodně hodně štěstíčka Jarmila Stašáková
Marcipán
(dominika, 13. 8. 2012 18:47)