Buchta s rosolem
Ingredience:
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek práškového cukru (necelý), 1 hrnek vlažné vody, 1 hrnek oleje, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa (nemusí být, ale je to s ním lepší), 3 vejce
Krém: 250 g másla (Hery), 160 g práškového cukru (včetně 1 vanilkového), 2 tvarohy, 4 lžíce rumu (nebo 4 kapky rumové tresti)
Rosol: 1 plechovka ananasu nebo jiné kompotované ovoce (i mix), šťáva z kompotu doplněná vodou do 1 litru, 2 vanilkové pudinky, cukr podle receptu na pudink
Postup přípravy: Těsto: plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům. Pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.
Krém: vše ušleháme v míse a mažeme na zchladlé těsto. Pokud se zdá krém málo sladký, můžete přisladit. Poklademe ovocem.
Rosol: podle receptu na pudinkovém sáčku uvaříme pudink ze šťávy. Odstavíme z plotny a ještě chvíli mícháme, aby hmota trochu vychladla. Pak ji opatrně přes vařečku lijeme na tvaroh s ovocem. Necháme vychladit (většinou peču den dopředu).
Uvedené množství je na plech. Do dortové formy děláme z 1/2 dávky.
Náhledy fotografií ze složky k receptum