Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva družstva mužů za rok 2015

23. 1. 2016

Soutěžní rok 2015 začal zimní přípravou v tělocvičně, kde  každé úterý hrajeme florbal, který je pro přípravu na hasičské soutěže prý nejlepší sport.

Během zimy jsme upravili soutěžní stroj PS 12, do kterého jsme zakoupili sportovní vačku a další drobnosti upravili svépomocí pro zvýšení výkonu.

Duben už rozběhl naplno tréninky útoků na hřišti, všichni hasiči a fanoušci s nadšením očekávali sezonu.

Okrsková soutěž ve Bzové 25. dubna které se zúčastnila tři družstva mužů byla naše první výhra sezony, čas útoku na tři B hadice byl slušný.

Okresní soutěž se konala na Chyňavě 30. května. Štafety s malými rozdíly dávaly tušit napjaté boje o prvenství. Požární útok se poprvé na okresní úrovni běhal s jednotným strojem Konfi a tak rozhodoval styl a provedení. Náš krásně rozběhlý útok s precizním nástřikem 10. ti litrů vody nikdo nepřekonal a tak jsme s časem 27,79 poprvé v historii vyhráli Okresní soutěž.

13. a 14. června jsme reprezentovali na Krajské soutěži v Nymburku okres Beroun. V sobotu probíhala soutěž v běhu na 100 metrů jednotlivců, každý měl 2. pokusy. Po obědě pokračoval závod štafetovým během 4x100 metrů. Po zakončení prvního soutěžního dne jsme se ubytovali v nedalekých Třebestovicích. Druhý den soutěž pokračovala královskou disciplínou útok. Každé družstvo na dva pokusy s jednotným strojem Konfi. Po sečtení výsledků všech disciplín jsme vybojovali 9. místo z 12. okresů kraje. Na soutěž nás přijely podpořit naše hasičky a spousta fanoušků neváhala jet vice jak 100 km fandit, za což jim patří poděkování.

5. července jsme tradičně vyjeli do Žloukovic na Brodění. Obhájit loňské vítězství se nepodařilo a tak naše dvě družstva byla na 2. a 3. místě. Krásný výsledek v tak fyzicky náročné soutěži a konkurenci 8. družstev.

11. a 12. července jsme zavítali na Brdskou ligu do areálu Valcha u Rožmitálu. V sobotu s časem útoku 19,67  14. místo z 19. družstev a v neděli čas 17,95 a 16. místo z 24. týmů.

 

Další soutěž Brdské ligy jsme pořádali společně s hasičkami Malé Přílepy modré u nás v Broumech. Na sobotním Přílepském kole jsme s časem 18,17 byli 11. z 16. družstev a v našem kole 12. ze 17. s časem 18,29. Na brdské lize musíme ještě zapracovat!

22. srpna tradiční memoriál O Putovní pohár Lhotky u Berouna. Trochu smůla nám přiřadila 3. místo když jak ve štafetě, tak v útoku chyběla na první místo desetina vteřiny při měření na stopky. Čas útoku 18,3 a štafeta 68,8.

29. srpna jsme stihli dvě soutěže. Dopoledne Memoriál Františka Šímy ve Bzové kde jsme vybojovali 1. místo. Odpoledne Memoriál Petra Žáčka na Chyňavě a 2. místo, kdy po dvou útocích jsme měli shodný čas s domácími a tak rozhodovaly horší časy soutěže.

19. září a mlhavé ráno nás vítalo na Memoriálu Tomáše Balka a Václava Vojty v Hýskově. Perfektně rozběhlá štafeta na prvním místě byl skvělý začátek, útok vypadal také výborně, ale spadlý koš po ukončení pokusu vše zhatil. Zbylo na nás 5. místo z 9. družstev.

Na pozvání jednoho z rozhodčích krajského kola požárního sportu jsme 26. září zavítali do Chrášťan u Rakovníka na 29. ročník memoriálu J. Beneše, J. Ulrycha a V. Kounovského. Soutěžilo se v běhu překážek na 100 metrů a požárním útoku s nástřikem 10 litrů. V konkurenci 14. družstev jsme obsadili 2. místo se ztrátou 5. setin na první Chyňavu. Za nejrychlejší požární útok s časem 26.98 jsme získali pohár.

V roce 2015 jsme se zúčastnili celkem 13. soutěží.

Výtečně naše barvy reprezentuje Martin Štochl v soutěži TFA. Na soutěži v Milevsku 10. místo, jedna z nejnáročnějších rozhledna Kuníček 9. místo, Kněževes 4. místo, Poděbrady 6. místo, Mnichovice za letního vedra 39stupnů 4. místo, Barochov  4. místo, noční soutěž Milevsko 5. místo a soutěž TFA v Říčanech s výstupem do 9. patra 7. místo. Letos mu vypomohl i Luděk Schovánek. Na soutěži v Poděbradech 3. místo v kategorii bez dýchacího přístroje.

Nezbývá než poděkovat všem zúčastněným a hlavně všem, kteří nás jezdí podpořit a není jich málo. Dále patří velký dík TJ Broumy za zapůjčení hřiště jak na tréninky, tak na Brdskou ligu a Obci Broumy za podporu a pomoc.

Tak v nové sezoně zdar.   Karel Císař