Jdi na obsah Jdi na menu
 


KRÁLÍK NA SMETANĚ

23. 5. 2015

sádlo (olej), 2 větší cibule, 2 větší mrkve, 2 petržele, 4 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, králík, 1 litr mléka, šlehačka, 6 lžic hladké mouky, špek

Maso prošpikujeme a osolíme (můžeme den předem naložit do zeleniny). Zeleninu si nakrájíme na kolečka, dáme na sádlo na plech a necháme asi 10 minut v rozehřáté troubě zavonět, přidáme bobkový list, nové koření a maso a pečeme asi 10 min na 180°C, pak podlijeme vodou a pečeme asi na 160°C (lepší je plech přiklopit) 1,5h. Maso vyděláme a šťávu se zeleninou propasírujeme přes sítko, přidáme asi 3/4 litru mléka a dáme vařit. Mezitím si v hrnku zaklechtáme 1/4 litru mléka s 6 lžícemi mouky a přilijeme k máčce. Až to zhoustne, odstavíme z plotny a přidáme šlehačku a 1/2 lžíce octa. Dochutíme např.solí neo cukrem.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář