Jdi na obsah Jdi na menu
 


2010 červen - Zápis z jednání představenstva, čestné rady a revizní komise

30. 6. 2010
Z Á P I S
z rozšířeného zasedání představenstva OS ČLK Strakonice,
 revizní komise a čestné rady, konaného dne 3. 6. 2010

 

Přítomni:

Představenstvo: MUDr. Pelíšek, MUDr. Hlinková, MUDr. Maxová, MUDr. Mareš, MUDr. Horný, MUDr. Fialová

Revizní komise: MUDr. Kubíček, MUDr. Chalupa, MUDr. Fiala, MUDr. Sýkora

Čestná rada: MUDr. Hadravová, MUDr. Cílek

 

 

Předseda okresního sdružení přivítal přítomné, poděkoval jim za činnosti pro ČLK a informoval je o několika důležitých tématech z chodu ČLK.

 

1. Předseda OS ČLK Strakonice navázal kontakt s Jihočeskou hospodářskou komorou o možné další spolupráci při finanční podpoře začínajících mladých lékařů. Jednání jsou v chodu, o jejich průběhu bude předseda informovat na dalším setkání.

 

2. Byly zřízeny nové webové stránky okresního sdružení:

https://clkstrakonice.estranky.cz/

 

3. Sjezd ČLK se bude konat 19. až 21. listopadu 2010 v Praze, delegáty sjezdu za naše sdružení jsou MUDr. Pelíšek a MUDr. Kubíček.

 

4. Předseda OS informoval o své účasti na poradě předsedů OS v Olomouci (květen 2010) a na vzdělávací konferenci ČLK v Průhonicích, která se konala za přítomnosti představitelů nejvýznamnějších politických stran ČR, kteří představili své plány pro oblast zdravotnictví.

 

5. Předseda OS informoval o postoji a doporučení představenstva ČLK k organizaci jednání čestných rad, které vzniklo v souvislosti s výrokem Městského soudu v Ostravě (problematika jednání čestných rad v plénu, resp. v senátech). MUDr.Cílek v této souvislosti upozornil na skutečnost, že čestná rada našeho sdružení má t.č. jen 4 členy. Dovolba proběhne na podzimním okresním shromáždění.

 

6. Předseda OS upozornil na skutečnost, že někteří lékaři, kteří vykonávají svou hlavní zdravotnickou činnost na území okresu, nejsou zaregistrováni k našemu okresnímu sdružení. Přítomní vyzvali předsedu, aby tyto lékaře oslovil (např. ve spolupráci s vedením nemocnice).

 

7. Předseda OS informoval o tom, že ČLK uzavřela dohodu s formou OREA HOTELS s.r.o., která zajišťuje zvýhodněné ceny ubytování pro členy ČLK nejenom v Hotelu Pyramida, ale ve všech 28 hotelech řetězce OREA HOTELS s.r.o., přičemž minimální výše slevy činí 20 % z pultových cen ubytování. Rezervaci ubytování si členové ČLK mohou provést sami na www.orea.cz pod uživatelským jménem: ČLK 144482 a na základě hesla, které má k dispozici kancelář okresního sdružení, která jej v případě zájmu sdělí členům OS ČLK Strakonice. Informace bude zveřejněna i na našem webu.

 

8. Předseda OS informoval o okolnostech přidělení akreditace pro novou lékařskou fakultu v Ostravě.

 

9. Předseda OS informoval o novinkách, které se týkají specializačního vzdělávání lékařů (převod agendy z IPVZ na lékařské fakulty, nová struktura vzdělávání v připravované vyhlášce ministerstva).

Ke všem těmto tématům proběhla diskuse.

 

Usnesení:

Představenstvo OS ČLK Strakonice bere informace přednesené předsedou okresního sdružení na vědomí. (6 – 0 – 0).

 

Předseda OS informoval o podpoře ČLK nemocničním lékařům a aktivitám LOK-SČL, tak jak jsou k dispozici i na webových stránkách komory. Po obsáhlé diskusi přijalo představenstvo OS ČLK Strakonice toto usnesení:

 

Usnesení:

Představenstvo OS ČLK Strakonice hodnotí pracovní podmínky většiny lékařů zaměstnaných v nemocnicích nadále jako neuspokojivé, upozorňuje, že prohlubující se nedostatek lékařů ohrožuje kvalitu a dostupnost zdravotní péče v ČR a podporuje požadavky lékařů zaměstnanců formulované usnesením XVII. Sněmu LOK-SČL. (5 – 0 – 1)

 

Dále představenstvo rozhodovalo o finanční odměně pro předsedu Revizní komise MUDr. Sýkoru a přijalo v této souvislosti usnesení.

 

Usnesení:

Představenstvo OS ČLK Strakonice oceňuje činnost MUDr. Sýkory v rámci Revizní komise a souhlasí s vyplacením finanční odměny podle pravidel ČLK. (6 – 0 – 0)

 

Dále proběhla diskuse o problematice převodu činnosti LSPP na Nemocnici Strakonice.

 

 

Představenstvo odsouhlasilo:

  • vydání „Oprávnění k předpisu léčiv“

MUDr. Hlavatá, MUDr. Krch, MUDr. Jindrák, MUDr. Marková, MUDr. Rudolská

 

  • vydání diplomu celoživotního vzdělávání:

MUDr. Vojta