Jdi na obsah Jdi na menu
 


CO-CO-TI  Ahoj - Fota z Rumunska 2022 přidána do fotoalba !!! Bylo to super!

 

Ahoj CO-CO-TI  laugh

Tyto stránky jsou věnované naší motobandě a všem příznivcům jedné stopy!

Náš motoclub byl založen cca v roce 2009 , nicméně již dlouho let předtím jsme spolu pořádali různé vyjížďky a akce. Jako každý druhý jsme začínali jezdit na Jawinách,Simsonech,MZ-tách,ČZ-tách,mopedech a na různých přibližovadlech. Postupem času jsme všichni přezbrojily a upgradovali na lepší stroje. Obzváště poslední rok pomalu každý změnil mašinu V Červenci 2009 pár Cocotů (slovy tři  )  podniklo cestu do Itálie přes GrossGlockner v Rakouských Alpách. Počasí nám neskutečně vyšlo a nakonec z toho byl nezapomenutelný zážitek. Takže jsme začali plánovat další motovýlet na nový rok.Původně byla myšlena Francie,ale během roku se bod zájmu změnil,takže jsme se nakonec domluvily na Chorvatsko.Něco málo fotek z Itálie je uloženo ve Fotoalbu.

No a rok se s rokem sešel a Cocoti podnikají další zahraniční motoakci a to do Chorvatska 2010.Tentokráte už všichni vyzbrojeni velmi dobrými stroji a s poměrně hojnou účastí.Nakonec se nás u základny sešlo 5 co-co-tů , ale ještě cestou v Havl.Brodě se k nám přidal Libor na litrovém CBF-ku a jeho syn na devítkovém Hornetu Takže cesta na Slovensko v sedmi lidech už byla docela slušná banda Co-co-tů..Ze Slovenska už jsme jeli sice v šesti až na Balaton,ale i tak naše Banda budila rozruch.Cestou některým hrabalo z únavné cesty a tak si vybíjely baterky hlavně v tunelech že? Balaton je krásná louže,teplá a docela dobře se tam vyblbne na vodních lyžích a na prkně.Do Chorvatska už jsme jeli v pěti,neboť náš hlavní hláškař Réza se odpojil kvůli pracovnímu vytížení..Snažily jsme se vyhýbat nudné dálnici a tak odměnou nám za to byli překrásné zatáčky a BV-čka  Neboli jak říká Libor -brutální vracečky.. V Chorvatsku jsme po jedné noci v kempu na kamení ve stanech vychytali i ubytování a nakonec jsme hajali v chatkách..Uskutečnily jsme zde výlet na Krka - národní park a výlet do Trogiru.Zpáteční cestu jsme museli absolvovat po dálnicích,neboť nás tlačil čas,který jsme ztratily v Šibeniku opravou zlomeného klíče v Bandaskově nádrži..Ale jinak výlet se opět perfektně vydařil,zapršelo prakticky až na zpáteční cestě v ČR.Chorvatsko můžeme jen doporučit..

Na rok 2011 jsme vyrazily na Slovensko a na návštěvu Borise Ukáčka na Ukrajině Původně jsme měli jet jen na Slovensko, nakonec jsme jen přespali pod Gerlachovským štítem kousek od Starého Smokovce díky Liborově rodině, za což mu patří poděkování!Na druhý den jsme sa odjebali na Ukrajinu.Tentokráte už v hojné účasti osmi co-co.tů.Ubytování u Borise v baráku bylo vynikající,taktéž i pohoštění a vše co pro nás Boris udělal.Myslím že hlavně nikdo nezapomene na pozvání na svatbu,vodku a taneční kreace Péťy .. našeho dvorního tanečníka,který v rámci kolektivu odtancoval vše za nás!   Žažily jsme i chmurné chvilky po setkání s Policií Ukrajinské národnosti,nicméně můžeme konstatovat,že to dopadlo dobře... jen někdo byl o pár Euro chudší...

Letošní rok 2012 jsme podnikly dva výlety..Trochu se nám to rozdělilo na dvě bandy..Jedna banda jela naplánovanou cestu přes Alpy do Rakouska,Itálie,Francouzska (hlavně Monaca) a do Švycarských Alp, druhá banda z finančních, či rodinných důvodů, či technických problémů s motorkou, odjela na Moravu.Tak či onak obě poloviny bandy si to krásně užily.

Rok 2013 jsme naplánovali Tour de ČR,ale vzledem k neočekávanému shledu událostí a nové výrazné osobnosti v našem co-co-t teamu jsme akci jednoznačně nazvali AKCE KAREL!  Každopádně na této mimořádné události se nás zůčastnil mimořádný počet cocotů a to celkem 14! I když postupně někteří odpadávali a odjížděli ač z pracovních či soukromých důvodů, tvrdé jádro zůstalo opět do konce :-D                                                                                                               

Na základě této akce se i naše malá víska přejmenovala na:

 

1382363728924.jpg

 

Rok 2014 nám přinesl výlet na sever k sousedům do Polska k Mazurským jezerům! Sešla se opět docela hojná účas sedmi cocotů a o zábavu bylo postaráno.Podívali jsme se ke krásným Mazurským jezerům, vyblbly na motorové loďce i na silnici.Bohužel předposlední den byl trochu pokažen pádem dvou z nás, naštěstí kromě odřenin,otoků,šoku atd jsou oba zdrávy.. Motorky se daly taky dohromady,takže nic nebrání vyjet vstříc novému dobrodružství.

Na Rok 2015 bylo původně naplánováno Slovensko, ale jak už to u nás bývá, vše se během pár měsíců změnilo a jeli jsme Bosnu,Herzegovinu a Monte Negro,což bylo úplně nejlepší.

V červenci 2016 jsme jeli do Itálie, konkrétně - Lago Di Garda,kde jsme byli také ubytováni a odtud se podnikali výlety do ALP s hen hééén zatáčkami :D Akorát jedna zatáčka se stala Adminovi osudná a malinko poslal motorku ze srázu.Nicméně společnými silami se ji podařilo dát do kupy. Jelo se dál přes hory a Passa,přes mosty a kopce a všici jsme se vrátili v pořádku domů. 

Rok 2017 - vysněně naplánováná Corsica se vydařila.Cesty prostě zuupaa,     Najeli jsme cca 1100 km zatáček a asi tak 300 km rovně.Ještě teď se nám z toho motaj blembáky ( helmy ) . Prostě paráda - nikde jinde jsme se tak nesvezli zatáčkami, jako v horách na Corsice..Bomba, paráda.Krásná příroda, hodně zvířátek na cestách - hlavně kjávy, pjasata, kozičky, hafani. U baráku hadi, štíři, myšičky - bylo hodně zvířátek na ten ostrůvek :D 

Rok 2018 - naplánovaná akce ke Slovenským Bratrům se velmi vydařila. Ideální ubytování jen pro nás mezi lesy, kde jsme se mohli vyřvat na lesy jak chtěli. Taky totální žranice od hostitele Maja, který nám vyvařoval co se dalo a hlavně v neskutečném množství. Po odjetí moto-výletu myslím že každý nasadil odtučňovací a odpivovací kůru. Na ježdění taky super, až na ty Benga všude okolo.

Rok 2019  - se nám  rozdělil na více výletů. Část Bandy jela do Estonska i s výletem do Finska a část objela Rumunsko cestami i necestami po horách. Ale ten hlavní - byl výlet 10 let CO-CO-TŮ na Orlíku! A to stálo za to. Nejprve výlet do Volyně, druhý den na Orlík i když s jednou kaňkou.. Nicméně byly objednány chatky a grilovali jsme krkovice a pilo se a jedlo a hodovalo se všemi známými co znají CO-CO-TY :D

Rok 2020 jsme plánovali SLOVINSKO, jenže jak všichni víme, kvůli Koronaviru se skoro nikam nemohlo.Tak jsme se rozhodly, že podpoříme Českou ekonomiku a pojedeme tady po Čechách.Vyrazily jsme směr Jeseníky do Hotelu Zlatý Chlum.Poté do Prušánek na degustaci vína na dva dny a pak do Volyně také na dva dny.Najeli jsme cca 1500Km

Rok 2021 - SLOVINSKO  proběhlo nakonec v roce 2021 - akorát jsme si to trochu prodloužily přes Itálii a Lago a Stelvio! Takže z toho bylo RAKOUSKO,SLOVINSKO,ITÁLIE  Zatáček bylo až po cocot, až se nám chvilku z toho motala palice.Naštěstí v době Coronavirusu vše ok, nikde žádné kontroly, jen v Rakousku chtěla paní test při ubytování. Jinak vše klaplo! To se nedá vyprávět - to se musí zažít!

Rok 2022 - RUMUNSKO - no co vám budeme povídat. Byl to trip plný technických potíží s Motorkami. 2x zadřené ložisko zadního kola u dvou motorek , 2x nefunkční světla, jedno ulomené zrdcátko a zlámané plasty , jedno uvolněné kolo. Ale jinak jsme projeli Transalpinu a Transfagaraš - což byl hlavní cíl a poté další pojížďky hlavně po horách. Hlavně že jsme zdaví!

 

 

Čest

 

Komentáře a připomínky můžete napsat do sekce Pokec a chat , nebo napsat přímo Administrátorovi webu: vanilla.ice@seznam.cz

Tak hodně šťastných km bez nehod!  

 

cocoti.jpg

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img-20220614-wa0027.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By cocoti at 2010-04-11

 

DESATERO,  JAK JEZDIT NA MOTORCE BEZ NEHOD

 

Kdo nic nedělá, nic nezkazí, kdo se chce projet na motorce, riskuje. Nebezpečí na  tebe  může čekat doslova na každém metru nebo za každou zatáčkou. O to důležitější je prevence. Z diskusí zkušených motorkářů vyplývá několik metod, jak rizika minimalizovat.

1.    Vyjezdit se. Začít s motorkou, která je silnější než sportovní vůz, je hazard. Je dobré začít se stroji menších objemů a postupně si zvykat na rostoucí výkon. 

2.    Předvídat. To je asi nejčastější slovo, které můžete od motorkářů slyšet.Číst situaci na silnici v každém okamžiku je pro bezpečnou jízdu nezbytné.

3.    Dodržovat pravidla. Prostá rada, ke které není co dodat.

4.    Nepodcenit vybavení. Frajeři, kteří si na motocyklu vyrazí v tričku a pantoflích,si koledují. Špatně pro ně může dopadnout i nehoda v malé rychlosti.Zkušený motorkář nevyjíždí bez speciálního motocyklového oblečení a výstroje.

5.    Přizpůsobit jízdu počasí a stavu vozovky. Řidič v autě déšť často ani nevnímá,pro motorku může být ale fatální. Brzdná dráha je delší, stabilita v zatáčkách narušená, jízdní vlastnosti jsou podstatně jiné.

6.    Technický stav. Kontrola motorky před každou jízdou by měla být samozřejmostí.

7.    Vyhnout se bláznům. Motorkáři často jezdí ve skupinách, vybrat si tu správnou partu s rozumným a přirozeným vůdcem může zachránit život.

8.    Český komplex. Je lepší počítat s tím, že Vás čeští řidiči nemají rádi, než se pak divit, proč vám úmyslně křižují cestu.

9.    Stav mysli. Někdo si jede na motorce vyčistit hlavu, někoho starosti odvádějí od soustředění. Sami musíte vyhodnotit, zda se na řízení dokážete náležitě koncentrovat.

10.  Štěstí. Další často používané slovo. Plno z Vás již zažilo určitě krizovou situaci na motorce a aby jste sebou neplácli, potřebovali jste velkou kupu štěstí. Ale radši na to nespoléhejte, nemuselo by se to příště vyplatit.

Hodně štastných km bez nehod!


<bgsound src="/file/6/pav-cocoti.mp3" loop="false">