Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavní činnost ZO Bílovice v roce 2010

Výstava naší ZO - Rok se s rokem sešel a byl tu opět čas na naši tradiční výstavu. Svým rozsahem byla výstava obdobná jako v předešlých letech, výjimkou byla pouze expozice králíků, která byla o poznání menší. A to především díky celkové nákazové situaci onemocnění myxomatozou, která ochromila nemálo chovů.

Nicméně celkově byla výstava opět pestrá co do počtu druhů vystavených zvířat. Sobotní počasí sice příliš nepřálo, avšak dopolední oceňování zvířat proběhlo bez komplikací. V neděli se počasí přece jenom umoudřilo a tak jsem přívítali cca 600 platících návštěvníků.
K vidění bylo:
Králíci: 64 ks
Holubi: 95 ks
Drůběž: 32 voliér
Ve vnitřních prostorách byla nádherná expozice okrasného ptactva. Možno
bylo shlédnout i morčata a činčily jihoamerické.
Atraktivní pro návštěvníky byla jistě i ukázka kozy holandské či nutrie.
Nechybělo tradiční občerstvení a prodej zahradnických výpěstků.

Katalog výstavy - Bílovice 2010  (PDF)

Shrnutí - V roce 2010 vystavovalo celkem 15 chovatelů naší ZO. Zúčastnili jsme se celkem 8 výstav, z toho i výstavy okresní, zemské výstavy v Přerově a speciální výstavy strukturovaných holubů s mezinárodní účastí. Naši členové obdrželi na výstavách celkově 10 Čestných cen, včetně jedné z okresní výstavy. A největším úspěchem byla účast přítele O. Doležala na speciální výstavě holubů ve Lhotě pod Libčiny, kde se umístil na 1. místě v kategorii Pávíků a celkově byl druhý v hodnocení všech kategorií. Takže celkově lze hodnotit naší výstavní činnost jako dobrou, ale určitě je co zlepšovat. Je třeba, aby více chovatelů vystavovalo alespoň na 2-3 výstavách, nejlépe i okresní. Je dobré, že hodně členů dodá zvířata na naši výstavu v Bílovicích, ale tím by to nemělo končit. Pro každého by měla být účast na 2-3 výstavách běžným standardem. Stejně tak by bylo třeba zvýšit naši účast na okresní výstavě. Momentálně se ji účastníme v počtu maximálně 2-3 členů, což je málo.


 Výstavní činnost ZO Bílovice v roce 2009

Naši členové se v roce 2009 zúčastnili celkem 15 výstav. Z větší části se jednalo o výstavy místní a dále pak o výstavu okresní v Nivnici, Krajskou výstvavu Zlínského kraje ve Slušovicích (kde př. Fojtách získal čestnou cenu na kolekci ČS), Výstavu Moravy a Slezka v Přerově, Speciální výstavu Polských Rysů či Klubovou výstavu Pávíků. Celkově tedy výstavní činnost oproti roku 2008 byla na vyšší úrovni jak co do množství obeslaných výstav, tak dosažených úspěchů.

 

Ve dnech 5.-6.9. 2009 jsme opětovně pořádali místní výstavu drobného zvířectva, kde chovatelé prezentovali výsledky své letošní práce. Hlavní částí výstavy byla expozice holubů (84ks), králíků (80ks) a drůbeže (36 voliér). Ve vnitřních prostorách chovatelského areálu byla dále k vidění atraktivní expozice okrasného ptactva a exotů. Nechybělo ani občerstvení a možnost posezení či nákupu drobností pro dům a zahradu.

 V sobotu 5.9. během dopoledne proběhlo ocenění zvířat. Bylo uděleno celkem 20 čestných cen. V odpoledních hodinách byla výstava otevřena pro veřejnost, celkově výstavu shlédlo 830 návštěvníků. K vidění byla pestrá paleta plemen a barevných rázů. Vše bylo podtrženo krásných počasím.

 Celkově hodnotíme výstavu jako zdařilou. Do budoucna rozhodně chceme rozšířit především expozici králíků alespoň na 100-120. Letošní nižší počet králíků byl způsoben především konáním okresní výstavy v Nivnici v témže termínu.

Katalog výstavy-Bílovice 2009 (PDF formát)

 

 Jméno  Počet obeslaných výstav  Počet ČC
 Bilavčík Z.

 3

 2

 Bittner T.

 1

 

 Fojtách J.

 2

 1

 Doležal O.

 4

 1

 Kadlčík A.

 3

 1

 Knot V.

 3

 2

 Kubík J.

 5

 1

 Kubík R.

 2

 1

 Pohanka J.

 11

 4

 Trojek M.

 1

 
 Pavelka P.

 1

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář