Jdi na obsah Jdi na menu

Kladno

30. 9. 2016

Na Kladně bydlím 'odjakživa' ale Sítenské údolí jsem objevila až letos. Před jeho revitalizací by se tam kdekdo ani neodvážil.

Člověk když se chce projít na Kladně obvykle vyrazí na nedaleké Sletiště - ano i to je možnost, ale opomíjet Sítenské údolí, by byla velká škoda.

Tento prostor je velmi příjemný na piknik, nebo jen na projížďku s kočárkem. Je tu rybník s kachnami i dvě dětská hřiště.

Pokud přijedete autem, můžete zaparkovat v nedalekém OC Central a do údolí se vydat buď ulicí pod SPŠ stavební a obchodní akademií nebo Ctiborovou ulicí kolem katastrálního úřadu.

sitna.png

TIP: Pokud máte psa, zajděte si s ním na hřiště pro pejsky, které je v Dlouhé ulici (modrá šipka). Pokud vám Sítenské údolí nestačilo, tak si zajděte ještě na Sletiště (oranžová šipka)

 

Po procházce si můžete zajít na dobrou kávu do mého oblíbeného BB espresso shopu v Suchardově ulici nebo na něco k snědku do Chez nous na rohu Ctiborovy a Leoše Janáčka. Odtud je to pak už jen kousek ke kladenskému zámku, kde je medvědárium a opět dětské hřiště. Pokud máte rádi moderně zařízené restaurace, jděte se podívat do Galerie Kladno, která se tyčí přímo nad údolím.