Jdi na obsah Jdi na menu

Rozhledna Máminka

26. 9. 2016

13.9.2015:

Auto jsme nechali v Novém Jáchymově přímo u Restaurace Diana s tím, že za parko

maminka.jpgvací místo jsme jim slíbili, že se tam po výletě najíme.

Cesta z Nového Jáchymova na rozcestí Pyramida je horší - kamenitý. Ale potom už vás čekají jen nově upravené zpevněné cesty.

Z Pyramidy jsme šli na rozcestí pod Hudlickým vrchem a odtud po modré přímo na vrchol. Když je sezóna je dole pod rozhlednou malý stánek s pivem a drobným občerstvením ve formě sušenek apod.

Rozhledna se nám moc líbila, ale asi to bylo spíš tou euforií z pořádného výletu do lesa.

Z rozhledny jsme pokračovali na rozcestí Pod Gabrielou a odtud po žluté zpět na rozcestí Pyramida. Vznikl tak malý okruh.

V restauraci Diana nečekejte gurmánský zážitek, ale hlad je nejlepší kuchař!

2017:

Tentokrát jsme zaparkovali v Hudlicích u pošty a vydali se na Krušnou horu po modré turistické stezce. Cesta na vrchol a zpět nám trvala 4,5h s tím, že jsme si nahoře přes hodinu poseděli, posvačili, někteří z nás dvakrát vystoupali na rozhledu, nakojili jsme, přebalili jsme - některé adepty 2x. a pak teprve vyrazili lážo-plážo po žluté turistické zpět do Hudlic.

Zde jsme se v 15h 'naobjedvali' v Jungmanové hospůdce (mají každý den otevřeno od 11h) a velice mile nás to překvapilo. Jídlo vypadá i chutná moc dobře. Pak jsme si šli ještě na půlhodinku hrát na veřejné dětské hřiště, které je 100m od hospůdky. Byl to krásně strávený den. Pro větší rychlíky a horolezce určitě doporučuji ještě vylézt v Hudlicích na Hudlickou skálu.