Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ženy A - KP II. - skupina A - 15. a 16. kolo_08-09

20. 9. 2008

  

TJ Jičín - Sokol Dřevěnice  3:1 ( 18,17,-19,15)

Sestava: Bočková, Dytrychová, Novotná, Vocásková, Zákoutská, Zelfelová

 

TJ Jičín - Sokol Dřevěnice  1:3 (-13,-20,22,-22)

Sestava: Bočková, Dytrychová, Novotná, Vocásková, Zákoutská, Zelfelová

 

   Nevlídné podzimní počasí zahnalo volejbal v Jičíně do sportovní haly a tak se dalo očekávat, že soupeřky si nedají nic zadarmo a bude to boj, jako skoro vždy v utkáních s nádechem okresního derby. První dva sety se bojovalo vždy do stavu 15 a pak se jičínským hráčkám podařilo dotáhnout rychle sety do vítězného konce... 25:18, 25:17. Třetí set se karta obrátila a to hlavně díky několika zkaženým podáním, po kterých se nepodařil obrat, ale následovaly další minimálně dvě chyby. Soupeřky z Dřevěnice celkem klidně set vyhrály po šňůře osmi bodů 25:19 a šlo se dál. Z "narvané" tribuny sestoupil ke hřišti jediný divák Olda Vocásek a snažil se být platným nikoliv placeným povzbuzovatelem, ale i na jeho hlasu byl znát zásah viru. Čtvrtý set bylo nutno vyhrát, protože sestava Jičína byla  zdecimovaná zraněním a chřipkou. Soupeřky ale v začátku nechtěly povolit a tak se zase  bojovalo o každý míč. V druhé polovině setu se však domácím začalo dařit a vítězství v setu 25:15 ukončilo  vítězství 3:1 na sety.

 
   Družstvo Dřevěnice posílilo do druhého utkání své útočné ambice a začalo s odhodláním odčinit dopolední porážku. První set byl ze strany domácích přehlídkou chyb od podání až po nedůraznou útočnou hru bez nápadu... 13:25. Druhý set byl již trochu lepší, ale opět body po zkaženém podání na kontě soupeřek jim dával celkem klidné dokončení setu... 20:25.
   Třetí set byl přehlídkou oboustranného dobrého volejbalu se šťastnějším koncem pro Jičín 25:22. V dalším setu si nechaly jičínské hráčky své soupeřky utéct hodně daleko - 15:22 - a závěr již soupeřky dohrály trochu se štěstím 22:25.
   Obě utkání přinesly zaručeně z obou stran dobrý volejbal krajské soutěže žen, kde si soupeřky na obou stranách sítě nic nedarovaly a přinesly asi spravedlivou dělbu bodů.

  
   Jak se dařilo domácím: všelijak a nemá cenu hodnotit jednotlivé hráčky, protože všechny bojovaly a vydaly se ze svých sil do  konce.

 
- jirka -

  

   

V tipovačce dva přesné tipy nikdo neměl, i když některé byly blízko... 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář