Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

              " Zprávy " z Ronova nad Doubravou a okolí
.
.
Nejnovější zprávy z Ronova naleznete - ZDE
.
.

Ronov nad Doubravou : Radnice investuje do chodníků k místní MŠ
(novinka z 30. 12. 2007)

Ve  Chvalovické ulici připravuje radnice vybudování části chodníku. Ten je využívaný zejména jako přístupová cesta k objektu mateřské školy. „Vznikne tu i parkovací stání, sloužící pro návštěvníky pošty. Investice dosáhnou asi 310 tisíc korun. Projektová dokumentace je hotová, je podána i žádost na Pardubický kraj pro udělení finančního grantu,“ vysvěluje starosta města Miroslav Žítek

.
Ronov / Mladotice : Golf přišel o čtyři litá kola.
(novinka z 28. 12. 2007)

Prozatím neznámý pachatel odcizil z osobního vozidla VW Golf čtyři kusy hliníkových litých kol i s pneumatikami v hodnotě 15000 Kč. Vozidlo bylo podle sdělení tiskové mluvčí chrudimské policie Věry Hamáčkové zaparkované v obci Ronov nad Doubravou, a to místní části Mladotice, v areálu bývalého statku.
.
Třemošnice : Zloděj vykradl místní Tipsport bar.
(novinka z 27. 12. 2007)

Na Boží hod se stal centrem zájmu neznámého zloděje třemošnický Tipsport bar. Pachatel vypáčil vchodové dveře a dostal se dovnitř. Ukradl čtyři tisíce korun a cigaretové výrobky, čímž způsobil škodu dosahující sedmi tisíc korun. Dražší bude oprava hlavních dveří, jejichž poškozením vznikla desetitisícová škoda
.

Ronov nad Doubravou : Expedice Krkanka měla hojnou účast.
(novinka z 27. 12. 2007)

Desátého ročníku přechodu Železných hor s názvem Expedice Krkaňka se ve středu zúčastnilo sto turistů, kteří se po vánočním lenošení odhodlali zdolat patnáctikilometrovou trasu. Nejstarším účastníkem byl Josef Labuť z Ronova, nejmladším dětem bylo kolem osmi let. Trasa vedla z Ronova směrem na Mladotice a kolem Zlatého potoka do Třemošnice, Pohdradí, Lovětína a Rudova na Krkaňku. První „výškový tábor“ byl v hospůdce v Podhradí.

.

Ronov nad Doubravou : Nejdůležitější zůstává kanalizace.
(novinka z 23. 12. 2007)

Největší plánovanou investicí zůstává pro město vybudování nové kanalizace  a napojení na čističku odpadních vod. „Tato investice je velmi nákladná a proto je podaná žádost o peníze, snažíme se finanční krytí co nejdříve vyřešit. Veškeré podklady máme již připravené a to jak projektovou dokumentaci, tak stavební povolení“, vysvětluje plány města jeho starosta Miroslav Žítek.

.

Ronov nad Doubravou : Opravy stály sto tisíc korun.
(novinka z 21. 12. 2007)

Poslední letošní investiční akcí bylo zateplení obvodového pláště a výměna oken bytu číslo popisné  470 v ulici U školky. Akce si vyžádala náklady ve výši 100 tisíc korun. ,,Kromě výměny oken byl dům také zateplen. Pro děti a rodiče bylo vybudováno místo pro aktivní odpočinek u areálu mateřské školy,“ uvádí zdejší starosta Miroslav Žítek.

.
Kubánská diplomatka se překvapivě zajímala o Ronov nad Doubravou
(novinka z 8. 12. 2007)

Ronov nad Doubravou - Chargé  d´ Affaires Kubánské republiky Bárbora E. Montalvo se při svém pobytu v Pardubickém kraji zastavila také v Ronově nad Doubravou. Zdejší starosta Miroslav Žítek s místostarostkou Hanou Culkovou informovali diplomatického hosta o práci samosprávy nebo o činnosti spolků, zvláště v oblasti kultury a sportu. Hovořilo se i o některých problémech malých sídel. „Byla to příjemná návštěva, uskutečněná na pozvání Levicového klubu žen z Pardubic. Paní Montalvo viděla, že v životě města nehraje politická příslušnost vlastně žádnou roli,“ dodává starosta.
.
Ronov nad Doubravou: Zmizela Škoda Octavia za půl milionu korun
(novinka z 6. 12. 2007)

V noci na středu ukradl zatím nezjištěný zloděj před jedním z domů v ulici Karla Horkého zaparkovaný osobní vůz Škoda Octavia, tmavě šedé metalízy, registrační značky 2E3 6924. „Jeho krádeží vznikla majiteli škoda za půl milionu korun,“ uvádí policejní mluvčí Věra Hamáčková. Po autu je vyhlášeno celostátní pátrání.
.
Ronov nad Doubravou: Výdaje na oslavy překročily půl milionu korun
(novinka ze 4. 12. 2007)

Zastupitelé města schválili závěrečnou zprávu o výdajích na nedávno uspořádané oslavy k sedmistému výročí založení města. Výdaje na programovou část oslav dosáhly částky 510 tisíc korun. Navíc byly v rámci oslav pořízeny paměťní odznaky, leporela a pohledy, jejichž prodejem se část nákladů vrátí. Město zakoupilo také raznici na výrobu pamětních medailí a zbrusu nový slavnostní prapor s žerdí za 50 tisíc korun.
.
Ronov nad Doubravou: Poberta se vloupal do garáže
(novinka z 10. 10. 2007)

V noci na pondělí se zatím neznámý zloděj vloupal do garáže v Čáslavské ulici, jež patří Městskému úřadu v Ronově nad Doubravou. „Z garáže následně ukradl dva křovinořezy i s příslušenstvím,“ říká policejní mluvčí Věra Hamáčková. Podle jejího sdělení byla městu způsobena krádeží škoda v celkové výši 29 600 korun.
.
Aby město slyšelo

Ronov nad Doubravou -
Radnice se chce postarat o výměnu technického vybavení městského rozhlasu. " Zařízení je staré desítky let," říká ronovský starosta Miroslav Žítek. " Vypíšeme výběrové řízení a posoudíme, na kolik by nás celá akce přišla. Podle mých informací by jen centrální obslužný pult mohl stát něco kolem sedmdesáti tisíc korun," tvrdí starosta. V ulicích je nyní zhruba šedesát jednotlivých tlampačů.
.
Závozník okradl parťáka, ale i svého zaměstnavatele. (z 8.7.2006)

Ronov nad Doubravou -
Okresní soud v Chrudimi poslala na jeden rok do věznice s ostrahou závozníka nákladního vozu, který okradl nejen svého partaka, ale i firmu,která mu dávala obživu. Devětatřicetiletý Bohuslav D. z Kutné Hory měl podle obžaloby chrudimského státního zastupitelství letos v lednu při rozvozu piva v Ronově nad Doubravou ukrást řidiči nákladní ávie, jemuž dělal závozníka, peněženku s penězi, osobními doklady a platební kartou. Dále sebral autodopravě, jíž byl zaměstnancem, 12 605 Kč. Měl se tím podle obžaloby dopustit krádeže a neoprávněného držení platební karty. Obou deliktů se navíc dopustil v 18měsíční zkušební lhůtě, kdy byl podmíněně propuštěn na svobodu pro jiný majetkový trestný čin. Obžalovaný muž se ke krádežím doznal. Uvedl, že potřeboval nutně peníze na úhradu dluhu bývalé manželce. Soud ho proto uznal vinným a vedle pobytu ve vězení mu uložil za povinnost uhradit vzniklé škody.
.
Zajímavost z webu Města Třemošnice  (novinka ze 8. 6. 2006)

21.5.2006 15:18 - Milan Marek -
mischmasch@quick.cz
Dnes jsem si otevrel stranku"Poslete vzkaz městu".Jsem zastupitelem mesta,a proto mě mrzí,že na této oficiální stránce města Třemošnice nikdo není pověřen k odpovědi na všeobecné dotazy a připomínky k mailum na těchto stránkách či k případnému vysvětlení některých věcí.Domnívám se,že by k tomu měl radou či zastupitelstvem měl být někdo pověřen.Stydím se za to a osobně se pokusím o nápravu.Milan Marek

22.5.2006 9:08 - Pavla
Alvarezová - IC - ic@tremosnice.cz
Chtěla bych reagovat na vzkaz pana Marka. Na všechny tyto dotazy či vzkazy samozřejmě někdo reaguje, ne veřejně do této rubriky, ale na jednotlivé emailové adresy. Pokud to je v mé kompetenci reaguji já, v ostatních případech odpovídá paní tajemnice Jana Kočová. Takže pokud je uvedená správná emailová
adtresa je vždy dotaz zodpovězen

8.6.2006 9:45 - j -
jjjjjj
Pan Marek se nejspíš chce dělat důležitým.V trafice mu to totiž moc nejde.Zvlášť když se tváří jako by mu zákazníci byli na obtíž..Moje doporučení je,aby se občas podíval do zrcadla.
.
Pro nedořešené dědictví ohrožují obyvatele záplavy.
(novinka ze 17. 3. 2006)

Ronov nad Doubravou - Město je téměř každý rok postiženo záplavami menšího, ale i děsivého rozsahu. Vloni zalila voda řinoucí se dolů z hřebene Železných hor ulice i náměstí.Řešením je vybudování protipovodňové nádrže, která by ničivý živel zastavila. Pozemek, na němž má být vybudována, je však ve vlastnictví šesti soukromých osob, což záměr radnice už léta brzdí. "Máme vypracovánu i projektovou dokumentaci. Řízení o dědictví pozemků se ale protahuje už více než čtyři roky. Tři z potencionálních šesti dědiců se už nároků na pozemky zřekli. Bez vyjádření dalších, kteří se ani k poslednímu jednání nedostavili, však není možné řízení uzavřít," vysvětluje ronovský starosta Miroslav Žítek s tím, že časový výhled dořešení záležitosti lze těžko předpokládat. Nápad vybudovat protipovodňovou nádrž bránící ničivým záplavám se přitom v Ronově objevil už před řadou let.
.
Vandalové byli přistiženi při činu. (novinka z 15. 3. 2006)

Ronov nad Doubravou Opakované řádění vandalů na “fitstezce“, která byla vybudována místními skauty s podporou města, skončilo dopadením viníků. K překvapení všech byli při ničení zařízení přistiženi dva žáci zdejší základní školy.
Na zřízení stezky se sportovními prvky a ochranným zábradlím bylo použito více než deset tisíc korun, další investice polykalo neustálé opravování poškozených částí. Nakonec se ale podařilo dopadnout viníky přímo při devastaci zařízení. “Poničené části námi byly vyfotografovány a vedení města věc vyřešilo s rodiči školáků. Je nám velice líto, že těch klukům nevadilo ničit práci těch, kteří dělají něco pro druhé,“ říká vedoucí
ronovských skautů František Zvěřina s tím, že stezka je už opět  částečně opravena a brzy může začít sloužit svému účelu.
“V pořádku jsou už informační tabule s vypsanými úkoly. Děti se mohou vydovádět na kladině, žebříku  nebo například při přeskakování na špalkách. Ještě potřebujeme sehnat materiál na opravu ochranného zábradlí nad srázem v bažantnici,“ uvádí František Zvěřina. Až bude vše dokončeno, chtějí skauti uspořádat akci “ Pohádkový les “.



Veselý kraj (reportáž z vystoupení skupiny Brutus ze 3. 3.
(novinka z 9. 3. 2006)

V pátek jsme byli v
Bylanech u Chrudimi. Podle starých cestovních plánů jsme tam hráli už v roce 1992 a 1993. V té době jsme ještě nezapisovali do kroniky. Hraje se tam pravidelně, asi by se vyplatilo zvukově zatlumit jeviště, rezonuje na jedno- a dvoučárkovaném D. Po přípravě během dlouhé cesty v autobusu jsme už rezonovali taky. Když jsme v půlce vystoupení udělali přestávku, Luboš se probudil ze zdravého spánku a začal odpojovat mikrofony a balit šňůry. V půlce se to stává, nebylo to poprvé. Víc ovšem bylo, když před časem Malý Prcínek odpojil bedny a začal balit ještě před začátkem. To ale nebylo nejvíc: jednou na konci naší taneční zábavy v Holýšově se objevil na podiu Vokoun ze skupiny Anča Band a začal balit kytaru. „Co se děje?“ divili jsme se, Vokoun se probral, „Myslel jsem, že jsme hráli my“. Prospal s hlavou na stole celou zábavu, hnulo se v něm svědomí, a tak se pokoušel zachránit situaci alespoň aktivitou při balení.

Nocležili jsme v nedalekém Heřmanově Městci. Bál v místní sokolovně už jsme nestihli. Lehce sněžilo, kupolovité zasněžené hromady v parku nebyly závěje, ale opilci. Veselý kraj. Obědvali jsme ve výtečné sklepní restauraci Ambiente na náměstí, před vchodem koberec, před kobercem nablito. Veselý kraj.


Centrum města čekají letos změny (novinka ze 7. 3. 2006)

Ronov nad Doubravou - Členové zdejšího městského zastupitelstva byli na posledním veřejném zasedání seznámeni s výsledkem hospodaření za minulý rok. To skončilo přebytkem. Příjmy převýšily výdaje o více než tři miliony korun. Zároveň byl upřesněn letošní rozpočet a připravované investice. "Žádné větší akce zatím neplánujeme, neboť čekáme na výsledek žádosti o dotaci na rozsáhlou rekonstrukci kanalizace a stavbu čistírny odpadních vod. Chystáme se ale i na renovaci Chittussiho náměstí, jejíž nejpotřebnější část bude realizována už letos," uvádí ronovský starosta Miroslav Žítek. Nyní je prováděno výškové a prostorové zaměření náměstí, přičemž výsledek studie by měl být znám začátkem dubna. Řešena je především otázka bezpečnosti. Prvním krokem, který má být letos realizován, je oprava chodníku před základní školou, jehož stav není vyhovující.


Po třech pivech a třech fernetech. (novinka ze 7. 3. 2006)

Chrudim / Řestoky - Policie ČR nepřestává dotírat na alkoholiky za volantem. V noci na sobotu nachytala v ulicích města hned tři. V Pardubické ulici byl zastaven místní třiadvacetiletý řidič osobního fiatu. "Nadýchal 0,52 promile alkoholu. Uvedl, že vypil tři dvanáctistupňová piva a tři velké odlívky fernetu," říká policejní mluvčí Věra Hamáčková. Jak dodává, mladík se podrobil i odběru krve. Policisté navíc zjistili, že mu teprve nedávno vypršel zákaz řízení všech motorových vozidel. V sobotu 25 minut po půlnoci byl kontrolován na Palackého třídě třiapadesátiletý řidič fordu z Chrudimi. "Digitální přístroj mu naměřil hodnotu 1,00 promile alkoholu. Také tento šofér se dobrovolně podrobil odběru krve," pokračuje tisková mluvčí. Téhož dne v 1.20 hodin byl v Průmyslové ulici zastaven 24letý řidič Škody Favorit z Řestok. Mladík odmítl odběr krve. Dechovou zkouškou mu však byla naměřena hodnota 1,06 promile alkoholu.


Dva výlupci ukradli nosníky (novinka ze 4. 3. 2006)

Ronov / Třemošnice – Ke krádeži čtyř ocelových nosníků od vzduchové ventilace za 6500 Kč došlo během úterý v areálu firmy KovolisHedvikov, a.s. Třemošnice v Ronově nad Doubravou. Policie ČR nyní oba zloděje vypátrala. Jde o dva místní mladíky ve věku 23 a 28 let.