Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hitman-Blood Money(navod)

19. 2. 2007

Rating bonusy

Po splnění mise dostanete kromě řádné odměny také bonus, který závisí na čistotě a stylu jakým celou zakázku splníte. Nejlepší z nich je samozřejmě hodnocení Silent Assassin, za které dostanete navíc 150 000 $. Hned za tímto hodnocením jsou Professional a Hitman, za které dostanete 100 000 $. Tato hodnocení většinou získáte pokud zabijete omylem ještě někoho jiného nebo pokud vás někdo překvapí. Další kapitolou je hodnocení v závislosti na tom čím jste vraždili. Pokud pobijete hordu lidí sekáčkem na masu dostanete hodnocení Mad Butcher (šílený řezník), pokud použijete Vinnieho basebalovou pálku, získáte přezdívku jeho samotného(Slugger). Těchto hodnocení je samozřejmě nespočet, ale většinou za ně nedostanete žádný finanční bonus, takže se jedná pouze o výzvu pro skalní fanoušky.

Zbraně

Na každou misi si můžete vzít vždy jednu pistoli, samopal, ostřelovačku a buď brokovnici nebo útočnou pušku, přičemž poslední dvě zmiňované zbraně nebudete mít u sebe, ale agentura vám je doručí v bedně na předem oznámené místo. To je vždy označeno na mapě písmeny ICA a bedna funguje i opačným směrem. Pokud do ní vložíte nějakou zbraň, objeví se po skončení mise ve vašem úkrytu. Největší výhodou základních zbraní je možnost jejich vylepšování. To u nich vytváří natolik velikou převahu, že ostatní zbraně pravděpodobně vůbec používat nebudete.

Umění boje

Agent 47 již není takový bezbranný pulec jako v minulých dílech. Dokáže konečně používat ruce a to přímo excelentním způsobem. Nejlepším trikem je vytrhávání protivníkovy zbraně. Tady je v hře malé zrnko náhody, protože někdy může protivníkova zbraň, při provádění tohoto triku, vystřelit a to vás většinou prozradí. Další novinkou je braní rukojmích. To je velice užitečné hlavně při fingování vražd coby nehod. Stačí odvléct oběť ke schodů, či k balkónku a strčit do ní. Při omračování pažbou si dejte pozor, protože je to slyšet a mohli byste někoho přilákat. Novinkou jsou i rádiově odpalovatelné miny, které lze dokonce házet. Čímž se z miny stává něco jako obranný granát. Další trik, který vám může doslova zachránit život je takzvané pravidlo tří headshotů. Pokud již umíráte a čas se začíná zpomalovat, musíte rychle zastřelit tři protivníky přesnou ranou do hlavy. Pak se vám opět vrátí krev do žil a budete mít šanci se například vyléčit. Pokud se strhne přestřelka a v okolí budou nějací civilisté, dejte si na ně pozor. Pokud se budou cítit ohroženi, seberou ze země nejbližší zbraň a budou se vás snažit zabít.

The Vintage Year

Zbraně, které lze při plnění mise najít: Brokovnice, SAF SMG, Snub nose, TMP
Odměna: 400 000 $

Hned na začátku si všimněte stráže napravo. Sledujte jí až za roh a jakmile a za pomoci injekce jí uspěte. Vezměte si její šaty a tělo odtáhněte až ke srázu. Tam přehoďte mrtvolu přes zábradlí do vody. Pokud chcete můžete vzít jeho brokovnici a uložit jí do bezpečnostní schránky, která je u stěny. S novým převlekem se v klidu můžete dostat na slavnost. Zamiřte do vinného sklípku a hned za dveřmi se zastavte. Počkejte až se hlídkující stráž odebere po schodech dolů a pokud nebude nikdo v dohledu, umístěte minu na trám, ke kterému je přivázána plošina se dřevěnými sudy. Teď vyjděte ven a počkejte až Manuel půjde se svým obchodním partnerem do sklípku. Teď musíte jednat velice přesně, Manuel se musí nacházet pod plošinou, ale zároveň se nesmí u trámu nacházet stráž, protože její smrt by se nepočítala do nehody. Dalším způsobem jak Manuela v tichosti odstranit je počkat si na něj v malé místnosti ve sklípku. Je to ta místnost, kde si Manuel dopřává kokainu. V rohu se dokonce nachází bedna, do které můžete mrtvolu schovat.

Dalším cílem je jeho otec Fernando. Nejsnazší cesta k němu vede přes hlavní dvůr. V rohu, u vstupu do kuchyně se nachází okapová roura, po které můžete vyšplhat na římsu a dále pak na střechu. Musíte si ale dát pozor na stráž, která chodí ke vratům a zpět. Pokud vás totiž uvidí šplhat, začne bez varování střílet. Na střeše se přikrčte a připližte se k otevřenému oknu. Fernando je buď v této místnosti a hraje na hoboj nebo je na balkónku ve vedlejší místnosti. Tak či onak, vlezte dovnitř a schovejte se za zeď. Vyčkejte až Fernando dohraje a půjde na balkónek ve vedlejší místnosti. Plíživým krokem ho následujete a strčte přes zábradlí. Spící stráž by se neměla probudit. Teď už jen dostat se zpátky do civilizace. Nejprve se musíte vrátit pro své šaty. Nejrychleji to půjde zpátky oknem a seskočit se střechy na cestu. Po té se vydejte zpět k vašemu obleku a pak zpátky k cestě vedoucí k hangáru. Tady se opatrně připližte k dělníkovi stojícímu u břehu a shoďte ho do vody. Nalevo se nachází ještě jedna stráž. Tu by měl potkat stejný osud jako dělníka. Ale musíte si dát pozor na dalšího dělníka, který občas přijede výtahem. Neměl by vás vidět v civilních šatech. U letadla je ještě jedna stráž, ale ta spí jako poleno.

Curtains Down

Zbraně k nalezení: MP5, SLP.40, Nailer
Odměna: 400 000 $

Tahle mise byla již nastíněna v minulém díle. Hned po vstupu do opery si zajděte pro svou koženou bundu do šatny. Agent 47 si jen vezme něco z jedné z kapes. Nalevo od šatny vedou dveře do sklepení. Tam úplně ve spod pracuje osamocený dělník, který přímo touží po uspávací injekci a spánku v blízké bedně. S jeho šaty se můžete bezpečně pohybovat téměř po celé opeře. Vyjděte zpátky do haly a zamiřte po schodech dolů do přízemí. Vpravo uvidíte dalšího dělníka, kterak natírá dveře. Projděte kolem něj a sestupte do sklepení. Tam pokračujte do velké místnosti, pak do dveří vlevo a na chodbě opět do prvních dveří nalevo. Odsud se dostanete až do zákulisí, přesněji do šaten. Na scéně zatím probíhá nácvik opery, jakmile herci projedou celou scénu dvakrát, odejdou do svých šaten. Do té doby musíte být schován v jedné z nich ve skříni. Šatna, kterou hledáte se nachází napravo od hlídkující ochranky. Uvnitř zůstaňte ve skříní, než přijde herec. Bude si chvíli procvičovat svou repliku a pak odejde na záchod.To je vaše chvíle. Vylezte ze skříně, položte na stůl opravdovou pistoli a repliku si vezměte. Rychle opusťte šatnu a zamiřte do zadní části scény. Tam vylezte po schodech až k železné konstrukci projděte do vedlejší místnosti, kde je naviják, ke kterému je připevněn masivní křišťálový lustr. Umístěte na něj minu a po žebříku na druhé straně slezte dolů. Tady seskočte dírou na lešení a vychutnejte si trochu kultury. Jakmile se Alvaro skácí mrtev k zemi poběží se na něj podívat váš druhý cíl, velvyslanec Delahunt. Když bude těsně pod křišťálovým lustrem, tak zakopne. To je signál pro odpálení nálože. Lustr velvyslance rozdrtí a vy se můžete v poklidu vydat na cestu zpět. Ještě se nezapomeňte stavit zpátky pro své šaty, abyste neplatili zbytečně pět tisíc.

V téhle misi se také nalézá jeden z nejlepších vtípků, které jsou ve hře k vidění. Nejprve musíte zamířit do sklepení do dveří, které jsou u trojice popíjejících dělníků. Za dveřmi se nachází místnost kde pobíhají tři krysy. Pokud je zabijete, objeví se na stole bezpečnostní karta. Tu seberte a vylezte po schodech nahoru. Tady zamiřte do horního patra. Jsou to dveře nalevo od záchodů, které navštěvuje ochranka mistra Alvara. Nahoře najdete zamčenou místnost, jež můžete otevřít pouze pomocí získané karty. Za nimi najdete opravdové myší hrátky :-D

Flatline

Zbraně k nalezení: SLP.40, TMP
Odměna: 500 000 $

Uvnitř léčebny pro alkoholiky se budete v civilu pohybovat jen opravdu omezeně, takže první co musíte udělat je, obstarat si nějaký převlek. Vyběhněte kopec až na terasu, kde se nachází bedna ICA. Tady hlídá policista dveře do chodby, která spojuje lékařské křídlo s léčebnou. Jakmile odejde, vypáčte zámek a ještě jeden ve dveřích naproti. Napravo je okénko do bezpečnostní místnosti, kde jeden ze strážných sleduje televizi. Připližte se za něj a injekcí ho uspěte. Odtáhněte ho ven, vezměte si jeho šaty a tělo schovejte do kontejneru. Tenhle oblek vám umožní pohyb po celé léčebně, kromě lékařského křídla. Tam se můžou pohybovat pouze zřízenci. Ze stolu u televize seberte kartu a vyndejte kazetu z bezpečnostního videa. Zamiřte do lékařského křídla a všimněte si zřízence sedícího za stolem. Do pokoje však chodí ještě jeden, takže než prolezete oknem, počkejte až druhý odejde. Hned jak budete v místnosti, zbytečně neotálejte, zezadu uspěte sedícího zřízence a odtáhněte jeho tělo blízkého kontejneru na prádlo. Jako zřízenec seberte klíče ze stolu a zamiřte k celám, kde si promluvte s tajným agentem. Píchněte mu experimentální sérum a vyslechněte si od Diany nové úkoly. Vraťte se do léčebny a zamiřte po schodech do horního patra. Tady si v jednom z pokojů jeden z vašich cílů vaří. Vejděte do sousedního pokoje (myslím že to je pokoj A) a přelezte přes balkónek. Tady počkejte až bude místnost prázdná a pohrajte si s plynovou bombou.

Odstranění dalšího cíle proběhne také formou ohňostroje. Pokud sejdete zpět do prvního patra a vyjdete nahoru po druhých schodech. Ocitnete se nad knihovnou, kde je uvázán ke zdi lustr, který visí nad globusem. Minu umístěte na stěnu, kde je lustr přivázán. Jakmile se bude chystat váš cíl napít alkoholu s tajné skrýše, odpalte bombu. Poslední cíl si rád zlepšuje kondici v posilovně. Stoupněte si za něj a jakmile docvičí, uduste ho činkou. Musíte si ale dát opravdu velký pozor aby nikdo nebyl v dosahu. Všechny tři cíle lze samozřejmě odstranit dalšími způsoby. Například můžete otrávit jejich ukrytý alkohol nebo si na ně počkat někde v soukromí. Jednu z obětí lze také utopit ve vířivce. Každopádně se po jejich smrti vraťte zpět pro svůj oblek a zamiřte k márnici. Uvnitř oživte agenta a společně odejděte nouzovým východem.

New Life

Zbraně k nalezení: Air rifle, Bull. 480, SLP.40, MP7, Nailer
Odměna: 270 000 $

Jedna z mých oblíbených misí, hlavně kvůli mnoha způsobům dokončení. Svědek hlídaný FBI, který má být umlčen. Nejprve se musíte nějak dostat do domu. Nejrychlejší a nejspolehlivější je získání obleku FBI. Dojděte k autu, které rozváží jídlo a až se nikdo nebude dívat píchněte sedativa do balení koblih. Koblihy odneste k dodávce, která stojí na protější straně ulice a položte je kousek ode dveří. Jakmile budou agenti vyřazeni, otevřete dveře, rychle je za sebou zavřete a převlékněte se do obleku. Na stole ještě můžete vyndat kazetu z bezpečností kamery a zavolat Vinniemu na mobil, ten by pak přišel k oknu. To by se hodilo pro umístění bomby k oknu nebo při použití pušky. V tomto případě však jen změňte oděv a vydejte se do domu. Stráž u vchodu vás nebude prošacovávat, takže se bez problémů dostanete až k bazénu. Napravo do něj je malá kůlna. Jakmile nikdo nebude u jejího vchodu, vlezte dovnitř a seberte tekutý podpalovač. Ten nalijte do grilu a počkejte až začne barbecue. Z ohořelého těla seberte náhrdelník s mikrofilmem a přesuňte se do prvního patra. V prvních dveřích po pravé straně se schovejte a počkejte až přijde Vinnie. Zezadu ho injekcí usmrťte a jeho tělo odtáhněte za roh.

Cesta zpět by měla probíhat stejně bezproblémově jako cesta dovnitř. Jen si nezapomeňte před odchodem změnit šaty, ať neplatíte zbytečně za nové. Pokud byste chtěli aby i Vinnieho smrt vypadala jako nehoda. Museli byste se trošku více snažit. Nejprve se musíte dostat do místnosti v garáží v domě naproti. Lze použít okno v zadní části. Tam seberte ether. Ten nalijte na kalhotky v prvním patře, ke kterým si chodí jeden z agentů občas přivonět. Jeho tělo odtáhněte do koupeny. Potom si počkejte na Vinnieho a jeho osobního strážce. Vinnie se moc dlouho v místnosti nezdrží, takže musíte jednat rychle, použijte na strážce sedativum a odtáhněte jeho tělo do nejbližšího pokoje. Jakmile Vinnie vyjde ze dveří, následujte ho a strčte ho přes zábradlí. Chce to trochu cviku a možná více než jedno popostrčení, ale provést to lze. Pokud by se vám to nedařilo, zkuste vzít Vinnieho jako lidský štít a půjde to snadno. Další nehoda je spáchána. Jen škoda, že za to nejsou nějaké výhody :( Jen namátkou se ještě zmíním o vzduchovce, která se nachází ve stromovém bunkru napravo od domu. Jako munici musíte použít uspávací šipky z místnosti, kde najdete výše zmiňovaný ether. Vzduchovku je dobré použít na zneškodnění hlídacího psa, kterému můžete stejně tak hodit otrávený párek (u popelnic v baráku naproti).

The Murder of Crows

Zbraně k nalezení: Desert Eagle, SLP.40, SLP.40.S, SG552, MP9, Kazo TRG
Odměna: 470 000 $

Připravte se na hodně velké množství civilistů. Hned na začátku si všimněte postavy v masce červeného ptáka. V ruce třímá kufřík s diamanty, jehož získání je součástí vaší mise (Jedná se o úkol nepovinný, ale pro hodnocení SA jej musíte splnit). Následujte tedy červeného ptáka a jakmile zajde do postranní uličky, uspěte ho, vezměte si jeho kostým a tělo ukliďte do kontejneru. Cesta, po které jde je pokaždé jiná, ale ve všech postranních uličkách najdete kontejner. S kufříkem v ruce vyjděte vstříc své první oběti. Mark Purayah II. má svou základnu v severozápadním rohu, vedle starého knihkupectví. U dveří vás stojí stráž oblečená do žlutého ptačího kostýmu. Vejděte dovnitř a vydejte se vpravo až k točitému schodišti. Tady se podívejte do prvního patra a až stráž, která hlídá na schodech odejde, vyběhněte nahoru a schovejte se za dveře. Onu stráž totiž musíte také uspat, nejlépe při její cestě zpět z místnosti. Změňte svůj červený ptačí kostým na žlutý a vstupte do místnosti. Počkejte si až se bude Mark Purayah dívat z okna, přistupte k němu, vytáhněte zbraň a vezměte si ho jako lidský štít. Odpochodujte s ním ven ze dveří, k zábradlí co nejvíce vlevo a shoďte jej dolů.

Po dopadu seběhněte dolů a radši jeho tělo odtáhněte ještě více do rohu, aby jej nemohla vidět stráž z vedlejší místnosti. Poté se vraťte nahoru, na místě kde před tím stál Mark seberte vysílačku a opět kufřík s diamanty. Jakmile seberete vysílačku objeví se vám na mapě pozice zbývajících dvou cílů. Nejprve zamiřte do tichého zákoutí s visícím pianem jen přes ulici od vaší aktuální pozice. Tady vylezte po bednách až k mechanizmu, který drží piáno a umístěte na něj bombu. Slezte zpět dolů a čekejte. Vaším cílem je Angelina Mason, která jednou za čas (opravdu to trvá delší dobu) přijde přesně pod piano. Jakmile se tak stane, odpalte bombu a zamiřte k poslednímu cíli. Ten se může nacházet na třech různých místech. Na tyto místa se lze dostat jen přes noční kluby, které ovšem dovnitř nepustí jen tak ledaskoho. Musíte buď použít zadní vchod nebo si najít lepší oblek. Jeden takový se nachází v centrálním dvoře poblíž hotelu, kde lze vylézt po trubce na balkóny. Tady v jednom pokoji pospává číšník a jeho oblek leží na zemi před ním. V klubu zamiřte do horního patra, cesta vede většinou přes kuchyň. Než vejdete do místnosti, kde se ukrývá Raymond Kulinsky, ujistěte se že stojí zády k vám. Připližte se k němu a vezměte si ho jako lidský štít. Dojděte s ním až ke schodišti a hoďte ho dolů. Vraťte se zpět pro svůj oblek, vezměte si kufřík a opusťte karneval jižním východem.

You better watch out…

Zbraně k nalezení: SLP.40, TMP
Odměna: 400 000 $

Oba dva vchody do rezidence jsou monitorovány bezpečnostními kamerami. Tu u výtahu, lze jednoduše přelstít tak že se přilepíte na zeď a vstoupíte do výtahu společně s dalším hostem. V horním patře si všimněte opilého Santy za oknem. Počkejte až host odejde a přeskočte na balkónek. Ještě si dejte pozor na stráž, která občas přijde a sleduje noční jezero. Santu uspěte injekcí, vezměte si jeho kostým a tělo odhoďte do mrazáku v kuchyni. Napusťte jed do párku a vezměte si ho. V další místnosti seberte s poličky afrodiziakum. Teď zamiřte k baru a promluvte si s barmanem. Za nějakou chvilku přijde číšník a přinese prázdnou skleničku, do které nalijte afrodiziakum. Číšník ji pak odnese mladému Binghamovi. Afrodiziakum začne za chvíli působit a Chad odejde společně s jedním se zajíčků si trochu užít. Následujte ho k pokoji a po ukončení radovánek až na balkónek. Tady do něj strčte a nechte jeho tělo volně padat několik metrů dolů. Mimochodem odsud je krásně vidět na bazének, který předtím využíval ke koupeli. Jedna rána z vaší pistole by bazének vypustila do zamrzlého jezera dole. Ale to již není potřeba ;) Teď se vydejte do místnosti, kde je centrála bezpečnostní ochranky. Je to v zaměstnaneckém patře a v místnosti se nachází i video od bezpečnostních kamer. Na druhém konci místnosti jsou dveře, které musíte, až se nebude nikdo dívat, vypáčit a vyběhnout po schodech nahoru. Tady se koukejte klíčovou dírou dokavaď nepřijde stráž. Vyčkejte až dokouří, otočí se a půjde zpět. To je vaše šance k zákroku pomocí uspávací injekce.

Seberte uniformu a tělo nechte ležet kde je, protože sem stejně nikdo jiný nepůjde. Přes ateliér dojděte až do studia, kde hlídá jeden člen ochranky. Na stole je kazetu, kterou potřebujete získat. Můžete buď počkat až od ní půjde pryč a rychle jí sebrat nebo si trochu pomoci a zhasnout. S kazetu pokračujte až do Havillandovi ložnice. V případě, že není na balkóně, na něj počkejte někde v rohu. Pokud je na balkóně, připravte si párek, otevřete dveře hoďte párek psovi a počkejte až bude po něm. Pak se připližte k vaší poslední oběti a strčte jí s balkónku dolů. Cestou zpět si vyzvedněte oblek v kuchyni a dejte si pozor ať vás nikdo nevidí vycházet. Na závěr ještě jedna maličkost. Všimli jste si při načítání téhle mise, že kromě dvou jmen se tam nachází také otazník? Toto místo totiž patří jednomu konkurenčnímu zabijákovi, který byl vyslán společností Franchize, aby vás zneškodnil. Tedy spíše zneškodnila, protože se jedná o ženu a to docela svůdnou. :-) Je to jedna z lehkých žen, které jsou v pokojích, pokud s ní půjdete dovnitř a otočíte se k ní zády, vytáhne na vás injekci a vaše cesta bude u konce. Mimochodem myslím, že její tetovaní na stehně mluví za všechno ;)

Death On The Mississippi

Zbraně k nalezení: Snub Nosed, Bull. 480, FN-2000, Shotgun
Odměna: 470 000 $

Tentokrát před sebou máte dokonce sedm cílů, což je obzvláště na obtížnost Pro docela peklo. Vyběhněte po schodech na první palubu a běžte kolem pravého okraje až ke kolesu. Tady přeskočte na druhou stranu a nalákejte k sobě hlídkujícího námořníka. Až k vám přijde vytrhněte mu zbraň a srazte ho k zemi. Vezměte si jeho uniformu a jeho tělo hoďte přes zábradlí do vody. Všimněte si prvního člena gangu, který hlídkují o patro výše. Vylezte po dřevěném plotu nahoru a počkejte si až bude vycházet ze dveří. Vytáhněte revolver a vezměte si ho jako lidský štít. Odpochodujte s ním až k místu, kde jste vylezli a hoďte ho dolů. Pokud ho to nezabilo, tak slezte a hoďte jeho tělo přes palubu. V místnosti, kterou chodil kontrolovat se nachází narozeninový dort a jeden číšník. Číšníka musíte v tichosti omráčit (pozor má nůž), vzít si jeho šaty a tělo uložit do chladícího boxu. Do dortu píchněte uspávací injekci. V horním patře na vás čekají čtyři cíle plus tři civilisté, takže musíte jednat rychle a přesně. Nejprve se postarejte o gangstera s brokovnicí, který hlídá vchod. Jakmile se opře o zeď, připližte se k němu ze zadu a s pistolí v ruce jej před sebou doveďte k blízkému zábradlí. To je sice nízké a pravděpodobně jej jen omráčí, ale důležité je, že nebude nikomu na očích. Další cíl chodí na obchůzky kolem horní paluby a skrz kajutu. Jeho cesta vede přes střežený vchod takže si dejte pozor aby vás neviděl jak odstraňujete stráž. Nejlepším řešením je použít na něj stejnou taktiku jako na minulý cíl. Nebo můžete zamířit na levou část paluby, kde se jeden z číšníků občas stojí opřený o zábradlí. Shodit nejprve číšníka a pak si tu počkat na hlídkujícího gangstera. Jen si dejte pozor až ho budete házet dolů, protože by mohl dopadnout na druhou palubu. Doporučuji házet tělo spíše více vlevo.

Nyní už je uvnitř jen jeden gangster a kapitán Skip Muldoon. Tomu můžete donést sedativy napuštěný dort a jeho tělo pak odtáhnout a hodit přes palubu. Na zbylého gangstera si počkejte na záchodě a buď jej uspěte injekcí nebo ho za pomocí pistole doveďte k okraji paluby po svých. V kapitánově místnosti ještě nezapomeňte vzít z trezoru fotky. Teď vás ještě čekají další dva gangsteři na nižších palubách. Vezměte si proto zpátky svůj oblek a jděte ke kajutám pro cestující na první palubě. Tady počkejte až dáma odejde z pokoje a za chvíli i váš cíl. Následujte ho až k místu kde se opře o zábradlí. To bude jeho veliká chyba a vaše veliká příležitost. Poslední cíl se nachází v kotelně, kam máte jako civilista přistup zakázán. Takže se raději vraťte pro oblek námořníka a po dokončení zakázky se dojděte zpět převléci. U kotle se buď kotelníkovi vyhněte nebo jej vezměte jako štít a hoďte do kotle. Váš poslední cíl se rád kouká u zábradlí na pracující písty motoru, takže ho při té příležitosti přehoďte přes zábradlí dolů. V místnosti se ale nachází ještě jeden technik, který by vás mohl vidět. Doporučuji jej buď odstranit stejným způsobem jako kotelníka nebo si jen počkejte, až se nebude dívat. Úniková loď se nachází na zádi a pokud k ní začnete utíkat, i když vás někdo uvidí, bez problémů se vám podaří uprchnout. Získat u téhle mise hodnocení Silent Assassin je velice těžké, ale pokud budete opatrní a všech těl se zbavíte hozením přes palubu do vody, mělo by se vám to podařit.

…Till Death Do Us Part

Zbraně k nalezení: Six Shoter, Brokovnice, Puška na slony
Odměna: 500 000 $

V této misi můžete venku střílet a nosit zbraň aniž by vás někdo napadl. I když vám to vlastně bude k ničemu. Na začátku si můžete všimnout trojice vidláků, kteří se snaží zastřelit krokodýla. Krokodýl tam opravdu je vidět a pokud si vezmete brokovnici, můžete ho i zabít. V chajdě nalevo počkejte na opilce a až upadne do poctivého opileckého spánku, vezměte mu pozvánku na svatbu. Ta vás opravňuje ke vstupu do sídla. Uvnitř si promluvte s nevěstou a jakmile odejde, otevřete si paklíčem dveře nalevo a schovejte se ve skříni. Tady vydržte dokavaď nepřijde kněz. Jeho oblek vám totiž zaručí přístup po celém spodním patře a také na hřbitov. Jeho tělo uložte do almary a nezapomeňte si vzít bibli a klíče od vznášedla. V novém převleku zajděte na toaletu a vypáčte zámek na dveřích nalevo. Tady hlídkuje stráž, neměla by vás vidět jak jdete po schodech nahoru. Po něm vyběhněte až na půdu a tam připevněte bombu k mechanizmu, který drží křišťálový lustr. Je to ten nalevo. Stejnou cestou jděte nepozorovaně zpět a zamiřte do hlavního sálu. Jakmile bude ženich hrát na klavír, odpalte nálož.

Alternativním způsobem tiché eliminace (ovšem nehodnoceným jako nehoda) je otrávení dortu, který chodí ženich ujídat. Jen si musíte dát pozor na číšníka, který občas přijde pro pití a vynést odpadky. Dále je na řadě otec nevěsty. Ten se občas chodí procházet na hřbitov k hrobu svého čerstvě zemřelého bratra a pak kousky kuřat krmí aligátory. Rychlý způsob jak jej zneškodnit je počkat si na něj, u dveří, ze kterých vychází a shodit ho z malých schůdků napravo od dveří. Je to sice jen asi necelý metr, ale Pappy pád nepřežije. Další možností je následovat jej v převleku kněze až na hřbitov. Tady se nejprve musíte zbavit stráže, která sedí v severní chajdě a kouká z okna. Píchněte jí uspávací injekci a její tělo nechte ležet, nikdo k ní nepřijde. Pak vyčkejte než začne Pappy krmit aligátory a hoďte ho za nimi. Další možností jak zneškodnit tento cíl formou nehody je nastražení nálože nad jeho pokoj. Je to pokoj v prvním patře, který hlídá trojice strážných. Uvnitř je na zdi připevněná velkorážní puška na slony. Nálož musíte umístit na půdě v místě kde se od vámi bude nacházet onen pokoj. Pak už jen čekejte než se tam Pappy vrátí a odpalte nálož. K útěku můžete použít vznášedlo, kterým přijel kněz, pokud jste mu tedy nezapomněli vzít klíče.

House Of Cards

Zbraně k nalezení: SLP.40, SLP.40.S, TMP
Odměna: 675 000 $

Tuhle misi lze sice snadno provést s hodnocením Silent Assassin, ale zařídit aby všechny vraždy vypadaly jako nehoda, je téměř nemožné. Pro usnadnění celé mise je dobré vzít si s sebou pušku s tlumičem. Na začátku vstupte do kasina a zajděte si k recepci pro klíč od vašeho apartmánu. Pak vyjděte po schodech k výtahům a vstupte do levého z nich. Počkejte až se za vámi zavřou dveře a vylezte do výtahové šachty, tam počkejte dokud nepřijde vědec a až se výtah rozjede vytáhněte ho škrtící strunou nahoru. Seberte mu klíč, seskočte s vaším kufříkem dolů (ten jeho si tu zatím nechte, budete ho potřebovat při odchodu) a sjeďte o patro níže. Tady si zajděte do svého apartmánu a uvnitř smontujte svou pušku. Odložte jí na zem a vstupte na balkónek. Po pravici uvidíte na druhém balkóně hotelového poslíčka. Vyjděte s pokoje a zamiřte k němu. Ujistěte se, že se nikdo nedívá, připližte se k němu zezadu a strčte ho přes okraj balkónku. Teď už se nemusíte bát, že vás někdo uvidí. Po odchodu ještě zavřete dveře a zamiřte zpátky k výtahu. Tentokrát nastupte do pravého výtahu a nechte ho sjet dolů. Při cestě si vlezte do šachty a počkejte si na další oběť. Tou bude Hendrik Schmutz, který je na cestě do svého pokoje v sedmém patře. Uškrťte ho, seskočte dolů a vyjeďte do osmého patra. Teď zamiřte k pokoji, který patřil vědci. Ujistěte se, že šejk je již ve svém soukromém salónku a po cestě k pokoji stiskněte požární alarm. Teď rychle utíkejte do pokoje vědce, v ložnici vytočte na mobilu šejkovo číslo a ještě rychleji se vraťte k výtahu. Tím zajeďte do sedmého patra, do svého apartmánu, kde seberte pušku a vyjděte na balkónek. V kasinu totiž nefungují mobilní telefony, kvůli možnosti podvádění a tak musí šejk zajít ven.

Na balkónku zamiřte vpravo a přeskočte na malou železnou plošinku. Odtud budete mít skvělý výhled na šejka. Jedna rána do hlavy a rychle zpět do svého pokoje. Pušku tu musíte nechat, protože zpět budete brát kufřík s penězi, který měl u sebe vědec. Ještě než opustíte hotel musíte se stavit pro kazetu z bezpečnostních kamer. Vchod do místnosti není nijak zvlášť strážen, jen se sem občas jde podívat jeden z portýrů. V samotném bezpečnostním centru sedí jeden strážný, kterého budete muset uspat pomocí injekce. Pak seberte kazetu a můžete v klidu odejít zadním vchodem z hotelu pryč. Pokud byste přeci jen chtěli zabít všechny tři cíle tak, aby to vypadalo jako nehoda, máte šanci. Hendricka je možné shodit z balkónku jeho pokoje. Stačí si jen počkat u jeho dveří a až jimi projde, následujte ho až na balkón. Mimochodem stejným způsobem můžete do jeho kufru schovat bombu a až pak půjde za šejkem její výbuch je zabije oba. Vědce můžete shodit z osmého patra stejným způsobem, jen předtím musíte odstranit jeho osobní stráž. Jeho samotného pak odveďte na balkón jako lidský štít a hoďte dolů (K němu se dostanete za použití požárního poplachu a následném schování ve skříni). Se šejkem je to trochu složitější, potřebujete uniformu zaměstnance hotelu. Zavolat ho mobilním telefonem a pak rychle utíkat do jeho soukromé lóže a po schodech ven. Tady ho budete muset shodit až půjde po schodech zpět dolů. Ne vždy se to povede, ale jiný způsob pravděpodobně není.

A Dance With The Devil

Zbraně k nalezení: SLP.40, Desert Eagle, FN-2000, MP5, MP7, Dragunov
Odměna: 570 000 $

V této misi raději zapomeňte na maskování vražd jako nehody (je to sice možné, ale strašlivě zdlouhavé, komplikované a trochu založené na náhodě). Nejprve projděte hlavními dveřmi a promluvte si s ochrankou. Řekněte jí o zapomenutém kufříku a následujte jí do skaldu. Tam jí uspěte a vezměte si její oblek. S oblekem vejděte do garáží a u otevřeného nákladního auta se opět převlékněte, tentokrát do kostýmu na nebeskou party. Pokud máte s sebou nějakou zbraň nevstupujte do výtahu dveřmi, ale využijte postranní servisní vchod. Stačí jen odlákat hlídače pomocí mince a rychle se vyloupat dovnitř. Vylezte po žebříku a vlezte do prvního výtahu. Vyjeďte až do horních pater a hned zamiřte na toaletu. Tady si v pravé kabince počkejte na agenta Martineze a pomocí injekce nebo struny ho usmrťte. Odtáhněte jeho tělo do rohu aby nevadilo při otevírání dveří a vezměte si jeho kostým. Pokud ještě nemáte FN-2000, můžete si vzít jeho kufřík, ve kterém je tato zbraň ukryta. Vyjděte z toalet, dejte se vlevo a pak do dveří vpravo. Na konci chodby se nachází vchod do Martinezovi kanceláře, kde z notebooku zjistíte identitu dvou zabijáků najatých na vaše odstranění. Jedním z nich je Eve, příšerná zpěvačka s úžasným tělem v andělském kostýmu. Počkejte si na ní v kanceláři a hned jak přijde se do ní pusťte pěstmi. Nesmíte zaváhat nebo do vás vrazí jeden ze svých nožů. Její tělo odtáhněte za stůl a ujistěte se, že již nežije. Vedle stolu se nachází ještě jeden kufřík, uvnitř je ukryta puška SVD Dragunov, je jen na vás, kterou zbraň budete chtít odnést do svého úkrytu. Vraťte se zpět do výtahu, sjeďte dolů a přelezte do druhé šachty.

Zamiřte na pekelnou párty. Martinezův kostým vám umožní chodit všude, kde budete chtít. Na party si zajděte promluvit s barmanem. Odvede vás do skladiště, kde se spolu musíte utkat o post nejlepšího nájemného zabijáka na světě. Pokud máte u sebe svou zbraň tak je to jedině dobře, pokud ne musíte nejprve ke stolu a trochu se vyzbrojit. Každopádně začněte střílet co nejrychleji na místo, kde stojí ďábelský Maynard. Pokud ho nezabijete hned, nastane zuřivá přestřelka, při které můžete velice snadno přijít o život. Po jeho smrti seberte klíč od skaldu a vraťte se zpět na párty. Zamiřte k místu, kde jsou dveře na plošinu, ze které Vaana předvádí své vystoupení. Nalevo od dveří je přístroj, kterým se ovládají ohnivé efekty. Trošku si sním pohrajte a běžte se podívat jak to dopadne. Může se stát, že vás Vaana potká a půjde s vámi do soukromé místnosti trošku si užít. V tom případě jí budete muset odstranit ručně v oné místnosti. Cesta zpět v kostýmu by neměla být problém. U dodávky si na sebe opět vezměte uniformu a zamiřte ke vjezdu do garáže. Tam se v malé budce nachází video se záznamem bezpečnostních kamer. Počkejte až jeden ze strážných odejde, propližte se dovnitř a seberte nahrávku. Pak zajděte pro svůj oblek a nepozorovaně se dostaňte až k vašemu autu. To by neměl být problém. Stačí jen počkat až stráž půjde pryč, seběhnout po schodech dolů a vyčkat na vhodnou chvilku i u druhé stráže.

Amendment XXV

Zbraně k nalezení: Nailer, MP5, M14, Desert Eagle, Custom 1911, SLP.40
Odměna: 400 000 $

Zapomeňte, že byste si mohli vzít do bílého domu nějaké zbraně. Jediné co lze přenést skrz detektor, je puška ve speciálním kufříku. Pokud chcete můžete si jí vzít. Při procházení detektorem musíte kufřík položit na jezdící pás a na druhé straně si jej vzít. Za bezpečnostní kontrolou jděte rovně a schovejte se na toaletě vpravo. Počkejte si až sem půjde zaměstnanec a uspěte ho. Jeho tělo posuňte dál od záchodu a vezměte si jeho uniformu. Ze záchodu projděte dveřmi nalevo a pak dalšími dveřmi vlevo. V bezpečnostní místnosti si vezměte kazetu z videa a ze stolu kartu pro vstup do centrální budovy. Vyskočte oknem ven a počkejte si na hlídkujícího mariňáka. Uspěte ho druhou injekcí a jeho tělo odtáhněte za roh aby ho nikdo nemohl spatřit (stejně schovejte i jeho zbraň, která by mohla někoho přilákat). Vezměte si jeho uniformu a vraťte se zpátky dovnitř východního křídla. Pokračujte chodbou až do hlavní budovy a zamiřte do druhého patra. V místnosti s oknem na západní křídlo se převlékněte do řemeslnického úboru a sejděte zpět po schodech dolů. U vstupu do kanceláře viceprezidenta budete prohledáni. Uvnitř si počkejte až se viceprezident Morris vrátí z vycházky se psem a pak jej potichu zabijte. Jeho tělo uložte do almary, ale ještě předtím si nezapomeňte vzít kartu pro vstup do západního křídla. Pak se vraťte do horního patra a po lešení slezte na střechu. Tady si všimněte dvou větracích šachet. U té pravé odložte minu, bude se tu později nacházet váš poslední cíl a takhle si celou práci trochu usnadníte. U vchodu si počkejte až si přijde jeden z federálů zakouřit. Pak se propližte dovnitř a následně do prvních dveří nalevo. Uvnitř bude ještě jeden federál, ale měl by k vám být otočený zády. Pokračujte kradmým pohybem do dalších dveří vlevo a tam se převlékněte do obleku agenta. S novým outfitem můžete bez problémů sejít do spodního patra, až do oválné pracovny, kde dojde k setkání s Markem Parchezzim III.

Po výbuchu vyběhněte na střechu a najděte si nějaký kryt. Na konci střechy na vás čeká albín a v rukou třímá velice silný modifikovaný Colt 1911. Pokud jste na něj nastražili bombu, odpalte jí a rychle běžte co nejblíže, pro případ kdyby jej nezabila. Cesta zpět povede přes lešení do horního patra, kde se převléknete zpět do mariňácké uniformy a projdete až na toaletu v křídle pro turisty. Tam si vezměte svůj oblek a vyjděte přes turniket ven k východu. Pro případ, že byste chtěli k eliminaci obou cílů použít sniperku, proneste jí až na střechu, ze které můžete zabít viceprezidenta při venčení psa. Pak jí opět sbalte do kufru a ten si odložte někde na druhé straně střechy. Ale dejte si pozor aby kufřík nikdo neviděl, jinak by vám ho mohl odnést. Až se vrátíte zpátky na střechu, smontujte pušku a pěkně z dálky zastřelte Albína.

Requiem

Naprosto fantastické zakončení toho dílu a také nejtěžší souboj v celé hře. Stiskněte několikrát šipku vpřed a hitman se začne pomalu probouzet. Existuje několik základních taktik, které vám mohou pomoci, zde si popíšeme jednu z nich. Na začátku je celý čas zpomalen, což vám poskytuje značnou výhodu: Je velice důležité jí využít a během času něž se postavíte na nohy, zastřelit alespoň tři agenty. Pak začne čas plynout normálním tempem. Nejlepší je nejprve zastřelit sedící dvojici po vaší pravici a agenta, který vám stojí u nohou. Pak se zaměřte vlevo a zabijte dalšího agenta, který již bude mít vytaženou zbraň. Další čtyři protivníci jsou u lavic před vámi. Čas již běží normálním tempem, takže se vás budou snažit co nejrychleji obklíčit. Zabijte ještě jednoho a během chvilky se na vaše tělo sesype salva kulek. Jakmile začnete umírat máte poslední šanci a opět výhodu zpomaleného času.

Teď musíte pořádně mířit, protože budete muset zbývající trojici zabít výstřely mířenými na hlavu. Postřílení všech osmi agentů v síni je velice precizní práce, protože v pistolích je pouze devět nábojů. Dobíjení trvá neuvěřitelně dlouho a v podstatě nemáte šanci to stihnout. Po vyklizení pohřební síně od agentů se běžte schovat za betonové stěny za pultem. Novinář, zřízenec a bývalý šéf FBI se mezitím vytratili pryč a další dvojice agentů je již na cestě k vám. Občas se stane, že se k vám vydá pouze jeden z nich a druhý bude hlídat bývalého šéfa u příjezdové cesty. Každopádně si musíte dát pozor abyste neschytali ani jednu kulku, protože vaše životní energie je téměř na nule. Po usmrcení předposledního agenta se můžete vyzbrojit zbraněmi poražených nepřátel a pomalu se přesuňte ke zbylým cílům. V jedné hrobce jsou ještě k nalezení nějaké zbraně pro boj zblízka, pokud máte zájem. U příjezdové cesty z bezpečné vzdálenosti zastřelte oba protivníky a popravte i zbylé dva civilisty. Nesmí zůstat žádní svědci…

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

rdtgzhj

(ddtfghj, 31. 10. 2010 21:30)

sdrfzuij

náhoda

(NEKOPíRUJ, 22. 12. 2009 20:01)

to je ale náhoda máš stejnej návod jako na stránkách nakterym ho napsali ne okopírovali to je ale náhodička mát to na tečku stejný

je to dalsi kolo ale hitman 5

(kris, 17. 10. 2009 15:03)

je to husta hra projel jsem ji asi 50 za den ji projedu i 5 proste huste

Poslední mise

(Kimbo, 20. 7. 2009 20:49)

já v poslední misi requiem sem schytal jen 2 kulky a co je to video jak je 47 u to azijata ?

lepší návod na poslední mši

(Jacob, 8. 7. 2009 14:53)

ten návod na Requiem je tady napsanej docela dobře ale znám lepší způsob, neprobouzejte se hned ale počkejte až kněz dojde k vašemu boku pak dávejte pohyb dopředu jako oživot, hitman se probudí a hned použije kněže jako štít, potom hned začněte střílet po agentech, toho na vozíku a v růžové košili nechte, až všechny zabijete a budete mít štěstí že to kněz před vámi přežil tak ho omračte a až bude ležet nazemi tak ho chladnokrevně pošlete do nebe, jestli to za vás udělá některý z agentů tak nepanykařte a prostě se stáhněte za zíďku za vámi a prostě je nějak postřílejte, až budou mrtví tak vemte jejich zbraně, všechny přebíjte a vydejte se za mrzákem který pojede k autu, ale nebojte že by ujel (najděte ho podle mapy, nebo vyběhněte skrz ty okna a v levo) pak, jestli budete mít málo životů tak ho rychle sestřelte z toho vozíku protože má u sebe colk 1911 a možná by vás i zabil, jednou se mi to stalo, potom zamiřte k bráně, tam bude ten poslední posera a bude bouchat na bránu buďto ho jednoduše zastřelte a nebo k němu dojděte a podřízněte ho, pak už si jen vychutnejte závěrečné video, nejde totiž přeskočit. Doufám že sem vám pomohl

Gta iv

(Danek, 23. 3. 2009 21:25)

Masnííí

všechno je super

(všechno je super, 5. 1. 2009 13:44)

reqiem se dělá že levým analogem dáváte nahoru dolu nahoru dolu a takhle pořád potom se pomalu probouzíte koukejte se jak hitmanovi život stoupá.

všechno je super

(áchh, 3. 1. 2009 16:03)

Až poslední requiem mise šipky nahoru:-)vubec to nejde

Hustý!!!

(Malcom, 17. 3. 2008 19:55)

Mrtě!Díky moc se mi to hodilo.