Jdi na obsah Jdi na menu

OČKOVÁNÍ PRO A PROTI 1.DÍL

1. 8. 2012

 

Bohužel se (nejen)u nás některé poznatky a fakta o vakcinaci zpravidla široké veřejnosti nesdělují a nebo se záměrně bagatelizují jako nepodstatné. Osobně projevuji své výhrady od mírného nabádání k opatrnosti až po nesmiřitelný nesouhlas, vždy v souvislosti s konkrétním přístupem u konkrétního jednotlivce.

Vakcinace je invazivní lékařský zákrok, který může, byť v ojedinělých případech, způsobit poškození i smrt naprosto zdravé osoby.


 

  1. Bohužel běžný laik automaticky předpokládá, že vakcíny jsou bezpečné

  2. vždy je nutné si u každé vakcíny zvlášť zvažovat pro a proti, toto rozhodnutí musí být vždy založeno na faktech a ne na reklamní propagandě (farm.firem), očkovací l. nejsou vitamíny,.

  3. bohužel ve farm. zájmu je na tomto poli neustálá manipulace se skutečnými fakty tak,a by se běžný člověk o zásadních vedlejších účincích vakcín vůbec nedozvěděl.

  4. v očkování je bohužel stále mnoho nejasností, v této věci ne nezbytný skepticismus už i vzhledem k poklesu důvěryhodnosti zdravotnictví jako systému (silné lobby a korupce)

  5. faktory, které ovl. rozhodnutí: výskyt nemoci, závažnost, vedlejší úč. vakcíny, atd.

  6. V ČR bohužel ještě „totalita“ co se týče zveřejňování skutečných vedl.úč. vakcín

  7. v ČR autoritativní očkovací politika -nemožnost volby alternativního kalendáře a vakcín

  8. v ČR neexistuje institut odškodnění po očkování, když je tedy toto očkování povinné

  9. ČR je celosvětově známá svým vysokým podílem korupce ve všech svých sférách, tedy i ve zdravotnictví

  10. hlavní hygienik zásadně prosazující očkování není vůbec očkován, proč asi?

  11. každá očkovací l. má akutní a někdy i těžké (výjimečně smrtelné) nežádoucí úč.

  12. dle studií je až 15% dětí ohroženo z důvodu genetické dispozice pro výskyt a vývoj neurologických poruch vlivem očkovacích l.

  13. Do 18.měsíců života dítěte se aplikuje 37 dávek očkovacích l.

  14. vzdělávání lékařů o vakcinaci z 99% hradí (a zajišťují) farm.firmy – ty přece nebudou říkat něco sami proti sobě -jejich cílem je především generovat zisk

  15. centrální fci při rozhodování o očkování má věda - tu však ovl. její sponzoři(farm.firmy) tj. I jejich hlavní zájmy = výdělek (existuje desítky odhalených případů falšování faktů o vakcínách)

  16. lékaři bohužel nemají čas ani motivaci odpovídat na všechny otázky rodičů týkající se očkování, bohužel sami kolikrát ani nevědí

  17. lékař navíc získává 99% informací o očkování od farm.firem -jejich brožury jsou plné jednostranných informací

  18. aplikace každé vakcíny zn. volbu „něco za něco“,

  19. naštěstí již žijeme v době, kdy většina onemocnění není pro člověka hrozbou

  20. při vakcinaci nutné 3 kroky: získání info o vakcíně, rozhodnutí kt. ano a kt. ne, a pak volba optimální doby na vakcinaci (toto vše aktuální očkovací kalendář povinných očkování v ČR nezohledňuje)

  21. nezbytnost pro dětský I.S. prodělat nemoc či horečku

  22. l. ve vakcíně používané k inaktivaci virů jsou pro lidskou b. smrtelné

  23. nejhorší jsou vakcíny syntetické – např. Hepatidida typu B -vzniklé z genového inženýrství-tedy skrz mutace buněk virů a bakterií

  24. adjuvans hydroxid hliníku – vysoce agresivní očk.l. napadající především nerv.b. tj. i mozek -poškození nervového systému pro vymýcení nemocí ve společnosti- vzniky nejrůznějších syndromů u dětí (alergie, autismus, hyperaktivita,.. a mnohé další)

  25. v očkování jde v 1.řadě o ekonomiku až později o zdraví

  26. u vakcinace vítězí zájem veřejný (politický) nad individuálním (trvalé následky versus kvl.živta)

  27. v západní Evropě existuje individuální volba jednotlivce v očkování, v ČR ne -nedobrovolné podstoupení a přizpůsobování se nežádoucím úč. vakcín

  28. při očkování mmj. vznikají první psychická traumata dítěte z lékařů a jejich ordinací

  29. Prokazatelná souvislost očkování a rozvoje centra řeči batolat (naše neočkovaná Aja ve 2 letech mluví tak, jako málokterý tříletý prcek) -očk.l. ovl. neurolog. rozvoj -opožďují ho

  30. Paradoxem zůstává fakt: na jednu stranu čím starší dítě tj. tím vyzrálejší I.S. tím také menší pravděpodobnost nežádoucích úč., na druhou stranu farm.firmy již starší děti nedoporučují očkovat.. proč asi? (ono totiž ve 3-4 letech je už setsakramentsky vidět znatelný rozdíl zdravé dítě před očkováním – poškozené zdraví dítěte po očkování, což se bohužel nedá říci u malých pár měsíců starých kojenců -tam ten rozdíl vidět není - dítě prostě „pláče“)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář