Jdi na obsah Jdi na menu

BEZDRÁTOVÁ ZAŘÍZENÍ U HLAV DĚTÍ POŠKOZUJÍ VÝVOJ JEJICH MOZKU

15. 3. 2014

Když jsme před 7 lety nechtěli mít wifi u hlavy v ložnici (zavedli jsme navíc vypínání signálu), tak se na nás technik šklebil jak na blázny, co si to zase vymýšlíme. Dnes je to již konečně obecně známý fakt a Výbor EU varuje, že elektromagnetická radiace, kterou vysílají bezdrátová zařízení, může způsobit rakovinu a ovlivnit vyvíjející se mozek.

 

Výbor Rady Evropy zkoumal důkazy, že technologie mají "potenciálně škodlivý dopad" na lidi, a dospěl k závěru, že je nutno okamžitě zasáhnout na ochranu dětí.
 
Zpráva výboru argumentuje, že je zapotřebí vyhnout se chybám, k nimž došlo, když činitelé odpovědní za zdraví veřejnosti nereagovali dost rychle proti nebezpečí azbestu, kouření a olova v benzínu.
 
 
Zpráva také zdůrazňuje, že potenciálně nebezpečné jsou bezdrátové telefony a zařízení na monitorování nemluvňat v dětském pokoji.
 
 
Výbor varuje, že elektromagnetická radiace, kterou vysílají bezdrátová zařízení, může způsobit rakovinu a ovlivnit vyvíjející se mozek.
 
Výbor doporučil, aby členské země EU:
  • Nastavily limity dlouhodobého vystavování lidí mikrovlnám, jaké vysílají mobilní telefony
  • Zavedly varovné nálepky na výrobky, které budou zákazníka informovat, že výrobek vysílá elektromagnetické vlny a že jeho používání je spojené se zdravotním rizikem
  • Zakázalyu používání mobilních telefonů a bezdrátových počítačových sítí ve školách
  • Zahájily informační kampaně cílené na děti a mladé dospělé o riziku lidskému zdraví
  • Zintenzivnily výzkum a vývoj méně nebezpečných typů antén a mobilních telefonů

 

zdroj:

http://elektrosmog.blog.cz/1105/rada-evropy-doporucuje-zakazat-pouzivani-mobilnich-telefonu-a-wifi-siti-ve-skolach

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář