Jdi na obsah Jdi na menu

ČÍM JE OSTEOPATIE VYJIMEČNÁ

1. 1. 2014

 Osteopatie využívá vědecky ověřené manuální techniky s cílem ovlivnit hlavně nervový a pohybový aparát a tak udržovat zdraví člověka. Dobré nervové zásobení je podstatné pro fungování jakéhokoli orgánu v lidském těle. Víme, jaké jsou následky když dojde k poškození míchy. Stejně tak nervy vycházející z páteře mohou být mechanicky poškozené či zablokované. Poškození může být různé - od zničené meziobratlové ploténky, zaseknutého zádového obratle až po ztuhlé svaly, kterými nerv prochází. Tyto změny tak zapříčiňují poruchy nervového zásobení, následkem čehož se oslabený organismus stává náchylným na různé choroby. Osteopat pomocí široké škály osteopatických manuálních technik zlepšuje mechaniku páteře což umožní optimální nervové zásobování do všech částí těla a kloubů.

 

Jaký to má význam z hlediska celkového náhledu na lidské zdraví? Zdraví závisí na přírodní schopnosti organismu bojovat proti škodlivým účinkům prostředí a zároveň kompenzovat jejich následky, odolávat, mít dostatečné rezervy na překonání denních stresů (práce, sportovní výkon). Různé blokády a poruchy pohybového aparátu a nervového zásobování obírají tělo o vitální energii potřebnou pro zvládnutí těchto denních stresových situací.

Osteopatie vidí svalově-kosterní-nervový systém jako jediný, který můžeme pomocí manuálních technik ovlivnit a tak působit na lidské zdraví přes změny ve fyziologických procesech v lidském těle. Zároveň je to přírodní způsob léčby bez zbytečného zásahu chemie, operace nebo jiných pomůcek. Navíc, osteopatie nejen řeší již existující problémy ale také funguje jako prevence degenerativních změn v páteři, kloubech či svalech.

Osteopatie se snaží o perfektní rovnováhu lidského těla, která je jedním ze základních prvků důležitých pro celkové zdraví, přičemž na základě toho pak mohou další části bytí (mysl a duše) reagovat na "stresy" života v pozitivním smyslu-zdraví.

Osteopatie je bezpečný a přirozený přístup ke zdraví. Je určena hlavně těm který mají problémy s pohybovým aparátem a mají zájem dozvědět se něco více o svém zdraví.



Více na: http://www.naseinfo.cz/clanky/zdravi-a-pece/alternativni-lecebne-metody/osteopatie#ixzz2fYeOvlWp

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář