Jdi na obsah Jdi na menu

POHYB NA ČERSTVÉM VZDUCHU JE K NEZAPLACENÍ

19. 10. 2018

 

Prakticky každá stálá profese působí na organismus výrazně jednostranně a vede časem ke změnám v jeho funkci nebo dokonce k problémům, které se souhrnně označují jako tzv.nemoci z povolání. Tyto vlivy lze nemalou měrou odstínit pravidelným, nejlépe každodenním cvičením. Možností existuje nepřeberné množství a každý si při troše snahy časem najde tu svou.

 

Dobré je rovněž preferovat takový systém cvičení, který klade důraz i na hluboké a pomalé dýchání do celých plic, jehož blahodárný vliv je nezpochybnitelný. Správnému dýchání učí např. populární hatha jóga nebo čínský čchikung.

 

Budete-li chtít na cvičení někam docházet, věnujte velkou pozornost výběru kurzu či instruktora, těch kvalitních je totiž opravdu málo. Místům se zvýšenou koncentrací smogu a škodlivých zplodin v ovzduší se raději vyhněte a nekuřte. Kuřáci si otravují tělo na mnoho let dopředu a i když to nutně nemusí mít závažné zdravotní následky, rozhodně jsou postiženi úbytkem vitality a jinými nepříjemnými důsledky svého počínání.

 

Dopřávejte si hodně procházek do přírody, po horách a vůbec pohybu na čerstvém, čistém vzduchu – tomu se máloco vyrovná. Cykloturistika a lehké sporty jsou také velmi prospěšné. Těm opravdu fyzicky náročným sportovním disciplínám, neřku-li vrcholovému sportu nebo dokonce kulturistice, se ale raději vyhněte – vybírají si vysokou daň na zdraví a při časté nadměrné zátěži také tělo přichází o vzácné látkové rezervy. Naopak bez obav se můžete věnovat saunování i otužování, což je nejlepší přirozená prevence proti chřipce i nachlazení.

ZDROJ:

http://navolnenoze.cz/blog/zaklad-zdravi/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář