Jdi na obsah Jdi na menu


Třebonínské Klubíčko

18. 3. 2009

Zájmový kroužek Třebonínské klubíčko funguje od podzimu 2008 a je zaměřen především na sportovní aktivity a pohybové hry. Je určen žákům mateřské školy a předškolákům z Dolního Třebonína a přilehlých obcí.

 

Aktivity Klubíčka navazují na dlouholetou úspěšnou praxi zdejší ZŠ v zajišťování volnočasových aktivit pro místní školáky. Klubíčko tuto nabídku rozšiřuje i o předškolní děti ve věku 3 – 6 let.

 

Díky podpoře vedení školy využívají děti tělocvičnu místní ZŠ, kde se schází každý čtvrtek od 15.30 do cca 16.30 hod. Při pěkném počasí probíhají schůzky na hřišti nebo v okolní přírodě.

 

Děti kroužek navštěvují spolu se svými rodiči, kteří s nimi cvičí a zároveň se podílejí i na tvorbě dalšího programu. Členství v Klubíčku je dobrovolné, nemá žádná zásadní pravidla, pouze to, že děti se akcí účastní spolu se svými rodiči, kteří za ně po dobu cvičení zodpovídají. Scházíme se obvykle v počtu cca 8 – 15 dětí (plus rodiče).

 

Cvičení vede zkušená trenérka p. Marie Čutková – pro děti „teta Majka“ a Lenka Lakomá. Pohybové aktivity jsou zaměřeny na celkový rozvoj psychomotorických schopností dětí, jejich komplexní posílení, práci s rovnováhou, dýcháním, relaxaci apod. Cvičíme i s pomůckami (gumy, míčky, tyče, kužele…) a využíváme dostupné nářadí. Při cvičení také rádi zpíváme a tancujeme. Každé cvičení je na závěr ukončené nějakou pohádkovou hrou, při níž se také sportuje (hledání zvířátek, pohádkových bytostí, chytání „zloděje“, lezení na „skálu“ pro „kouzelné květiny“, stavění „Betléma“ apod..) Často si děti odnášejí i výhru nebo malý dárek.

 

Bude-li zájem, podnikneme na jaře 2009 i nějaké další společné akce, jako např. návštěvu Solné jeskyně, bazénu ve Větřní, centra BEZ BOT v Českých Budějovicích apod..

 

Chystáme také přednášku o vhodné stravě pro naše děti a také pro maminky, které chtějí zhubnout. Účast slíbily absolventky VŠ obor zdravý životní styl a Lenka Lakomá.

 

Kontakty:

Marie Čutková marie.cutkova@seznam.cz,

Lenka Lakomá lenka.lakoma@atlas.cz,

Zdena Mrázková mrazkova@ckrumlov.cz