Jdi na obsah Jdi na menu


Expedice Dřípatka 2023 1.-3. ročník

Pondělí 12. 6.

První den je téměř za námi, počasí krásné, co víc si přát. Děti si vyzkoušely přírodní chodníček. Moc se nám líbil, obzvláště šišky nás pěkně bolely. Určitě se na něm ještě projdeme. Nasbírali jsme ňamky pro zvířátka, krmení a chování se nám moc líbilo. Všechna zvířátka naši péči vydržela. Děti si chovaly i pakobylky. Všichni si vytvořili keramickou mističku s obtiskem listu. Trička se nám také moc povedla, děti měly radost. Řízek k večeři do nich rychle padal. Po večeři se ještě venku vyřádily s novým švihadlem, míčem, talířem…

Úterý 13. 6.

Dnešní den začal výbornou snídaní a pokračoval skvělým programem s instruktorem Michalem, který nám pověděl spoustu zajímavostí o dravcích a sovách. Potom jsme šli mikroskopovat. Myslíme si, že to byl pro děti velký zážitek. Byly jsme moc rády, že bylo možné mikroskopy zařadit do programu. Paní kuchařky nám uvařily kuře na paprice, byla to fakt ňamka. Děti byly nadšené a paní kuchařky také, když viděly, jak jim chutná. Po poledním klidu jsme se ještě přesunuli do dílny. Děti vyrobily ptáčkům budku, s kladívkem jim to opravdu šlo, některé slečny se i vyrovnaly klukům. Děti mají moc rády ptáčky, proto se s velkým nadšením pustily do výroby maket, které je chrání před nárazem do skla. Děti byly moc šikovné, pan lektor je za jejich znalosti chválil.

Za odměnu jsme jim slíbily výlet do města na zmrzlinu a návštěvu muzea loutek. Muzeum nás natolik zaujalo, že jsme tam strávili 3 hodiny. Prohlédli jsme si expozice, vyrobili jsme si maňáska, pohoupali jsme se na obrovském dřevěném koni a zahráli jsme si divadlo s marionetami. Paní pokladní se dětem trpělivě věnovala při výběru dárkových předmětů a moc je chválila. Děti se ještě vyběhaly v parku s altánkem a šli jsme na večeři. Paní kuchařky byly nadšené, že si děti i přidávaly.

Po večeři si děti losovaly tombolu, kterou jsme pro ně připravily z darů od rodičů. Tímto moc děkujeme všem, kteří přispěli dárky. Děti byly nadšené, vše se jim moc líbilo.