Jdi na obsah Jdi na menu


Předvánoční den v naší škole 20.12.2016

Žáci 1., 2. a 4, ročníku si den před volnými dny a před Vánocemi přiblížili některé z vánočních zvyků a tradic. Např. rozkrajování jablíčka, házení pantoflem, louskání ořechů, pouštění lodiček nebo věštění budoucnosti s kelímky a hrnečky. A tak se někdo dozvěděl, že bude v příštím roce bohatý, někdo se vydá na cesty anebo bude mít štěstí.

Prvňáci si připomněli také příběh o narození Ježíška a když zazvonil zvoneček, tak si všichni mysleli, že se vrátili čerti. Ale byl to školní Ježíšek, který jim pod stromeček u vchodu do školy nadělil pera na bombičky, protože věděl, že už začnou v novém roce psát.

V další hodině děti připravily jídlo pro ptáčky a lesní zvířátka. Společnými silami vyrobily tzvn. Prachatické pytlíky s různými semínky a zrním a také navlékaly na provázky a na nit ovoce, zeleninu a sušené křížaly. Potom se všichni vydali na cestu, aby ozdobili vánoční stromečky pro hladovou zvěř. I když byla někomu zima, přesto nás hřál pocit z naší společné pomoci všem zvířátkům, která si musí v zimě hledat potravu. 

Tak veselé Vánoce a hodně štěstí a zdraví v novém roce.