Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zbečno 2010

V termínu 23.6. – 26.6. se uskutečnilo v pořadí čtvrté „soustředění“ mužstva HC Lány „B“. Již tradičním místem toho sportovně společenského setkání byl kemp Riviera ve Zbečně.

Ve středu v podvečer zahájilo přípravu několik jedinců, kteří vyrazili jako v minulých ročnících na kole z lánského náměstí. Jejich doprovody jeli auty, aby zajistily ubytování pro tyto cyklisty.

Když tito borci dorazili do kempu, tak je čekal nejen postavený stan, náruče jejich blízkých, ale i vychlazený zlatavý mok.  Dalším programem bylo projednání tréninkových dávek v průběhu soustředění, což se protáhlo až do večerních hodin.

Ve čtvrtek „ráno“ proběhlo vyhlášení denního plánu. Vzhledem k velmi teplému počasí jsme zvolili volnější režim a tak každý trávil dopoledne po svém. Někteří rybařili, jiní odešli do místního obchodu nakoupit. Po obědě zazněl mohutný trenérův hlas, který velel nástup na nohejbalový kurt. Nejdříve se rozcvičit, uklidit kurt a pak hurá na to. Něco přes hodinu jsme se potili na hřišti a po té následovalo plavání v Berounce, kde většina z nás zjistila, že plavat proti proudu opravdu není snadné.

Večer jsme poseděli u ohně, kde se toho hodně probíralo. Počínaje pokračováním přípravy na další sezónu, přes veselé historky ze životů hráčů a konče vzpomínkami na naše začátky s hokejem na Lánech.

V pátek ráno bylo ještě tepleji než předchozí den. Proto se na dopoledne žádná náročnější činnost neplánovala. Nejnáročnější byla zřejmě vycházka na klíčovskou vodní nádrž.  Páteční odpoledne se neslo v duchu příprav na společenské setkání u ohně. Někteří připravovali jídlo, jiní zase sháněli dřevo na oheň.

V sobotu ráno jsme všichni nastoupili v 9:000 hod. k tenisovému turnaji. Za úmorného vedra se postupně probojovali pavoukem do finále Milan Hořejší a Jakub Evan, ve kterém zvítězil první jmenovaný.

Poté se po skvělém obědě od paní Korbelové pokračovalo turnajem v nohejbalu.  Tento turnaj se hrál způsobem každý s každým a na jeho konci vzešlo vítězné mužstvo ve složení Michal Prokop, Jakub Evan a Aleš Lomberský.

Po těchto turnajích proběhlo večer u ohně předávání cen vítězům. Samozřejmě jsme tímto večerem završili celé úspěšné soustředění.

Nedělní dopoledne bylo už určeno jen balení stanů a odjezdu domů. Nesměl samozřejmě chybět také již tradiční oběd v restauraci v Sýkořici a pak už jen návrat do všedních dnů a starostí každého z nás.

Toto soustředění bych považoval za velmi zdařilé, neboť se nám podařilo opět se sejít i mimo led ve velkém počtu a to i se svými blízkými, kteří i když jsme na „tréninku“, tak netrpěli naší nepřítomností, jak tomu často bývá když jedeme na zápas či trénink. 

Jedinou černou skvrnou, tak je zranění Martina (Banána) Náprstka, kterého zranění kolene vyřadí více než na půl sezóny ze hry. Přejeme ti brzké uzdravení.

Zbečno 2010


23.6. - 26.6.2010