Jdi na obsah Jdi na menu
 

Czech Open Hobby Cup Pilsen 2013

30. 4. 2013

Lánští hokejisté zaznamenali úspěch na mezinárodní scéně.

Lánské béčko se 27. a 28. dubna účastnilo mezinárodní turnaj v Plzni pod názvem Czech Open Hobby Pillsen 2013. Na tomto turnaji hrála mužstva z Finska, Maďarska, Švýcarska a České republiky. Utkání se hrála na dva poločasy trvající 20 minut hrubého času. 

První utkání čekalo lánské mužstvo proti českému mužstvu Šeříkovka. V tomto utkání bylo naše mužstvo lepší, jenže jak to tak bývá, nestačilo to. Po několika chybách jsme nechali soupeře utkání otočit v jeho prospěch. Z prvního utkání se naštěstí nebylo třeba být zvlášť přepadlý. V dalším utkání nás čekalo mužstvo HC Jászberény z Maďarska. Toto utkání jsme zvládli a porazili soupeře jednoznačně 7:1.  Druhé místo znamenalo, že nás odpoledne čekalo ještě jedno utkání proti Finskému Stadi HC. Toto utkání mělo rozhodnout o tom, zda budeme hrát semifinále, nebo jen o páté místo. Utkání to bylo velmi napínavé. Soupeř dotahoval náš náskok, jenže tři minuty před koncem se po velmi pěkné akci prosadil Kuba Šíma a tím si zajistili místo v semifinále.

Druhý den jsme hned v devět nastupovali proti pražskému mužstvu HC Domynos. Do tohoto utkání jsme vstoupili skvěle. Dostali jsme se do vedení 3:0, jenže jsme se udělali mnoho chyb, které znamenaly vyrovnání.  A když tři minuty před koncem jsme se dopustili fatálního zaváhání a pražský tým se posunul do finále. Na nás bylo utkání o třetí místo velkým zklamáním. Velmi těžce tuto porážku nesl kapitán Radek Jirkovský. Před utkáním o třetí místo dokázal právě on motivovat celé mužstvo. A povedlo se mu to náramně. Znovu jsme se střetli s Maďary, kteří nám chtěli vrátit první porážku. Utkání bylo v první polovině výsledkově vyrovnané. Dlouho se nám nedařilo výrazněji prosadit. Až těsně před koncem první poloviny se prosadili dvakrát. Pak už to byla opravdu jen zábava. Bylo vidět, jak se naši hráči baví kombinacemi a snaží se vykombinovat až do prázdné branky. Čtvrtou a pátou branku jsme vstřelili po hezkých kombinacích. A to jsme jich ještě nespočet šancí trestuhodně zahodili. Třetí místo jsme tak vybojovali výsledkem 5:1.

Ve finále porazilo mužstvo HC Domynos  HC Šeříkovka 3:1. Opět se ukázalo, že i amatérský hokej je v česku na velmi dobré úrovni, když obsadili přední příčky česká mužstva.

Poděkování patří jak organizátorovi za pozvání, ale také všem zúčastněným hráčům, kteří velmi dobře reprezentovali lánský hokej. Všichni účastníci nás chválili za předvedenou hru a shodně tvrdili, že jsme na tomto turnaji byli nejlepší, ovšem jak to ve sportu chodí, nevyhrává často nejlepší, ale šťastnější mužstvo, což podle ostatních byl tento případ.

 AL

 

Výsledky po 1. dni Czech Open Hobby Cup Pilsen 2013. _____________________________________________________

HC Lány B - HC Šeříkovka (CZ) 3:4

Branky: Šíma (Švácha, Lomberský A.), Jirkovský David (Jirkovský R.), Jirkovský R. (Jirkovský David, Jirkovský Daniel)

Vyloučení: 0:0

_____________________________________________________

HC Lány B - HC Jászbereny (HU) 7:1

Branky: Švácha (Šíma), Hildebrant (Soukup), Švácha (Šíma), Šíma (Šťastný), Švácha (Čerman), Hořejší (Hildebrant), Švácha (Šíma)

Vyloučení: 1:0

_____________________________________________________

HC Lány B - HC Stadi Helsinki (FIN) 5:4

Branky: Suk (Jirkovský Daniel), Hořejší, Hildebrant (Hořejší), Šíma (Šťastný), Šíma (Švácha)

Vyloučení: 1:2 + Šťastný 10 min.

_____________________________________________________

Semifinálový zápas

HC Domynos (CZ) - HC Lány B 5:4

Branky: Jirkovský David (Jirkovský R., Suk), Hildebrant (Hořejší), Kuna (Švácha), Kuna (Švácha)

Vyloučení: 0:2

_____________________________________________________

Zápas o 3.místo

HC Lány B - HC Jászbereny (HU) 5:1

Branky: Šťastný (Švácha), Švácha (Evan), Šťastný (Švácha), Suk (Švácha), Evan (Jirkovský Dan., Jirkovský R.)

Vyloučení: 0:0

 FOTOGALERIE

 FOTOGALERIE 2

 FOTOGALERIE 3

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář