Jdi na obsah Jdi na menu

Jazyky

ČeštinaEnglish

Čaky - Caezare Chucky od Malého Kosíře

Caezare Chucky od Malého Kosíře -  aneb o jednom šikovném tatínkovi Dašičátek z vrhu S (který kromě toho taky získal nejen 6 šampionátů)

Caezare Chucky od Malého Kosíře  -  tvoří tým se svojí šikovnou ,,vůdkyní,, Jindřiškou, která mu říká Čaky a já jsem moc ráda, že se ,,našli,,.

Díky ní se  Čaky nejen že neztratil pro chov (jako, bohužel, mnoho  jiných šikovných fešáků), ale  Jindřiška dala možnost vyniknout všem jeho přednostem.

Věnuje se mu jak po stránce  výstavní, tak, což  musím zvlášť ocenit, po stránce pracovní (a přitom to bere jako zábavu smiley).

Čaky mezi choďáky zaujme  typem výcviku, pro mne osobně velmi zajímavé disciplíně  - záchranářském výcviku, zvláště vodním záchranářském výcviku a ve skocích do vody.

                                                                  Vyštěkání v sutinách

stekani.jpg 

 

 

vz-v.jpg Zdravotní vyšetření: DKK 0/0, DLK: 0/0, DM a/n

Zkoušky - po předchozích 10, složil zatím  poslední letos v červnu RH-W A (vodní 2. stupně) a RH- FL E (plošná 1. stupně) a držíme palce, protože se připravují na další.

A protože Čaky je taky fešák (za sebe  vyzvednu přednosti  -  má výbornou stavbu těla a proto vynikající pohyb, správně bohaté osrstění a příkladně nesené, pěkně osrstěné  ucho), tak je také velmi výstavně úspěšný - 6 šampionátů, ale  především je Vítěz speciální výstavy CHP a Vítěz Memoriálu Ing. Findejse - tedy klubové výstavy.

Mně Čaky zaujal už před  lety, naposledy v dubnu 2016 na Klubové výstavě,  kde  skutečně ,,vyběhali,, titul  Vítěze memoriálu  Ing Findejse . Pro Čakyho hračka, pro Jidřišku myslím  vyčerpávající obdivuhodný výkon. Avšak  až nyní jsem k Čakymu  našla dle mého soudu tu nejsprávnější fenku. Nejen, že se vzájemně vhodně doplňují , ale dokonce nemají v rodokmenu 4 generace žádné společné předky.

Oceňuji jeho povahu, temperament, jejichž součástí je   taky ale správný   aktivní přístup k přirozeným  záležitostem, jako je krytí. (Kromě toho splňuje také moji podmínku na věk - snažím se mladé feny krýt staršími zdravými psy ve výborné kondici, což je nejlepší předpoklad pro zdraví a dlouhověkost potomstva).

Pro úplnost na závěr výčet šampionátů: Český grandšampion 2014, Český šampion 2013, Český junior šampion 2012, Slovenský šampion krásy 2013, Slovenský grandšampion 2014, Šampion ČMKU 2013

Fotogalerie:

do-vody.jpg

clun.jpg

na-prkne-2.jpg

odtazeni-zachraneneho.jpg

vyhledávání

j.jpg

a skoky do vody

skok-2.jpg

skok-1.jpg

Fota jsou z archivu majitelky Jindřišky.

Děkuji za jejich poskytnutí..