Jdi na obsah Jdi na menu
 


... DENÍČEK VRHU D ...    

 FOTOGALERIE        STRÁNKA ŠTĚŇAT  

7.4.2009

Všechna štěňátka už jsou v nových domovech,přejeme jim hodně zdraví,šťastný a aktivní život a jejich páničkům ,aby s nimi zpočátku měli dostatek trpělivosti a hlavně ,aby na ně měli spoustu času.

5.4.2009

Dnes odcestovala do nového domova  až do Kralup nad Vltavou, hnědobílá fenečka Daily Life ,bude  rodinný společník, chtěli by zkusit i výstavy.  

1.4.2009

Dnes odcestovala trikolorka Daiguiri Diamont do Oder. Bude pracovat u ovcí,povahu na to má vhodnou, patřila k největším rváčům, snad si poradí i s ovečkama, navrhla jsem pomoc při výcviku. 

31.3.2009

Vloženy fotečky z 28.3.2009, fotky jsou od Marcely Smolové čerstvé majitelky naší Darssinky, píše ,že malá je spokojená,pěkně řádí,ale v noci je hodná. Doma jsou z ní všichni nadšeni. Dokonce se respektuje i s kočičkou.

 Dnes   odcestoval Doney Gall do Vítkova -  jeho nová majitelka  s ním chce  trénovat  agility.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

29.3.2009

 Další fenečka Dotted With má nový domov,odvezla si jí Martina Podešťová, na tyto holky jsem moc zvědavá ,jak jim to spolu poklape. Dotted je opravdu malý nevychovaný ďáblík,  než jsme stačili vyřídit potřebné formality, udělal si z obýváku malou překážkovou dráhu. Odnesl to jen převrácený a vysypaný květináč.  

28.3.2009

Takže dnes další dvě fenečky odcestavaly do nových domovů Darssy do Přerova,Dandelion do Potštátu oběma držím pěsti, ať se mají dobře.

26.3.2009

Dnes odešla do nového domova první fenečka Down With,její nová panička Lenka Karasová se s ní bude věnovat agilitkám. Přejeme oběma ,ať jim ve všem daří.

23.3.2009

Právě jsem se dozvěděla, že rezervace na  černobílou fenku Dandelion byla zrušena.Tato fenečka je tedy volná. Dnes jsme byli na očkování a čipování,štěňátka budou k odběru tento víkend.    

22.3.2009

 Zítra budou mít štěňata 7.týdnů, a taky  půjdeme na očkování a čipování.

 Do fotogalerie štěňat i do jejich jednotlivých fotogalerii  vloženy nové fotky ze sobotní procházky, kdy asi  po týdnu vylezlo sluníčko. Štěňátka se mají dobře, minimálně jednou denně ,někdy i  vícekrát vyrážíme na menší procházky. Většinou kolem cvičáku. Uhlídat takovou smečku  dá docela zabrat, malí rošťáci se ničeho  nebojí , dokonce i dorážejí v ovčíně  na ovce .  No a Vinanka ,  ta je  moje zlatíčko ,stále kojí a přikrmuje  - po svém ,už to neřeším ,a taky ještě uklízí po štěňatech. Takže na  krmení jsme dvě  ,i¨když já jim dávám štěňěčí granule (Purina proplan)  a vařené masíčko,mají radší Vinčiny specialitky. 

Obrazek

 

Obrazek

 

16.3.2009

Dnes mají štěňata 6 týdnů, byli jsme  na menší procházce. Taky jsme je dnes odčervili a zvážili. 

15.3.2009

Jsme měli rušnou - návštěvní neděli ,více v novinkách. Fota z této návštěvy najdete na www.shepherddogs.estranky.cz

14.3.2009

Po delší době vylezlo sluníčko, tak jsme natočili nějaké to videjko a nafotili spoustu nových foteček. Fotky můžete shlédnout ve fotogalerii vrhu. Videjko k shlédnutí ZDE + aktualizace stránky štěňat.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

9.3.2009

Štěňátka dnes mají 5 týdnů.Jen mě mrzí ,že nám počasí nepřeje ,prckové by potřebovali trávit víc času venku,prozatím jsem byli jen jednou na cvičišti a bylo vidět ,že jim to jenom prospělo. Do fotogalerie jednotlivých štěňat vloženy nové fotečky+ aktualizace stránky štěňat 

Obrazek

Obrazek

 

8.3.2009

Dnes se po dlouhé době udělalo krásně, svítilo sluníčko. Takže se štěňátka dostala poprvé ven. Zároveň se přijela podívat budoucí majitelka Dotted with Alkyra.

do fotogalerie přidány nové fotečky

7.3.2009

V sobotu nás navštívila budoucí majitelka Dancing Queen se svoji sestrou a kamarádkou, štěňata s nimi strávila krásné dvě mazlící a lízací hodiny. Holky byly nadšené.

Vinanka opět začala přikrmovat štěňata po svém, nevím jestli si usmyslela, že má málo mlíka a  nebo ,že já je dostatečně nekrmím. Abych to upřesnila ,tak jako u předchozího vrhu, začala štěňatům vyvrhovat svoji natrávenou potravu. Většinou to uklidím, protože nemám jistotu co si kde obstará, ona je schopna všeho. Není pro ni problém chytit myš a nebo jekéhokoli jiného hlodavce. Proto jsem ji musela začít zavírat ,protože nedělala nic jiného než, že lítala po farmě a sháněla pro štěňata potravu a tu pak malým hladovcům nosila. V divočině by určitě uspěla u mě si moc nepomohla musí být zavřená. Štěňata ještě kojí,ale jen v mé přítomnosti.

5.3.2009

Do fotogalerie štěňat přidány nové fotečky. Prckové mají nový domov a jsou moc spokojeni a hlavně  já jsem spokojená. Přestěhovali jsme je do  ovčína ,je hned vedle domku jsou na hluboké podestýlce. Je  to  prostorná zděná stavba ,s nimi je tam asi 250 ovcí. Samozdřejmě mají svoji ohrádku ,na ovce  nevidí, mají teplíčko ,sice ovčí smrádeček ,ale to jim určitě nevadí . Pro mě je důležité ,že jsou v teple a suchu a hlavně mají dostatek prostoru na svoje lumpárny.

Obrazek

 

Obrazek

 2.3.2009

Dnes štěňátka mají 4 týdny, opravdu se mají dobře, prozatím je mám v bytě a chtěla bych to ještě týden vydržet, chci si jich co nejvíce užít. Až nebudu zvládat úklid  půjdou do ovčína na slámu. Socializace mají dostatek a řekla bych že si jí i užívají, nejen ode mne ale i od návštěv.  

Do fotogalerie jednotlivých štěňat přidány fotky + aktualizace stránky štěňat + do fotogalerie štěňat přidáno pár nových fotek.

Obrazek

 

Obrazek

27.2.2009

Dnes jsme natočili první pokusné videa štěňátek. (VIDEO ZDE) + do fotogalerie přidány nové fotečky z tohoto týdne.

Obrazek

 

Obrazek

23.2.2009

Štěňátka dnes mají 3 týdny. Prozatím je vše ok ,Vinanka svou mateřskou vzala opravdu vážně, stále výborně pečuje, vykrmuje  a uklízí. Malí dravci ji to vrací akorát tím ,že ji pořádně drancují cecíky. Někdy mám pocit ,že jí je úplně vycucnou.

Trošičku, tak 1 x někdy 2x denně ,je přikrmím kašíčkou. Jen abych šetřila její cecíky, malí to rozhodně nepotřebují přírustky mají až až. Začínáme se mazlit.. hrát si, akorát bych  se potřebovala naklonovat, prostě nestíhám.

Do fotogalerie přidáno pár nových foteček + aktualizace stránky štěňat + do fotogalerie jednotlivých štěňat přidány nové fotečky.

Obrazek

 

Obrazek

20.2.2009

Do fotogalerie přidány nové fotečky štěňátek + štěňátkům byla přidělena jména. Začátek třetího týdne  prckové prožili  s otevřenýma očičkama  a bylo to znát.  Reagují na můj příchod hlas a dotyky, ve čtvrtek jsem je odčervila i s Vinčou a   poprve přikrmila (a to jen z ruky )rozmočenýma granulema  s laktosanem a piškotama. Naráz se promenili v malé žravce, kašička byla všude. Naštěstí potom nastoupila Vinanka a drobky pozbírala a prcky trochu očistila.

 

Obrazek

 

Obrazek

16.2.2009

Štěňátka už mají dva týdny. Očička už mají téměř otevřená, začínají lozit. Vinanka je opravdu šikovná. Štěňátka jsou  spokojená, čistá. Přírůstky na váze mají až nadprůměrné, ale že budou tlustá se nebojím. Předchozí vrh C měla Viny obdobné přírůstky u štěňat a v dospělosti nejsou tlustí. Je to v tom ,že Viny má opravdu kvalitní mlíčko, a taky že u nich hodně leží, takže májí skoro stálý přísun .  Granule jsem zvolila Royal canin Starter,přidávám biocal plus. Jako doplněk přidávám skopové maso , sýry nebo vajíčka. Myslím si, že Vini si takto kvalitní jídelníček zaslouží. Při kojení je  trpělivá , opatrně si lehá aby žádného nezalehla.  Malí piráti ji opravdu nešetří , je vidět že ji to při kojení bolí, cecíky  má poškrábané trochu má  i modřinky. A to už jsme stříhali nehtíky.

Aktualizace stránky štěňat + do fotogalerie přidány nové fotky.

Obrazek

 

Obrazek

9.2.2009

Štěňátka mají za sebou úspěšný první týden života. Vinanka je vzorná mamina, opravdu má co dělat, protože nakrmit a zároveň očistit osm malých hladovců ji dává zabrat. Evidentně se ji to daří, nespíš má místo mlíčka rovnou smetanku,protože prckové , přesto že jich je tolik , pěkně přibírají. Miminka jsou čiperná, začínají vydávat zvuky podobné kočičímu mňoukání. Denně mezi sebou bojují o cecíky,někteří neopouštějí svůj cecík ani během spánku. 

Aktualizace stránky štěňat + vloženy nové fotečky prcků do fotogalerie + každé štěňátko má svou fotogalerii. 

Obrazek

 

Obrazek

6.2.2009

Štěňátka mají dnes čtyři dny. Přidány nové fotečky do fotogalerie vrhu D

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

3.2.2009

Vytvořena fotogalerie vrhu D + vytvořena stránka štěňata

Štěňátka mají za sebou první den života. Prozatím je vše v pořádku,jsou spokojená jen baští a spí. Vinanka má za sebou poporodní veterinární prohlídku. Zdálo se mi, že má pořád velké bříško, poslední fenku dlouho tlačila , pro jistotu jsem navštivila vet. ordinaci, vše je v pořádku. I po porodu Vini váží 25 kg má pořádnou tukovou zásobu, prozatím ji podstrojuji samé dobroty,přidávám masíčko, sýry,tvaroh,vajíčka. Dietku dostane až po odstavu štěňátek. 

2.2.2009

8.00 hod  59. den březosti : Vini začíná být neklidná, už odmítá žrát, tuto noc jsem byla několikrát vzhůru, protože si přehrabovala pelech, všechno měla zpřeházené, když ji venčím nechce chodit daleko. Tak uvidím ,momentálně je klidná ,i když zrychleně dýchá.

12.20 hod 1.fenka (hnědobílá s pálením) -  málo bílé barvy,váha 352g.

12.30 hod 2.fenka (hnědobílá) -  širší lysinka, půl límečku bílého 380g.

12.50 hod 3.fenka (hnědobílá) - širší lysinka, celý límeček bílý, váha405g.

13.45 hod 4.fenka (černobílá) - úzká lysinka, uzší limeček, tmavá přední tlapka ,váha 410g.

14.15 hod 5.fenka (hnědobílá) - celý límeček bílý, lysinka širší, tečka na čumáčku, váha 380g

15.00 hod 6.fenka (trikolor) - úzká lysinka, málo bíle barvy, pálení jasné, váha 405g.

15.45 hod 1.pejsek (černobílý) - půlka hlavy bílé, široký límeček, jedna strana hlavy bílá, čené pouze ucho, váha 310g

18.15 hod  7.fenka (hnědobílá s pál.) úzká lysinka, užší límeček, váha 410g

Je 20.40 a po porodu poslední fenky, Vini leží v klidu, dokonce se i dobře nažrala, dostala hovězí maso a vývar. Nepozoruji u ní další stahy ,docela ji hlídám, protože hubená mi moc nepřipadá. Dopíšu i váhy  štěňat.  

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

30.1.2009 dnes je to 56.den březosti. Obvod bříška je 83 cm. Nezdá se, že by si posledních dnů březosti užívala.Bříško ji brání  v pohybu, málo jí, určitě už tam nemá moc místa. Prozatím žádné příznaky blížícího porodu nevidíme. Venku je  aktivní ,doma je v klidu, nehrabe si pelíšek, jí, i když málo. ...

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

23.1.2009 dnes je to 49.den březosti. Viny k dnešnímu dni váží 28,5 kg. Původně její váha byla 19 kg. Vinanka nám přibrala 9,5 kg, " zatím " Obvod bříška je 80,5 cm. 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

10.1.2009 dnes je to 36. den březosti. 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

6.1.2009 - Vini je březí,i když nemám veterinárně potvrzenou březost, už jen na pohled její bříško evidentně prokazuje březost. Takže je zbytečné něco o čem jsem přesvědčena ověřovat. Pokud by veterinář dokázel určít přesně počet štěňat, mělo by toto vyšetřění smysl.  Spíš se obávám, že bude mít opět  početnější vrh. 

 

5. A 6.12.2008 - VINY BYLA NAKRYTA PSEM JUST FOR FUN BLACK CHEVERS.

Při první návštěvě v pátek  v 10 hod došlo asi po čvrthodinové předehře ke spojení, Vinča byla velice vstřícná, nabízela se, poskakovala, prostě si to oba užili. Druhý den jsme přijeli až po čtvrté hodině odpoledne, a to už Viny nebyla tolik nadšená z Justa, občas i vycenila zuby. Nechala jsem to na nich. A opět došlo ke spojení.

 

FOTOGALERIE ZDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 23.11.2008 - VINY HÁRÁ

 Krytí pravděpodobně proběhne v době od 3.-7.12.2008