Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 8. 2010

pop

Výraz pop music (zkráceně pop) známe ve dvou významech. Jako hudební styl a jako označení celého hudebního průmyslu. Někdy je toto slovo také používáno dost nepřesně jako synonymum pro podobný termín populární hudba.Výraz pop music (zkráceně pop) známe ve dvou významech. Jako hudební styl a jako označení celého hudebního průmyslu. Někdy je toto slovo také používáno dost nepřesně jako synonymum pro podobný termín populární hudba.

Dance-pop je styl elektronické taneční hudby (EDM) a podžánr popové hudby, který se vyvinul v post-disco éře, během roku 1981. Dance-pop kombinuje taneční rytmy s popovou a/nebo R&B písnovou strukturou. Dance-pop je úzce spojen s 80s teen popovým a eurodance hnutím a pozdějším rozvojem boy bandů a dívčích skupin v pozdějších devatesátých letech a o znovu-zavedení hudebních nástrojů jako vocoderů a jiných inovativných přístrojů. Dance-pop jakožto disco předek je často považován ze strany hudebních historiků jako skvělý materiál pro spoustu hudebníků a producentů. Umělci jako André Cymone či Jimmy Jam & Terry Lewis (producenti skupin a hudebníků jako SOS Band, Change, Klymaxx, Prince, Usher, New Edition) či průkopničtí DJové jako Jellybean a Shep Pettibone se brzy staly hvězdami, díky produkci desek hudebníků jako Madonna, Jody Watley či Janet Jackson. Další produkční dance-pop tým Stock, Aitken & Waterman (průkopníci Eurobeatu, jenž míchali do své hudby Hi-NRG) a jež vytvořili hvězdy jako Kylie Minogue, Rick Astley, Bananarama, Dead or Alive a další. V neposlední řadě, další produkční tým, který měl podíl na rozvoji Dance-popu byli bývalí členové crossover/R&B/disco kapely Chic, Bernard Edwards a Nile Rodgers.

Pop punk je hudební žánr spojující prvky punku a popu.Pop punk je odnož punku, která má blíže k hudbě mainstreamové (popové) než k punku. Pop punk je díky své příbuznosti s popem melodičtější a pomalejší. Texty většinou nejsou čistě protestní. Tento styl je pro většinové publikum přijatelnější než punk, kapely tedy hrají pro širší, zpravidla náctileté publikum. Styl se začal vyvíjet v sedmdesátých letech dvacátého století.Spojení Pop punk či Kinder punk je mezi komunitou punkerů chápán jako hanlivé označení pro kapely hrající komerční hudbu pro mládež, která se přibližuje k punku.

Pop rock je hudební styl propojující prvky popu a rocku. Jde spíše o komerční záležitost. Vyznačuje se chytlavou melodií. Z pop rocku vznikly odvozené styly jako soft rock. Známými interpreti jsou například Alanis Morissette, Avril Lavigne, Coldplay, Oasis a další.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ChatCrypto

Edwinlaund, 8. 5. 2023 18:46

ChatCrypto is building a high performance AI Bot which is CHATGPT of CRYPTO.
We are launching the Worlds first deflationary Artificial Intelligence token (CHATCRYPTOTOKEN) which will be used as a payment gateway to license
Be rest assured and happy to be part of Chatcrypto family as signing up would give you free 1600 chatcrypto tokens(CCAIT)
Project link https://bit.ly/41Fp0jc
and with every referral you refer to Chatcrypto, you earn extra 1600 tokens for free.
q1w2e19z

You get a $5 gift when you register.

RusselExamn, 3. 5. 2023 11:42

Passive Income – Effortlessly
With our help, you can earn money just by sharing your Internet.
Start earning right now
You get a $5 gift when you register!
https://clck.ru/Noky9

Buy individual IPv4 & IPv6 proxies https://clck.ru/32Sj5U