Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skutečnost aneb moje vnímání světa

To co se mělo stát, se stalo. To co se má stát, se stane. Mě se splnilo vše co jsem nejvíc chtěla a to mi stačí k tomu všemu štěstí co mám.

Každý chce to, co nemá. Každý chce nejvíc to, co je nějvíc nedosažitelné. Ale mě stačí mít vysněnej život už jen z toho, když se mi splní to co nejvíce chci. Člověk by si měl vážit všeho co má a né až když to ztratí a ublíží. Občas ale každý chybujeme a to nejduležitější je to, uvědomit si, kde nastala chyba. Musíme s tím žít.. Navždy, nic to nezmění. Každá naše volba, slovo, myšlenka, všechno je tak podstatné až to bolí. Naše slova a činy mohou tak bolet, ale i potěšit, je jen na nás co si zvolíme. Naše volba může být tak špatná pro nás, ale tak radostná pro druhé. Naše myšlenka nás může naplnit, ale i zničit. Je smutné, že naše neštěstí, je pro druhého štěstí.  Že naše probrečené noci a uplakané oči dají tomu druhému tak velké štěstí a smíchem mu tečou slzy. Bolí to nás, potěší druhé.

Nevím proč to tak je. Nechápu proč neumim odsuzovat lidi, proč neumim nenávidět ty, co nenávidí mě. Nevím proč neumim přát druhému to zlí, když on mě to přeje. Ale tak to je a já jiná nebudu a upřímně, ani nechci. Možná nechápu proč ke mě nenávist nedokáže přilnout, ale už jsem pochopila dost věcí k tomu, aby mi došlo, že nenávist vlastně je naše zvolená vlastnost a já jí ve svíém životě nechci. Ano, dokážu se hodně naštvat, až je z toho i mě špatně, ale nedokážu to v sobě dusit a potom následně nenávidět.. Raději budu cvok, blázen a magor, nežli nenávistný člověk,...

Skutečnost je taková jaká je a jiná už nebude. Musímě si změnit okolnosti k tomu co chceme, ale nesmíme nechat okolnosti aby změnily nás. Nesmíme nechat naše sny, aby z nás udělali to, čím nechceme být. Spusta lidí tomu propadá a pak se diví, že ztratí všechno na ráz. Změního ta cesta za tím co chce, pak to dostane a dojde mu, že ta cesta mu možná za to ani enstála, proto by se člověk měl zamyslet a vědět předem o čeho jde a že ta cesta za tím, nebude vůbec snadná.

Člověk musí dávát bacha, přemýšlet, uvažovat jaké po tom co udělá budou následky. Musí přemýšlet nad tím co doopravdy chce, nesmí si do toho nechat od někoho jiného mluvit. Musí uvažovat za sebe, nenechat se ovlivnit... Musí být stále sami sebou a neztratit se... Nenechat se pohltit většinou a změnit se k jejich obrazu. Nesmějí se z nás stát kopie..

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář