Jdi na obsah Jdi na menu

Meditace klidu

22. 4. 2024

 

 

buddha-6277962_1280.jpgPřijďte se s námi ztišit a načerpat klid do svého života.

Během večera budeme praktikovat meditace vycházející z praxe v buddhistické théravádové tradici. Dostanete instrukci pro meditaci ánápána sati a metta bhavana.

Ánápána sati (v jazyce pálí) je základní buddhistická meditační technika, v níž je pozornost upřena na dýchání. Překládá se proto nejčastěji jako vědomé dýchání.

Mettá (v jazyce pálí) je buddhistický termín pro nepodmíněnou a nesobeckou milující laskavost zaměřenou na všechny bytosti bez rozdílu. Často se překládá také jako dobrotivost (loving kindness). Je přirovnávána k rodičovské lásce, protože jí nejde o vlastní prospěch, a zahrnuje také přátelství a upřímné přání, aby byly všechny bytosti šťastny. Mettá je jednou z théravádových páramit (Dokonalostí).

Setkání povede Jana Bartková, která má zkušenosti s meditací v buddhistické théravádové tradici. Absolvovala retreaty skupiny Buddha Mangala, v meditačním centru Kanduboda na Srí Lance u Ct. Pemasiriho, kurzy Ct. Visuddhi a kurzy vedené podle tradice Mr. Goenky.

Setkání je otevřeno všem, kteří mají zájem o meditaci a o rozvoj vnitřního klidu a milující laskavosti.

 

Praktické informace:big-budha-2629753_1280.jpg

Termín: Každé pondělí od 19 hod. Přijít můžete 5 minut před začátkem. Začínáme včas. Na nikoho nečekáme. Pozdní příchod ruší probíhající meditaci.

Místo: Fyziotouch, Palackého náměstí 46, Rosice - na dvoře vejděte do prostředních dveří, za nimi je schodiště, v 1. patře, vpravo, úplně vzadu jste na správném místě.

Co s sebou: meditační polštářek, pohodlné oblečení, případně meditační podložku (není nutná)

Cena: 150 Kč

Rezervace: Místo si rezervujte předem v rezervačním systému nebo pošlete SMS na číslo 725 686 841.