Jdi na obsah Jdi na menu
 


Několik posledních článků pro FB

Psychonautika versus náboženství a filosofie

Pokud má psychonaut alespoň padesát tripů s rozšířeným vědomím, zcela se mu změní pohled na všechna náboženství i různé školy filosofie. Jeho zážitky mu osvětlí oč jde a spoustu věcí mu může vysvětlit režisér tripu i mimo ně.

To je bohužel důvod časté nenávisti k mystikům. Prostě přinášejí nový pohled, který je sice nepřenositelný, ale jasně říká, že tak, jak se náboženství a filosofie podává, je prostě dětinské. A to nechce nikdo slyšet.

Ne, že by všechno bylo úplně špatně, ale dělat z toho všemožné mýty, iluze a politiku je prostě nezralé. Vždyť náboženství i filosofie by měly být vědy podobné jiným vědám!

Ostatně kdysi se všechny nemoci léčily pouštěním žilou, ačkoliv to téměř vždy pacientovi uškodilo. Ale poučili jsme se. Zde ještě ne.

Nepříjemným zjištěním z tripů proto je, že přeceňujeme lidskou úroveň, když se nevyznáme ani v základních otázkách života. Naše civilizace je zkrátka rozvojová, jinak ji nazvat nelze. Viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Filosofie

Není to nic ke kritice, vývoj je vývoj…

 

Jak se stát šamanem či zasvěcencem

Původně byly psychedelika určena jen jim. Když se jich zmocnili laici, mysleli si, že si s nimi budou hrát. Stalo se ale to, co se stát muselo. Sami se stávají šamany a zasvěcenci!

Dokazují to ve svých tripreportech. Všimněte si, jak jsou sobě podobné, jak vystihují běžně neznámou filosofickou podstatu existence. Jak je vše se vším spojeno, jak je to dokonalé, nekonečně složité i naprosto jednoduché současně. To neví ani papež!

Ovšem ne všichni dostanou tripy s rozšířeným vědomím. Záleží to nejen na jejich vůli, ale i na jejich životním úkolu o kterém ani nevědí, že ho mají. Proto se někdo dostane daleko dál než jiný….

Záleží na režiséru tripu, jaký trip vytvoří. Zkušení vědí, že si svoji vůli umí prosadit i mimo trip. Prostě nás k němu přivede. Právě tripy umožní rychlý duchovní vývoj o který u některých lidí hlavně jde. Výsledkem je pak nadhled, ze kterého je vidět, že naše civilizace moc vyspělá není…

Ne každý by měl do tripů chodit. Nejsou pro každého. Proto by měli fungovat novodobí šamané, kteří by mohli zjistit, zda jsou pro dotyčného vhodné. Zatím to tak kupodivu není.

Kdo by mě zájem, zdarma ho to naučím. Ne ale každého zájemce…

 

Úplně cizí lidé

Dostal jsem příznivou recenzi na tento seriál, viz https://www.csfd.cz/film/971238-uplne-cizi-lide/prehled/

Psychonauty může zaujmout využití zejména lysohlávek na terapie skupiny, hlavně depresí. Díly, kromě šestého, jež nevím kde je, si můžete stáhnout z https://fastshare.cz/uplne-cizi-lide/s

Šestý díl je na https://fastshare.cz/21823544/u-plne-cizi-lide-s01e06-zlata-z-i-la.mkv

Pokud vám televize či přehrávač nenabízí vložené titulky, můžete si je stáhnout z https://www.titulky.com/?serial2=&serial=Nine+Perfect+Strangers

 

Psychonauté o smrti

Měl jsem připravený podrobný článek tom, jak po mnoha letech psychonautické praxe vidím problematiku smrti. Můj režisér tripů, tedy má intuice, mě ale vysvětlila, že článek je tak radikální, že ho nelze veřejně publikovat. Způsobil by velký rozruch a byl by i špatně pochopen.

Psychonautika má mnoho poznání i o jiných otázkách, které nelze dávat na veřejnost, dokonce ani ne psychonautům, protože jen malá část z nich má větší praxi v rozšířeném vědomí, které je podmínkou pro filosofické poznání. Proto byly tyto skutečnosti vždy známy jen zasvěcencům, tedy esoterika v pravém významu. Viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Esoterismus

Udělám to tedy tak, že vás vyzývám, aby jste sami popsali, jak se změnil váš pohled na smrt v průběhu psychonautické praxe.

 

Jaké je rozšířené vědomí?

Jak byste ho popsali z vašich tripových zkušeností? V čem se liší od našeho vědomí? A v čem se liší od našich představ o světech, kam se za dlouhou dobu vývoje lidstva dostaneme? To jsou základní otázky, na které zatím, pokud vím, žádný psychonaut vyčerpávajícím způsobem neodpověděl. Zkuste to tedy vy.

Podle mých zkušeností, a nejen mých, Tam není žádná pohádka či selanka, jako je odpočinek, věčný klid a mír. Tam se pracuje, ale úplně jinak než tady.

Vše je Tam neuvěřitelně dokonalejší. Věčnost i nekonečnost nekonečně směry je cítit doslova ve všem. Logika až matematická logika logik, která se jako ve fraktálu rozšiřuje do dalších a ještě dokonalejších a nepochopitelnějších světů. Genialita a virtuozita Tvorby je jen slabý pojem.

Žádný konec nikde není. Je to totálně nepopsatelné, nesdělitelné. Svět informací, plný symbolů a symbolů symbolů se kterými se pracuje.

Pozn.: Zapsáno s pomocí režiséra tripu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Poslední fotografie


Kontakt



Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 74152
Měsíc: 1376
Den: 101