Jdi na obsah Jdi na menu

Cybill Shepherd

25. 4. 2010

Cybill Shepherd

Datum narození: 18. 02. 1950
Místo narození: Memphis, Tennessee, USA

Cybill se narodila v Memphisu, Tnnessee Williamu Jennings Spehperdovi a Patty Shobe. Jméno dostala podlé svého dědy Cy a otce Billa. Ve věku 16-ti let vyhrála v roce 1966 soutěž krásy „Miss Memphis“ a po dobu studia na střední škole působila v modelingu.

Po střední škole v dráze modelky pokračovala a v roce 1970 se stala tváří časopisu Glamour. Na obálce tohoto časopisu si ji všiml režisér Peter Bogdanovich a vybral si ji pro roli Jacy ve svém filmu The Last Picture Show (1971). Film obsahoval i nahou scénu v bazénu, která se bez jejího svolení objevila v časopise Playboy. Cybill ve svých jednadvaceti letech časopis žalovala a dosáhla mimosoudní. Během natáčení se rovněž zapletla s Bogdanovičem. Jejich vztah trval přerušovaně osm let.

Do roku 1985 si zahrála v několika další filmech , ale její nejvýraznější role přišla až v televizním seriálu Moonlighting s Brucem Willisem. Za svou roli si Cybill získala nejen respekt, ale také dva Zlaté glóby.

Cybill byla dvakrát vdaná a má tři děti. V roce 1979 se ji narodila dcera Clementine Ford. S jejím otcem, Davidem M. Fordem, se rozvedla v roce 1982. Poté prožila léta 1987 – 1990 v manželství s Bruce Oppenheimem a měla s ním dvojčata, Zacha a Ariel Shepherd-Oppenheim. Také byla zasnoubena s muzikantem Robertem Martinem a žila s nim v letech 1994 – 1998.

Během své kariéry byla Cybill politickou aktivistkou za práva homosexuálů a právo na potrat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář