Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpravodaj 1 2022

18. 12. 2022

Zpravodaj 1 /2022

                    INNA z. s. Havířov   onkologická organizace

 Citát:                                 

Nikdy nelituj, že jsi ve svém životě někoho poznal.

Dobří lidé Ti dají štěstí, od zlých máš zkušenost,

ti nejhorší Ti dají lekci a ti nejlepší vzpomínky.

                         Od naší kamarádky Marie z Opavy

 

Jubilanti v roce 2022:  2. pololetí: Hanka G., Katka N., Jiří L., Eva L.

Blahopřejeme všem, a přejeme hlavně zdraví, štěstí a také radost a spokojenost nejen při klubových aktivitách, ale také  v osobním životě.

       

Děkujeme všem sponzorům a našim příznivcům za celoroční pomoc, podporu a spolupráci.

Velmi si vážíme toho, že i nadále zůstáváte našimi příznivci a každý rok nám pomáháte. Bez vás a Vaší pomoci bychom naši činnost v takovém rozsahu nemohli vykonávat.

Do nového roku 2022 Vám přejeme vše nejlepší, hodně štěstí, hlavně zdraví, spokojenost a osobní úspěchy po celý nový rok. Těšíme se na setkání s vámi u příležitosti osla  25.výročí našeho založení, které uskutečníme 24. března 2022.

  •  

Našim členkám a nyní i členům přejeme, abychom se nadále pravidelně setkávali s takovým potěšením a radostí jako dosud a měli si i nadále co říct, a společně prožívat příjemné chvíle nejen na rekondičních pobytech, ale také i při všech akcích, které budeme organizovat a které na nás v letošním roce čekají. Za výbor INNA z. s. Havířov, Marta Marčová

----

Co jsme v posledním čtvrtletí roku 2021 společně prožili?

Konference Ligy proti rakovině a volby do nového výboru LPR se uskutečnily kvůli covidu až v úterý 7. září 2021 v pavilonu onkologie v nemocnici Na Bulovce .

Nepřivezly jsme dobré zprávy ohledně rekondičních pobytů, které organizuje Liga proti rakovině. Rehabilitační centrum v  Meziboří je prodáno a s novým majitelem není podepsaná smlouva, pravděpodobně ani nebude. V lázních Toušeň a v Rehabilitačním ústavu Na Pleši je to podobné.

Podzimní sněm Ligy proti rakovině

Se uskutečnil dne 19. října 2021.Vedení LPR jedná s provozovateli lázní a snaží se najít objekty, které by nám byly ochotny vyjít vstříc, ubytovávaly by od jara do podzimu onkologické pacienty a zajišťovaly jim i rehabilitační procedury, které by hradily pojišťovny, a podepsaly dohodu s LPR. Prozatím oslovili 16 subjektů, ale jednají se čtyřmi. Uvidíme, jak jednání dopadnou. Sledujte pečlivě webové stránky LPR od začátku prosince, a snad tam budou nové a příjemnější informace. Program byl bohatý, dověděli jsme se o tom, že květinkový den byl opět úspěšný, a celková suma je zatím šestnáct milionů korun, ale stále probíhá sčítání.

Večerní program Ligy proti rakovině byl úžasný, zúčastnily jsme se Děkovného koncertu LPR- za Český den proti rakovině, který byl opět přeložen na konec září. Slyšeli jsme nejen nádherné árie operních zpěváků, skvělou hru na housle Jaroslava Svěceného,i  koncert úžasného chlapeckého souboru Boni Pueri. Další den v divadle Karla Hackera jsme mohli při kytaře sledovat krásný program pana Petra Hory Hořejše.

Oslava našich jubilantů za druhé pololetí.

Dne 21. října na klubové schůzce jsme řádně oslavili jubilea našich kolegyň.

Zazpívaly jsme jim a popřály hodně štěstí, zdraví, pohody a lásky a vyslovily jsme přání pro všechny, abychom se ještě dlouho v takovém složení a náladě setkávaly.

Bývá zvykem, že dárkové balíčky předává zástupce Magistrátu, letos bohužel jim to z časových důvodů nevyšlo, a tak jsem je předala sama.

 Dobře jsme se pak pobavily, Měly jsme výborné občerstvení částečně od Magistrátu a také od našich oslavenkyň, které opět připravily bohatou tabuli. Děkujeme všem.  

A naší Aničce, která se nemohla ze zdravotních důvodů zúčastnit, jsem dárek i s kytičkou od nás doručila k nim domů. 

Anička byla šťastná, že měla návštěvu, protože sama nemůže nikam chodit. Letos jsme měli nejvíc jubilantů po dlouhé době, za celý rok bylo celkem dvanáct jubileí.

Ještě jednou všem přeji hodně zdraví a lepší nový rok.

 

Křížovky

Opět letos soutěžíme v křížovkách, tuto soutěž už dlouhodobě organizuje pan Sekanina spolu s Magistrátem Města Havířova. Jde o to, dostat seniory z domu, aby se prošli každý týden do CVA pro křížovku, pak tajenky odevzdali a čekali na vyhodnocení, které bývá slavnostní. Pan Sekanina a zástupci Magistrátu připraví ceny, vylosujeme při společném setkání a zároveň se dovíme, co se zase dál připravuje.

Většinou bývá asi šest hlavních cen, ale i ostatní také nepřijdou zkrátka, jelikož všichni účastníci pak dostanou tzv. „cenu útěchy“, nějakou sladkost.

 Děkujeme všem, kteří se podílejí na organizaci této akce.                                           

Hrníček pro Tebe                                   

Toto je další akce, kterou vymyslela „naše děvčata“ ze sociálního odboru, které se o nás starají, paní Lepíková a Kubíčková. Informovaly o nápadu pana Sekaninu a nakonec byla z toho akce pro celý severomoravský kraj.

Do 22. listopadu jsme sbírali krásné hrníčky, do kterých jsme dali krabičku čaje, nebo jednotlivé balené čaje, odevzdaly v CVA nebo u p. Lepíkové v kanceláři. Kdo hrníček nezabalil do celofánu, pak to udělali právě na Magistrátě.

Tyto hrníčky se rozvezly před Vánocemi do různých domovů seniorů a budou je dostávat osamělí senioři jako dáreček k vánocům.

Okamžitě jsme s tím souhlasili a jenom od nás jsme poslali asi 12 balíčků. Do této akce se zapojily všechny kluby v Havířově a vlastně v celém moravskoslezském kraji.

Doufejme, že to naše osamělé seniory potěší a my se později dovíme, jak tato akce byla úspěšná.

Podzimní vycházka.

Ve čtvrtek 18. listopadu jsme neměly schůzku v CVA, protože jsme byly požádány o uvolnění prostor klubovny v přízemí. Rády jsme vyhověly, protože zde aranžovali výtvarné techniky a výrobky, které tvořili v různých kroužcích senioři po celých 10 let, kdy bylo centrum v květnu 2011 otevřeno.

My jsme si dohodly procházku po okolí města Havířova, prošly jsme se Havířovem, a nakonec se zastavily na občerstvení do restaurace U Balona.

Bylo nás pouze jedenáct, protože bylo opravdu nevlídné počasí, foukal studený vítr, a tady jsme se zahřály, a hlavně v menším kroužku dobře popovídaly, a hodně jsme se nasmály. Ta psychická pohoda je pro naše akce nejdůležitější. Určitě zase brzy zopakujeme.  

Oslava 10 let otevření Centra Volnočasových Aktivit.

Konala se další den v CVA, se zástupci Magistrátu a vedoucích  klubů. Výstavku prací si mohla prohlédnout i veřejnost

Co nás čeká do konce roku?

  • Mikulášský večírek a Ukončení roku v Renetě bylo zrušeno kvůli covidu.
  • Náš večírek v restauraci je ohrožen
  • Předsilvestrovská vycházka určitě bude, ale nevíme, zda se zakončením v restauraci, kde máme objednaná grilovaná kolena
  • Pošleme přání a poděkování sponzorům, našim příznivcům a také kolegyním které nemohou se s námi ze zdravotních důvodů sejít. Všem přeji PF 2022  
  • ----

Pokud Vás-onkologické pacienty naše aktivity zaujaly, neváhejte a přijďte se k nám do klubu podívat.

Uvidíte, že jsme pohodový kolektiv žen, nebavíme se o nemocech.  Naopak žijeme aktivně a vážíme si každého dne.

V případě potřeby umíme ze svých zkušeností poradit, povzbudit a pomoci.

Kde nás najdete?

Schůzky máme každý čtvrtek v „Centru volnočasových aktivit“, ulice Horymírova 9a, za velkým věžákem naproti nemocnice . Scházíme se od 14.30 hodiny.

O činnosti se více dovíte na našich  webových stránkách. Zpravodaj si můžete přečíst na stránkách Aliance žen s rakovinou prsu,v sekci pacientské organizace- zpravodaje.

Kontakt:       Vedoucí klubu : tel. 732 146 500

                       Email: havirovinna@seznam.cz

                       Web. stránky: innahavirov1997.estranky.cz

          Rajče: www.martajedna.rajce.net

Pro pacienty v čekárnách v nemocnici a naše příznivce

V Havířově dne 9. prosince  2021

Zpracovala : Marčová Marta, vedoucí INNA z.s.  Havířov

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář