Jdi na obsah Jdi na menu
 


Psali o nás

Příspěvky

Hurá na Tahiti

 

V sobotu 22.6.2013 se konal ve Smetanových sadech již čtvrtý ročník soutěžního odpoledne pro děti Rozloučení se školním rokem, tentokrát aneb hurá na Tahiti. Odpoledne připravil Klub Maják Hořice o.s. za finanční podpory Města Hořice a organizační podpory     II.  skautského oddílu Jitřenka.

 
18. 7. 2013 | Rubrika: Psali o nás | Fotografie: Červen 2013 - Hurá na Tahiti

Maják v Českém ráji

           Jak všichni víme, Český ráj je plný strašidel, vodníků, čarodějnic a jiné strašidelné havěti, a právě proto se členové Klubu Maják Hořice o.s. vydali na svůj, v pořadí, již čtvrtý psycho-rehabilitační pobyt pro zdravotně postižené děti právě tam.

 
26. 5. 2013 | Rubrika: Psali o nás | Fotografie: Květen 2013 - Víkendový pobyt Český ráj

Maják na jaře

            Ačkoliv je venku ještě zima, Klub Maják Hořice o.s. pracuje na plné obrátky a neustále plánuje svoji další činnost. Náplní práce jsou pravidelné tvůrčí dílny, uskutečňované díky finanční podpoře Královéhradeckého kraje a vstřícnosti v DDM Hořice. Děti se zdravotním postižením, ale i děti zdravé na dílnách vyrábějí výrobky z nejrůznějších materiálů např. z papíru, pedigu, korálků, plstě, atd. a také z keramické hlíny, která je pro děti asi tím nejvhodnějším materiálem. Při svém kreativním tvoření si procvičují hrubou i jemnou motoriku, kterou mají ve většině případů postiženou, dále rozvíjejí představivost a šikovnost, kdy podle vlastní fantazie vytvářejí nejrůznější dílka. Na dílnách se scházíme pravidelně jednou měsíčně.

 
14. 5. 2013 | Rubrika: Psali o nás

Vánoční posezení

          Již po třetí se členové Klubu Maják Hořice o.s. sešli v sobotu 8.12.2012 v divadelním sále na hořické radnici, k tradičnímu vánočnímu posezení. A nálada bylo opravdu vánoční i díky bohaté sněhové nadílce venku.  

 
1. 1. 2013 | Rubrika: Psali o nás | Fotografie: Prosinec 2012 - Vánoční besídka

Majákovské dobrodružství

 

V pátek 4.5.2012 se členové Klubu Maják vydali na dobrodružnou výpravu do rekreačního střediska Poslův Mlýn v Doksech. Už podle předpovědi počasí to vypadalo, že to bude opravdové dobrodružství mezi blesky a hromy, ale opak byl pravdou. Sem tam nějaká kapička sice kápla a občas i blesk rozsvítil oblohu, ale ani nepřízeň počasí nezabránila tomu, aby naplánovaný program běžel podle plánu.

 
27. 5. 2012 | Rubrika: Psali o nás | Fotografie: Květen 2012 - Víkendový pobyt Poslův Mlýn

Tak už jsou nám dva roky

         Tak už je to tady, budeme slavit dva roky existence Klubu Maják Hořice. Dva roky nejsou moc, v podstatě je to chvilka, ale i za tu chvilku se dá hodně udělat. Dvouleté dítě, už chodí, rozhlíží se po světě, začíná komunikovat a pozorovat jak je vlastně strašně prima být na světě. Je pravda, že tady je to naše dítě o kousek dál. My jsme se rovnou rozběhli a začali vynakládat všechny síly na splnění našich cílů. Tím je snaha podpořit rodiny dětí s handicapem, pomoci jim v jejich každodenním úsilí a dát jim najevo, že tu nejsou sami.

 
3. 4. 2012 | Rubrika: Psali o nás

Přišla i návštěva z nebe a pekla

V sobotu 10.12.2011 se sešli členové Klubu Maják Hořice na již tradiční vánoční besídce v divadelním sále na hořické radnici.  

 
7. 1. 2012 | Rubrika: Psali o nás | Fotografie: Prosinec 2011 - Vánoční besídka

Víkendové dobrodružství Klubu Maják Hořice

Školní zvonek nám oznámil konec prázdnin, ale před tím, než  se děti definitivně vrátily do školních lavic, vyrazili členové Klubu Maják Hořice na psycho-rehabilitační pobyt do Dlouhých Rzů v Orlických horách, za finanční podpory Královéhradeckého kraje a Města Hořice. 

 
18. 9. 2011 | Rubrika: Psali o nás | Fotografie: Září 2011 - Víkendový pobyt Dlouhé Rzy

My se nenudíme

 

Už se pomalu stává tradicí, že první pátek v červenci si členové Klubu Maják Hořice vezmou stany, spacáky, karimatky a vyrazí do Tereziných Darů stanovat. Tak tomu bylo i letos, kdy 1. 7. 2011 v odpoledních hodinách začaly na zahradě rodinného domu vyrůstat stany. Když všichni dostavěli svá dočasná obydlí, mezi kterými se letos objevilo i indiánské týpí, opekli jsme si na ohni buřty. Před spaním se ještě děti jako správní indiáni vykoupaly – v tomto případě v krytém bazénu.

 
12. 8. 2011 | Rubrika: Psali o nás | Fotografie: Červenec 2011 - Stanování u Ješinů

S námi se neztratíte

 Klub Maják Hořice oslavil v březnu 2011 pouhopouhý rok od svého založení a byl to vskutku úspěšný rok! Nebudeme však připomínat, co už bylo, raději se s Vámi podělíme o novinky, které chystáme na rok letošní.

 
3. 5. 2011 | Rubrika: Psali o nás