Jdi na obsah Jdi na menu
 


PODMÍNKY VZDĚLÁVÁNÍ


   
      Na vytváření podmínek pro vzdělávání dětí se podílí celý personál mateřské školy svým chováním,  přístupem k dětem, rodičům a celé veřejnosti. Všechny zaměstnankyně se snaží být dětem příkladem, pomáhají aktivně při řešení jejich problémů. Společně vytváříme takové klima v mateřské škole, aby se v ní cítily děti co nejlépe, mohly se přirozeně rozvíjet a vzdělávat. V mezích možností spolupracujeme s městským úřadem Blšany, s jehož pomocí chceme stále zlepšovat materiální podmínky školy, vybavení vhodnými pomůckami, zařízením apod. Také se nám podařilo oslovit širší veřejnost (rodiče, místní firmy, podnikatele), abychom mohli díky finančním darům zkvalitnit pobyt dětí v mateřské škole – vybavení školky nábytkem, doplnění didaktických pomůcek, hraček, možnost školních výletů.
     Důležitými podmínkami vzdělávání jsou podle RVP PV podmínky materiálního vybavení školy, životospráva dětí, psychosociální podmínky, organizační chod a řízení mateřské školy a v neposlední řadě personální zajištění a spoluúčast rodičů na vzdělávání.



ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ


    
     Mateřská škola je jedinou dvoutřídní mateřskou školou v obci. Její kapacita je 37 dětí a mohou ji navštěvovat děti ve věku zpravidla od tří do šesti respektive sedmi let. V první třídě jsou zpravidla děti od tří do čtyř let a druhou třídu navštěvují děti od čtyř do šesti let. Vybavení tříd  je dosti bohaté a variabilní, aby mohlo uspokojit potřeby všech dětí.
     Při uskutečňování vzdělávání dětí podle Školního vzdělávacího programu,  je konkrétní nabídka metod a forem práce široká, aby mohly být uspokojeny všechny věkové kategorie dětí ve třídách. 

 

zpět

 
 

Poslední fotografie




Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 2
Celkem: 494220
Měsíc: 10882
Den: 281