Jdi na obsah Jdi na menu

Dogdancing a Agility

2. 9. 2011

 

DOGDANCING

Musím říct, že mě hrozně chytlo dogdancing tedy tancování se psem. Vrhli jsme se do toho pohlavě a každý den cvičíme několikrát různé prvky. Důležité je si uvědomit, že se whippeti neučí tak rychle jako border kolie a člověk musí být hodně trpělivý, nevzdávat to a nemít tak vysoké nároky. Vše to chce čas! Hodně mi pomohla knížka od Kateřiny Lerlové o tancování, tam jsou přesně popsané jednotlivé kroky cviků. No a co se týče našich pejsků, každý je jiný:) Keš tancování miluje, řekla bych, že se dokonce pro tancování narodil, že to je jeho disciplína, možná více než dostihy, ale to je jen má domněnka, třeba se to ještě vyvine jiným směrem...Všechny cviky provádí s radostí a pořád čeká, co má udělat, je prostě do toho hrozně zapálený :) což je při každém sportu žádoucí !!! Hanny to je jiná mísa, ten si hodně promyslí, zda mu stojí za to ten cvik provést, hodně přemýšlí, zda ano či ne! Je to takový vypočítavec, ale když už to udělá, je hodně štastný a vrtí ocáskem, že se mu to povedlo, zrovna včera mě hrozně překvapil, cvičili jsme skok do náručí a Hanny skočil :))) Klobouk dolů! Příští rok 2012 bych s nimi ráda udělala alespoň základní  zkoušku ve freestylu, tak snad se nám to podaří :))

 pes.jpg

 

 

 

 

 

kyp.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGILITY

Hannny se  v agility hodně zlepšil, pochopil, že je to zábava jak pro něj, tak pro mě. A o to přece jde :) Na cvičení je soustředěný, neodbíhá jako kdysi pryč mimo parkúr a pořád vrtí ocasem. Jen musíme s Hannym, ale i s Kešem sladit přesnost a rychlost. A to je kámen úrazu, protože je velmi těžké uběhnout takto rychlého psa.

Keš je ještě začátečník a také tak se na cvičení chová :) Poslouchá, ale přecejenom nedává takový pozor jako Hanny. Ale to se postupem času vylepší, pořád mi přijde, že Keš je vlastně štěně, i když už mu je 1 rok a půl. 

více fotek na http://www.psi-tabor.wz.cz/ v sekci fotky Olda

 

pes.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_0471_22817.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc9623_22004.jpg