Jdi na obsah Jdi na menu

Jarní pohár + Krása a výkon

23. 7. 2014

Krása a výkon dostih 13.7.

Kolínské závodiště nás přivítalo velkou účastí všech možných chrtích plemen. Počasí bylo naprosto ideální na tento dostih. 

Kešína měl 7 soupeřů. V 1. rozběhu zvítězil start a cíl a dosáhl nejlepšího svého času. V 2. rozběhu byl druhý a ve finále bohužel už nestačil a skončil na 4. bramborovém místě :)

 

imgp7569---kopie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanny si dal klasicky sólo a skončil také 4. :)

S dostáním Keše do boxu jsem měla opět problém při 2. + 3. běhu a tak jsem to nechala na panu Chrpovi, kterému jsem tímto velmi vděčna. Jako poděkování jsem mu koupila pivo a když to viděla paní Panušková, tak říkala: " Ty úplatky vidím"! Tak jsem se musela smát.... :)

V průběhu vyhlašování přišel pěkný děšť, respektive průtrž a tak se všichni přítomní se svými psiny utíkali schovat, kde jen to bylo možno. My jsme našli útočiště v garáži dostihové věže, kde jsem doposud ještě nikdy nebyla :)

Krásní malí vipetící paní Panuškové se nám moc líbili a kdybychom neměli doma Gucciho, tak bysme určitě s jedním už jeli domu :)

imgp7573_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarní pohár 19.4.

Kešín běžel moc pěkně. Zas byly 2 rozběhy, i když to nebylo potřeba. Bohužel čím více Keš rozběhů běží, tím je horší na dráze... Nakonec ve finále skončil na 2. místě :)

Hanny si protáhl nožky sám v sólu a světe div se, v této kategorii nikdo jiný neběžel, tím pádem byl 1. !!! :)

Jinak počasí bylo akorát a atmosféra nebyla tak "dusná" jako při prvním dostihu sezony. Dozvěděla jsem se, že šlo o aféru ohledně původu psa Orlanda Supersonic (tatínek našeho Keše). Rozvířila se tímto voda kolem výšky a měření vipetů...haha no to se musím smát :) Myslím si, že je celkem málo psů, kteří standartní výšku splňují a všichni to ví... Ostatní jsou prostě kolem hranice, či vyšší anebo přerostlí. A právě na základě této aféry se budou psící, kteří chtějí běhat v klasické kategorii přeměřovat. Pamatuji si, jak mi Olda Kupka na cvičáku jednou říkal, že když Dana Kupková měla měřit vipety, tak že se tam nikdo nepřihlásil, protože měřila poctivě! Tak snad i tato komise bude řádně měřit! 

No o původu Orladna jsem toho slyšela hodně, musím říct, že mi/ nám to je jedno :) Keš je přerostlý ale jinak úžasný pejsek, nikdy bych ho nevyměnila! Dostihy jsou pro nás jen zpestření života a nebereme ho nijak vážně a ani v něm nemáme žádné ambice....vždycky když všichni pejsci doběhnou do cíle zdraví, tak je to TO nejdůležitější. Keš je i skvělý aportér a umí výborně chytat disky. Škoda jen že všechny závody jsou úplně mimo...Jinak trénuju s kešínem i agility, ale to jen tak pro srandu...nedávno zboural jednu překážku tak, že už se nedala použít...a od té doby má přezdívku "BOURÁK" :) 

Takže KEŠI: PRO NÁS JSI JEDNIČKA!!! STEJNĚ JAKO HANNY A GUCCI!