Ryba pečená v solné krustě
Tak tohle jídlo bylo pro mě skutečně hodně překvapující! Fantastická jemná chuť ryby, která byla i krásně šťavnatá a nebylo ji třeba doplnit ničím jiným než citronem. Sama jsem pekla dva půlkilové lososovitého pstruha, ale v receptech nacházím i pražmy, vlky a v podstatě kdejakou jinou rybu.
ryba (vykuchaná, celá)
cca kilo soli
tymián
rozmarýn
citronová kůra
dva bílky
Rybu opláchněte a zkontrolujte, zda-li jí chybí vše, co jí chybět má. Bílky s míse lehce vyšlhejte, ochuťe bylinkami a kůrou a vsypte sůl. Do dostatečně velkého pekáčku rozprostřete zhruba třetinu solné směsi. Na ní položte ryby a zasypte zbytkem směsi. Vložte do trouby rozpálené na 200C a pečte 20-25 minut. Po upečení odlámejte krustu a podávejte zakápnuté citronem.
Tip: Myslím, že můžete použít jakékoliv aromatické byliny, které máte rádi.