Jdi na obsah Jdi na menu
 


Handicap u ŽAKO KONGO

kuba-2.jpgHandicap u papoušků

Často se setkávám, když z nudy projíždím inzeráty na Žako kongo, že prodají papouška, který má špatný zobáček, nohu, křídlo.

Náš Kuba má část nohy pryč, když vytahovali mládě z budky matka mu ucvakla kus nohy. Takže když se dobře podíváte na fotky uvidíte, že na jedné noze vůbec nemá drábky.

Nejprve jsme měli pochybnosti, zda takové mládě vzít, aby ho to moc neomezovalo, ale opak je pravdou. Když byl malý tak s tím problémy měl, že se špatně držel na nohách, nemohl lézt po plotě a tak vůbec, ale jak rostl tak se nožku naučil používat a řeknu Vám, že ji používá líp než tu "zdravou" ikdyž nemá drápky tak si do ní chytá piškotek i hrozny.

A musím říct, že když po Vás leze je to příjemnější, než z tou drápkovou nohou z kterou Vás poškrábe. Možná mnozí z Vás to budete zavrhovat, že by jste si nic takového nekoupili, ale podle nás je to to nejlepší co jsme mohli udělat. Jiného papouška už bychom nechtěli a neměli bychom. A jestli budeme do budoucna kupovat Kubíkovi, třeba nějakou společnici :-) tak se nebudeme koukat po nějakém výstavním kusu, protože už víme, že je naprosto jedno jakého si vyberete, hlavně aby se Vám líbil.

Takže pokud nechcete nějaký výstavní kus neváhejte, opravdu se to vyplatí. Kubík nám to všechno vrací ve velkém. Je to SUPER žakouš.

 

Ráda bych znala i názory těch co mají třeba papouška s hendicapem, jaký je a zda ho to moc neomezuje.

 

Díky moc

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Papoušky

(Dagmar, 20. 9. 2020 20:11)

Prosím daruje nebo levně prodá většího papouška s hendikepem mamince která je na invalidním vozíku. Zkušenosti s chovem má. Ráda by kamaráda na pokec a mazlení. Výbavu má. Měla by velkou radost že se může postarat o papouška který také není ve 100 procentním stavu jako ona. Děkují

na několikrát zlomená noha

(Eva, 12. 3. 2016 11:05)

Dobrý den,
na podzim 2015 jsme si koupili samičku žaka a doma jsme pak zjistili že měla na několikrát zlomenou nohu. Má ji celou dokřivenou, jeli jsme na veterinu ale samozřejmě by byla možná jedině operace, tu jsme zatím zamítli, ale přijde teda jenom mě že se jí noha kroutí čím dál víc, možná se operace do budoucna nevyhneme. Jinak je Julinka střeštidlo co dělá jako jiný papoušek, piští, žvatlá, vzteká se, mazlí a pusinkuje :-) jen mě mrzí že nejsem v kontaktu s někým co má podobný problém s papouškem, a jak ho řešil nebo co dává za vitamíny. Hezký den. Eva

Re: na několikrát zlomená noha

(jasmi, 19. 7. 2016 16:18)

Zdravym. Emir mal obe nohy zlomene a ze musel na operaciu a je horsie ako predtym lebo nema cit v nohach. Bola to chyba

Emir

(Jasmin, 19. 7. 2016 16:13)

Zdravym. Ja mam emirka. Treti mimco od rovnakeho paru co ma zlomene nozky lebo "chovatel" trucoval. Moj emirek dopadol najhorsie. V domnenke ze operacia pomoze som sa ho ujala. Bojovali sme z bolestou denne i v noci. Nozky mal do O a slapal si po nich a stal viac menej jak keby na predlakti. Prisiel den D. Den operacie. No tiez som si mohla vybrat lepsiu doktorku a nie taku capnutu. Emirek nastastie prezil ale.... Nozky su hrozne. Prava nozka zovreta do peste a neotvori. Tak si hovorim no aspon ze ta lepsia a otvorena bude lepsia. Ze aj jedna nozka staci na to aby krasne splhal. Aj jeho surodenci su v splhu v poho. No a potom som zistila ze tu otvorenu zas nezavrie. To mi mila pani doktorka nepovedala ze moze stratit cit! Takze zaplatila som viac ako za zdraveho zaka co mi nevadi ale je horsie ako predtym. Som na seba nastvana ze som to dopustila. Teraz premyslam co mam robit ci existuje nejaka specialna metoda co by mu vratila cit do prstekov.

Zako sedy

(Renata K , 28. 2. 2015 8:19)

Dobry den dostali jsme k narozeninam zaka Kongo jelikoz v hnizde bylo vic mladat a on byl az naspodu , tak ho sourozenci primackli! Proto ma nozicky do O jako kdyz jezdite na koni :-) a jedno kridlo zvednute a nozicky s drapky pokrivene jinak nez maji byt , ale vubecmuto nevadi . V breznu ted bude mit rok uci se letat moc mu to teda nejde protoze musi mit sirsi pristavaci plochu ale snazi se :-) !! Je to nas milacek rikame , ze mame turisty doma ! Je to nas mali nicitel hracek . I kdyz ma tento handicap tak mu to vubec nevadi po kleci lozi jak drak a po zemi chodi jak kacena :-) je spokojeny kdyz si muze vykladat a ucit novym kouskum :-).

Žako kongo a Alexandr malý spolu v kleci

(Adéla, 21. 1. 2014 18:33)

Dobrý den mám Alexandra malého ručně dokrmeného a potřebuji zjistit jestli ho můžu dát s Žakem kongem do klece.Děkuji

Žako- Jůlinka

(Dáša, 19. 9. 2013 15:06)

Dobrý den,četla jsem Váš článek a musím reagovat. Mám doma týden Jůlinku,je hendikepovaná a zatím nevím jak to bude dál,ale Váš článek mě potěšila a snad i uklidnil. Jůlinka má obě nožičky tak trošku převrácené ,nyní má velkej problém lést po kleci a nebo se po letu něčeho zachytit, padá rovnou dolů. Doufám ale ,že se to naučí -časem-tak jako Vaš Kubík. Hodně zdravíčka Vám i Kubíkovi.

Žako-zlomená noha

(Lucka, 11. 7. 2012 21:03)

Před týdnem jsem si dovezla měsíční mládě žaka. Chovatel mi ho věnoval s tím že má vytočenou noku-samice ho prý přimáčkla. Tvrdil,že to půjde fixací srovnat. Teď se ale ukázalo,že je to špatně srostlá zlomenina a na noze se tvoří pakloub. Noha je velmi špatně srostlá,je velmi křivá.Nevypadá vůbec hezky. Dokáže s tim papoušek žít? Nebude se trápit?

Ara zelenokřídlá

(Michaela, 29. 4. 2011 10:15)

Dobrý den, můj dotaz se netýká žaka, ale ary zelenokřídlé. Mám možnost ji teď koupit, ale má handicap - jako maličká strčila kloub nožičky do mřížky v inkubátoru a zlomila si nožičku v kloubu, teď ji má mírně pootočenou, křivě jí srostla - to znamená i prsty má pootočené doprava - už nejsou kolmo, takže nevím jestli bude moci nožičku normálně používat. Asi musím první mládě vidět, ale rozhoduji se jestli mám takového papouška koupit.

Re: Ara zelenokřídlá

(Klára, 18. 5. 2012 9:20)

Takový to papoušek udělá jen radost, ale pokud se toho hodně obáváte a chcete ho mít na výstavy tak neriskovat ale já mám andulky s hendikepem a je to sranda je pozorovat jak si pomáhají a jak se s tím sami dokáží vypořádat.

Handikep

(Klára, 18. 5. 2012 9:15)

Zdravím. Já mám doma také dva papoušky s hendikepem, ale jsou to andulky. Jeden z nich nemá kus zobáku (špatně se vyvinul) a druhý nemá ani prstíky na nožkách a díky tomu má na každé nožce jeden drápek a první prstíky má srostlé. Zadruhé nemá zobáček a má předkus a za třetí nemá letky díky kterym nelétá. Ale je to naše sluníčko a máme ho rádi. :-)

Žako

(Jana, 24. 2. 2012 14:41)

Máme žaka a jí buráky nevím proč, ale chutnají mu když příjdu ze školy protahuje se a tím dává na jevo, že si chce pochutnat na burákách!
Mluví stejně jako já a chodí jen na mou ruku!
Jsem moc ráda, že ho mám!

Ara ararauna

(Simona, 20. 1. 2012 13:34)

Zdravim,mam doma araraunu a ta ma vykriveny zobacek.Ma ho uplne do X.Papouskovi to ale nijak nevadi,krmi se normalne,jen ma obcas problem rozlousknout kulate orechy.A tolik nestipne,takze ma v nem asi mensi silu.Jedine co se musi hlidat je ze ten zobacek prerusta protoze se nema o co obrusovat.Tak je treba zastrihavat spodni cas a jednou za cas dojit k veterinari at pristrihne i tu vrchni jelikoz v te uz prochazeji cevy.Ale jinak mu to nijak nevadi.

žakoušek Kuba

(Miluš, 12. 1. 2012 15:18)

Dobrý den , čtu tady komentáře a musím říct, že jsem vloni náhodou sehnala žaka a měl zlomenou nohu šeredně, když mu dávali kroužek. Máme ho asi 3/4 roku a je to hrozný mazel a ted už začíná hodně mluvit a napodobuje skoro všechno , co slyší. Ze začátku špatně chodil a nožičkou si moc neudržel pamlsky zeleninu a ovoce, tak jsme mu museli pomáhat, ale ted už zvládá všechno a je s ním sranda. Ráno už na mě volá ....pd honem...tak ho pustím z klece a udělali jsme mu strom , kam se naučil chodit na záchod na noviny. Manžel mi říkal, že se to nenaučí a naučil se to opravdu rychle. Ráno spolu snídáme a pak se chce mazlit a schovává se mi a dělá kuk. Chce se jim opravdu věnovat , pak se ani neškubou a naučí se všechno rychleji a hlavně nemají pocit , že jsou sami.
Taky nevím , zda máme samičku , nebo samečka....ale je to prostě Kuba a je mi to jedno , nevyměnila bych ho za nic. Ze začátku miloval mého manžela....mě jako snášel a asi po půl roce se to změnilo . Miluš

"jiný" žako

(budoucí majitel, 22. 12. 2011 9:38)

My právě uvažujeme o pořízení Žaka, i přes to, že jsme zatím měli pouze malého agapornise a klasicky andulky. Již nějakou dobu uvažuji o koupi tohoto úžasného papouška a tak se učím a studuji vše, co bych mohla jakožto budoucí majitel potřebovat. Původně to vypadalo, že si Žaka pořídím až někdy v budoucnu, až na tak finančně náročné zvířátko budou peníze (mám ještě dva psy, koně a králíka), ale nakonec jsme úplnou náhodou dostaly skvělou nabídku od známého, a to mladého samečka s handicapem. Nožka mu sice nechybí, ale je křivá již od narození a malý tedy nebude vhodný k chovu (což mi vůbec nevadí) a aby toho nebylo málo, papoušek bude mít díky tomu nižší pořizovací cenu, což se mi také, vzhledem k tomu, že studuji SŠ, velmi hodí. Ráda bych znala Váš názor na pořízení takového papouška pro začátečníka a to navíc s přihlédnutím k jeho handicapu.

Jana

(žako kongo, 1. 8. 2011 5:25)

ano často tento důvod to bývá, ale může to být i z jiného důvodu. Vzhledem k tomu, že ho máte doma jen pár dní, dejte mu čas. Dávejte mu vítaminy, nejlepší by bylo zajít za veterinářem a zeptat se ho čím to může být, zda to není nějaké onemocnění a on Vám i určitě doporučí nějaké vítamíny na růst peříček. Hodně štěstí

žako peříčka

(JANA, 31. 7. 2011 19:39)

Máme doma pár dní žaka.Mluvíme a věnujeme mu dost času přes den.Když jsme ho dostaly tak nám pán říkal že je vyškubán jen proto že se nudí.Myslíte že je to pravda nebo že má nějaký problém.Myslím tím papouška.

Ahoj

(Helena, 5. 7. 2011 20:53)

Ahoj mi jsme si dneska jeli pro žaka a já mám vymyslet jméno pro holku Poraďtě prosím do zítřka :'( prosím

ahoj

(markanet, 23. 6. 2011 15:11)

Ahoj my mame taky žaka Žofinku. Kdyžtak koukněte na její blog zakozofi.blog.cz

ara zelenokřídlá

(žako kongo, 3. 5. 2011 14:57)

na bidle sedí jako každý papoušek, chodí i létá jako každý papoušek. Není poznat, že by měl handikap, Při přistávání úplně v pořádku přistane kde koliv. a když mu dám dobrůtku tak se krásně postaví na tu špatnou nohu a jí tou zdravou. Cenu nedokážu posoudit většinou se zajímám jen o žako kongo. :-)