Jdi na obsah Jdi na menu
 


ODDĚL-ZELENÉ.gif

Kočky chováme a koťátka odchováváme, protože tyhle tvory opravdovsky zbožňujeme!

I v případě, že máme více vrhů, vychováváme koťátka s maximální péčí a věnujeme se každému z nich individuelně .  Jak malí, tak velcí bydlí ve dvou různých domácnostech!).

lucky-haji-v-rukach-2.jpg

OBECNÉ PODMÍNKY

Jsme chovatelská stanice a odchováme koťátka pouze s PP! Kotě s PP / bez PP - viz níže! Neodchováváme koťátka jen pro radost svoji či druhých lidí ani za účelem jejich prodeje, ale protože chceme být něčím užiteční tomuto plemeni a chceme se podílet na jeho dalším rozvoji a rozkvětu.

Koťátka od nás odcházejí ve věku minimálně 13 týdnů (ale spíše později) v závislosti na vlastní vyspělosti i závislosti koťat na metce a matky na koťatech (naše kočky často ještě i po 3 měsíci svá koťata kojí). Při předání koťátka sepisujeme vždy řádnou kupní smlouvu.Všechna koťátka jsou řádně :

  • vakcinována
  • preventivně odčervena pastou Vithaminte paste, popř. je doložen negativní výsledek laboratorního vyšetření na parazity (provádíme pravidelné kontrolní rozbory s neg. výsledky u dospěláků)
  • koťátka od nás odcházejí ve výborné kondici a vždycky zdravá !!!!! Máme zdravý a testovaný chov, neg. testy rodičů ke koťátku dokládáme
  • pokud se s novým majitelem dohodneme, je možné si od nás odvézt koťátko na mazlíčka již kastrovené. Pokud tomu tak není, kastrace mazlíčků je řádně ošetřena v kupní smlouvě

Všechna koťátka od nás dostanou:

  • PP (jsou registrovaná u FIFE), mazlíček pouze kopii PP, originál až po provedení kastrace dle kupní smlouvy
  • CD s fotkami od narození
  • rozsáhlý souhrn rad a doporučení vycházejících zejm. z našich zkušeností
  • výbavičku do začátku, a to včetně krmení na první dny, hraček a běžných potřeb, na které jsou zvyklá, a které mají ráda

Krmení: koťátka jsou zvyklá na granule Royal canin, syrové a vařené maso, kvalitní konzervy (Applaws, Porta21, Brit, Shiny cat, Carny, Sheba, Felix), mléčné výrobky a vitaminové doplňky (např. od fi Gimpet). Kvalitní krmení je nutné dávat kotěti i v jeho novém domově aby byl zaručen jeho dobrý vývoj a růst.

Koťátko od nás si neodveze každý, kdo zaplatí!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale pouze ten, kdo splní naše podmínky :-)

JAK PŘISTUPUJEME K ODCHOVU KOŤÁTEK KONKRÉTNĚ MY?

Od svého narození mají naše koťátka naši maximální péči a lásku. Kočky chováme a koťátka odchováváme, protože tyhle tvory opravdovsky zbožňujeme! Za pár let života s kočkami už dobře víme, že JE ROZDÍL KOČKU POUZE MÍT NEBO S KOČKOU OPRAVDOVSKY ŽÍT, a že KDO ZVÍŘATŮM NENASLOUCHÁ, NIKDY JIM NEPOROZUMÍ !!!!! Pro naše koťátka hledáme takové lidi, kteří je budou považovat za právoplatné členy své rodiny a ne "jen" kočkou nebo ozdobou pěkného domu.

Po předchozích zkušenostech zastáváme také názor, že je pro kočičí maminky výborné, pokud mají alespoň dvě z nich koťátka. Navzájem si vypomohou a pokud by nastaly problémy, může jedna zastoupit druhou ..... (proto občas míváme dva vrhy současně nebo krátce po sobě). A co je dále podstatné? Že naši malí ani velcí nejsou zavření nikde v samostatné a izolované místnosti či kleci, ale žijí s námi "ve společné domácnosti". Mnoho chovatelů o tomto pouze mluví nebo píše, ale skutečnost je jiná ..... Oba byty, ve kterých společně žijeme máme kočkám plně přizpůsobené a stále se snažíme vylepšovat naše vzájemné soužití .....

 Naše společné bydlení je vybavenou spoustou škrabadel, poliček, přístupů "nahoru", pelíšků, hraček .....

domov-2012-komplet-www.jpgloznice-komplet.jpg

Samozřejmostí je i pěkný a hlavně zabezpečený balkon :-D 

balkon-1.jpgbalkon-2.jpgbalkon-3-zima.jpg

Mnozí lidé, kteří k nám zavítají se diví, že kočka je tvor, který dokáže s člověkem komunikovat, přijde se pomazlit či pohrát si ačkoliv nebyla zavolána, naopak pokud ji zavoláme, ihned reaguje. Nám to přijde naprosto přirozené, ale hodně lidí si stále ještě myslí, že kočky jsou chlupatá stvoření, která se přijdou najíst a zbytek dne je člověk už nevidí, protože někde spí.

Pro naše koťátka vybíráme velmi pečlivě budoucí majitele. Jsme za ně zodpovědni a to znamená, že jim musíme najít takové lidi, kteří se o ně budou starat se stejnou láskou jako my. Proto se někdy může zdát, že se vyptáváme až moc ..... Komunikace s budoucími majiteli je pro nás opravdu důležitá a odchodem koťátka z naší chovatelské stanice pro nás nic nekončí. Naopak očekáváme, že s námi zůstanou nové rodiny v kontaktu, že nám občas pošlou mailík třeba i s fotečkou nebo zavolají jak se koťátku vede. Stejně tak počítáme i s tím, že se na nás obrátí kdykoliv budou potřebovat pomoc nebo budou mít jen pocit, že pomoc potřebují.

CÍLEM NAŠEHO CHOVATELSKÉHO ÚSILÍ  je odchovávat koťátka zdravá a pěkná v typu, která budou svým typem a povahou plně odpovídat standartu tohoto plemene a budou dělat svým budoucím majitelům jen a jen radost. Stejně tak jako ji dělají naše kočičky nám.  Určitě nám nejde o množství, ale především o kvalitu námi odchovaných koťátek!

ODDĚL-ZELENÉ.gif

KOŤÁTKO MAZLÍK / DO CHOVU

Chovné koťátko je koťátko s PP s předpoklady vhodnosti do chovu, se kterým může (ale nemusí) budoucí majitel jezdit po výstavách (k uchovnění není již nutná žádná výstava!) a v budoucnu může odchovat svá vlastní koťátka

Koťátko tzv. mazlík  je rovněž koťátko s PP, u kterého je podmínka kastrace do určitého věku a zákaz odchovu jakýchkoliv potomků. Mazlíčkem může být koťátko:

  • bez jakékoliv vady vylučující z chovu, o které nikdo neprojevil zájem jako o chovné (na chovnosti se lze dodatečně dohodnout)
  • koťátko, které má větší či menší vadu z chovu vyřazující (deformace ocasu - tzv. zálomek, hrudního koše a lebky, šilhavost, kýla, hluchota, poly- a oligodaktylie - zmnožení prstů na tlapkách, monorchismus nebo kryptorchismus u kocourů - zcela nebo jen částečně nesestouplá varlata). Taková koťátka nejsou nijak nemocná !!!!!, jedná se pouze o "vady" na kráse vylučující koťátko z dalšího chovu z důvodu dědičnosti. Takové koťátko bude zdravé a silné a stejně dobrý kočičí kamarád. Koťátko se zdravotní vadou je potom věc jiná.

KOTĚ S PP / KOTĚ BEZ PP - nutné dále vědět !!!!! (podrobnější info)

V poslední době je velmi diskutovaným tématem proč ano kotě/štěně s PP z registrované stanice a proč ne kotě/štěně bez PP. Většina lidí má registrované chovatele stále za vydřiduchy, kteří na zvířatech vydělávají nehorázné peníze ........ proto než takto odsoudíte registrovaného chovatele a vydáte se pro nového člena rodiny k nějakému množiteli, věnujte necelých 6 minut svého času tomuto videu ........

MNOŽÍRNY - kruté továrny na sny ......

http://www.youtube.com/watch?v=d6RlIR7964w

A pokud byste měli dojem, že takto nějak to vypadá v registrované chovatelské stanici (ať už koček nebo psů), okamžitě to oznamte příslušným institucím!!!!!!!!

 

ODDĚL-ZELENÉ.gif