Jdi na obsah Jdi na menu
 

Výtvarná soutěž

18. 3. 2021

 

VÝTVARNÁ SOUTĚŽ PRO DĚTI Z 1. STUPNĚ

NETRADIČNÍ VELIKONOČNÍ TVOŘENÍ, ANEB JAK SE KRESLÍ DO MOUKY

    

Baví tě kreslit, malovat nebo tvořit zajímavé věci? Rád zkoušíš nové výtvarné techniky? Pak je výtvarná soutěž určena právě tobě. Výtvarné tvoření bude netradiční v tom, že si vyzkoušíš kreslení vlastními prsty do mouky.

Co je námětem soutěže?

Pokus se vytvořit obrázek na téma Velikonoce – svátky jara (např. velikonoční vajíčko, kuřátko, zajíček, beránek, pomlázka, prostě vše, co souvisí s velikonočními tradicemi a zvyky).

Co budeš k tvoření potřebovat?

Připrav si mouku (hrubou nebo polohrubou) nebo krupici, tmavý plech na pečení. Pokud nemůžeš pracovat s moukou, zkus použít třeba mák. Aby tvoje kresba krásně vynikla, doporučuji ti při kresbě do bílé mouky využít tmavý plech na pečení. Pokud si pro kresbu zvolíš mák, pak ideální pro kreslení bude světlá podložka.

Nezapomeň si připravit mobil nebo fotoaparát pro zdokumentování hotového obrázku.

Jak budeš postupovat?

Do tmavého plechu na pečení nasypej trochu mouky. Rozprostři ji po celé ploše plechu. Rozmysli si, jaký velikonoční obrázek chceš do mouky nakreslit. Máš-li rozmyšleno, pusť se směle tvoření! Neměj obavy, že se ti kreslení prsty do mouky nepovede. Kdykoliv totiž můžeš svůj obrázek na plechu smazat a začít znovu. Jakmile budeš s velikonočním tvořením hotov, obrázek pojmenuj a zdokumentuj. Nezapomeň na úklid a na to, že mouku na kreslení již nelze použít v kuchyni na přípravu pokrmů.

 

Jak zdokumentovat a kam odeslat hotový velikonoční obrázek?

Popros rodiče nebo staršího sourozence, aby ti pomohli s vyfocením tvého velikonočního obrázku a jeho následným odesláním na mailovou adresu: eva.bacova@zstyrfren.cz. Do předmětu mailu uveď název VÝTVARNÁ SOUTĚŽ. V samotném mailu pak nezapomeň uvést název velikonočního obrázku, svoje jméno a příjmení a také třídu.

Kdy soutěž začíná a do kdy můžeš obrázek poslat?

Výtvarná soutěž začíná právě teď a potrvá do 31. 3. 2021.

Na vítěze netradičního velikonočního tvoření čeká odměna:)

Přeji ti, ať se ti velikonoční kreslení do mouky podaří! Na tvůj obrázek se těší

Eva Bačová, učitelka

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář