Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

 

2. Charakteristika školy:

 

MŠ byla založena 1. 3. 1947, od roku 1950 je ve stávající budově. Budova prošla několika rekonstrukcemi – v roce 2014 byla v celé budově vyměněna okna a vchodové dveře, v roce 2017 bylo provedeno zateplení budovy, výměna střechy a byla nainstalována vzduchotechnika.

Zpočátku byla MŠ jednotřídní, v průběhu let došlo k otevření i druhé třídy s kapacitou školy 38 dětí. Po roce 1989 docházelo k úbytku dětí a škola se stala opět jednotřídní. Do roku 2021 byla škola jednotřídní s celkovým počtem 24 dětí. Od školního roku 2021/2022 je mateřská škola opět dvoutřídní s 33 dětmi.

V přízemí budovy se nachází šatna pro děti, školní kuchyně s jídelnou, která v současné době vyhovuje všem požadovaným hygienickým požadavkům.

V 1.patře jsou třídy, které jsou svou velikostí dostačující k různým činnostem dětí, jsou vybaveny novým nábytkem odpovídajícím požadavkům mateřské školy. Umývárny a WC pro děti i učitelky, úklidová komora byly zrekonstruovány v roce 2008 a v současné době bude řešena rekonstrukce pro nevyhovující splachovadla dětských toalet a nevyhovující kohoutky u umyvadel. V roce 2021 byla zrekonstruovaná kuchyňka pro potřeby zaměstnanců, na míru byly zhotoveny skladové skříně pro ukládání ložního prádla, pro odkládání osobních věcí učitelek a prostor po učitelskou knihovnu. V chodbě, na schodišti a ve třídě berušek byla v roce 2022 položena nová vinylová podlaha. Natřené bylo dřevěné obložení a zábradlí. Všechny třídy a prostory školky jsou pravidelně jednou za dva roky vymalovány.

U mateřské školy je zahrada se standardním vybavením – v roce 2022 bylo zbudováno nové pískoviště opatřené ochrannou sítí, dále přibyly houpačky, prolézací tunel a pyramida a houpadla. Zahrada školky byla osázena habrem tak, aby se zamezilo výhledu do dvorků sousedů. V nevyhovujícím stavu je zahradní domek a altánek, který čekají na svoji rekonstrukci. Při hře na zahradě mají děti dostatek hraček - koloběžek, míčů, odstrkovadel, aut, lopatek a hraček na písek. Nově byly zakoupeny fotbalové branky.

Naše MŠ je vesnická škola, nachází se uprostřed vesnice u příjezdové cesty.

Dobrá je spolupráce se zřizovatelem MŠ Chodský Újezd – Obcí Chodský Újezd. Účastníme se akcí pořádaných obcí a aktivně přispíváme ke zkvalitnění kulturního života v obci.

Od 1.1.2003 je škola právním subjektem – příspěvkovou organizací zřízenou usnesením zastupitelstva obce Chodský Újezd ze dne 2.10.2002 pod názvem Základní škola a mateřská škola Chodský Újezd, okres Tachov, příspěvková organizace.

Od 1.7.2008 se název Základní škola a mateřská škola Chodský Újezd, okres Tachov, příspěvková organizace mění na nový název Mateřská škola Chodský Újezd, okres Tachov, příspěvková organizace usnesením zastupitelstva obce Chodský Újezd ze dne 4.6.2008.

Mateřská škola Chodský Újezd, okres Tachov, příspěvková organizace je zařazena do sítě škol od 16.7.2008 rozhodnutím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č.j. 12 403/2008-21 ze dne 16.7.2008.

images.jpg

zpět