Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nenechme se otrávit :-)

Svět asi zešílel, valí se na nás jedna negativní zpráva za druhou (shora, pochopitelně). Můžeme se vztekat, můžeme otupět, případně protestovat. To všechno můžeme. S výsledkem nejistým. Ale jestli se nemáme ze všeho zbláznit, zkusme si pro sebe vytvářet svůj vlastní mikrosvět, složený z drobných radostí. Když se nám pak podaří pár takových mikrosvětů navzájem propojit, stane se (snad) i makrosvět o něco lepším...

Přemýšlím o mozaice svého mikrosvěta a pár kamínků z ní vkládám i sem na své stránky. Tak schválně, co právě mně dokáže rozjasnit den a pohladit po duši?

1. Když to vezmu v časovém sledu, každé ráno se těším na fantastickou vůni, linoucí se bytem. Bez ranní kávy nenastartuji. Pro mě životabudič a pro pejsky neklamné znamení, že už už vezmeme vodítka a vyrazíme.

2. Procházka s pejsinkami podél Labe. Nábřeží bývá poměrně prázdné a tak holkám dopřávám luxus běhání na volno. Jejich honičky jsou divoké a nadšení nakažlivé :-).

3. Ema. Emička, halekající chodbou svoje "ba-bí, ba-bí" a předávající mi důležitě rohlíky. Snídáme společně a Ema bedlivě a nedočkavě sleduje, jestli už ve mně zmizelo poslední sousto. Drapne mě za ruku a na otázku: "Copak chceš, Emičko?" si zajede volnou rukou do vlásků a podrbáním naznačí opičku :-D. Bez chvilky s opičí hrou v rubrice "Kdo si hraje, nezlobí" to zkrátka nejde. 

4. Krmítko za oknem a sýkorky, které do něj vděčně přilétají. Pro Emu i mě úžasné divadlo.

 

krmi-001.jpg

 

5. Prohlížení starých fotek, na jejichž existenci jsem už skoro zapomněla:

Fotka vznikla asi tak v roce 1914. Svatba nejstarší tatínkovy sestry. Na fotce chybí ještě dvě děti  - v rodině bylo 5 dcer a 7 synů...

dolf-svat-a.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Dcera, která ochotně a bez řečí napravila to, co mně se letos při předvánočním pečení nějak nechtělo povést... (I mistr tesař se holt někdy utne.) Bratr, trpělivě zodpovídající moje četné technické dotazy :-).

7. Každodenní procházky s kamarádkou. Chodíme společně odpoledne venčit, probereme knížky, recepty, zážitky, ... :-).

8. Práce, která mě uspokojuje a byt, kde je mi fajn :-).

9. Všichni ti, kdo si vzpomněli na můj svátek a udělali mi radost přáníčky.

10. A taky nakvetlé kytky na oknech, rozsvícený vánoční svícen, voňavé svíčky  a  aromalampička, knížky, hudba a určitě ještě spousta dalších maličkostí...

 

girlandadef.jpg
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<bgsound src="/file/28/enya---adeste--fideles---audiopoisk.com-.mp3" loop="0">