Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie TJ Meteor

23. června 1983 založili příznivci sportu Zdeněk Veselovský, Eva Víšková, Václav Hlava, Josef Sobotka, Soňa Moupicová, Alena Mokrošová, Václav Žižka, manželé Vrábelovi, Samkovi a Vítovi Tělovýchovnou jednotu Moravské předměstí, později přejmenovanou na Tělovýchovná jednota METEOR o.s. Hradec KRálové a v roce 2016 na dnešní TJ METEOR Hradec Králové, z.s.

Ve svých počátcích měla jednota 326 členů aktivních v odborech ZRTV, turistiky a oddílech basketbalu, kondiční kulturistiky a pozemního hokeje. V letech 1987 až 1990, v dobách největšího rozmachu, měla jednota kolem 750 členů.

Dostavily se i sportovní úspěchy v soutěžích. Oddíl basketbal žákyň získal 1. místo v Krajském přeboru a 1. místo v Přeboru ČSR, dorostenky získaly 3. místo v Krajském přeboru a muži opakovaně zvítězili v Okresním přeboru. Zásluhy na těchto úspěších měli trenéři Jiří Věříš, Lucie Kožešníková, František Bílek a Pavel Kraják.

Ještě na začátku tisíciletí měla jednota oddíly volejbalu, pozemního hokeje, basketbalu mužů a odbor ASPV, který zastřešuje cvičení rodičů s dětmi, předškolních dětí, mladšího žactva a cvičení žen. V současné době TJ Meteor registruje kolem 120 členů soustředěných do odboru ASPV. Volejbalisté odešli v roce 2008 za lepšími podmínkami do nové haly ve Třebši, oddíl pozemního hokeje neměl z důvodu velké konkurence fotbalové školičky při ZŠ Milady Horákové dostatek členů a ukončil svoji činnost.

V roce 2023 slaví TJ Meteor 40 let své činnosti. Věříme, že vizitkou naší práce je neustále plná kapacita cvičení pro děti, kdy s lítostí musíme odmítat další zájemce. Společně si tedy přejme ještě spoustu dalších let, kdy budeme moct připravovat malé cvičence na jejich další sportovní kariéru.