Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víly

Víly jsou od narození nadány nějakou schopností(např. ovládat přírodu) a jejich schopnosti se začnou projevovat nejčastěji v pubertě, nebo při vysokém stupni stresu. Jsou vedeny k ochraně ostatních, k čemuž jim pomáhají právě jejich schopnosti, které se při postupném cvičení zdokonalují. Pokud je víla v nebezpečí, může se transformovat do vílí proměny, která nejčastěji zahrnuje top, minisukni/kraťásky a boty. Nezbytnou součástí jsou také křídla, která jsou v první proměně malá a průsvitná. Ve své proměně jsou vílí schopnosti znásobené a proto je víly rády používají. Pokud je víla dostatečně dobrá, může postupně dostávat lepší proměny, s nimiž získají také nové útoky a oblečení. Jsou to:

      Charmix(víla jej může získat, pokud se vyrovná se svým emcionálním zmatkem) - získá pouze brož a opasek/kabelku s jakousi kapsičou. Proměna zůstává stejná

      Enchantix(víla jej získá jedině tak, že zachrání někoho ze své rodné  planety) - její nová proměna vypadá ještě víc jako vílí, mají nádherné minišaty, velká křídla, se kterými může déle  a výše letět , jejich boty vypadají jako žabky, akorát bez podrážky a mají delší zdobené vlasy. Navíc získají Vílí prach - jedna z nejmocnějších látek ve vesmíru(může léčit a zahánět temná kouzla), který mají v lahvičce na krku a v křídlech

      Believix(víla jej získá jen pokud přiměje někoho věřit ve víly a v magii) - její proměna vypadá daleko moderněji než enchantix(např. Musa má tříčtvrťáky), dostanou navíc tři druhy křídel- speedix(rychlejší a výkonnější křídla), zoomix(na teleportaci) a tracix(na cestu do minulosti) a každá dostane do svého útoku obrázky, které ještě zvyšují jeho účinnost(např. Flora ovládá přírodu její útok má tedy obrázky listí). Tato proměna je založena na víře v magii, takže každá víla má speciální kouzlo ,které jí pomáhá šířit víru ve víly.

      Sophix(lze jej získat jen od Víl osudu, je to dar Moudrosti a dává pravomoci rostlin) - proměna je stejná jako believix s drobnými změnami: pozmění se barva oblečení a křídel(bude převládat růžová a zelená) a také styl, který vypadá letněji(Např. Layla má tříčtvrťáky a zde má minisukni). Víly získají nový útok, kde se smísí jejich schopnost s pravomocemi rostlin(Např. Bloom ovládá Dračí oheň a tak její kouzlo poskytuje přírodě sílu draka k jejímu uzdravení)

       Lovix(lze získat jen od Víl osudu, je to dar Odvahy a dává pravomoci ledu) - proměna je také stejná jako u Believixu, tentokrát však převládají barvy modrá a fialová a mají jakoby kolem okrajů bílý kožíšek. Tentokrát získají do svých útoků pravomoc ledu( např. Bloom může vytvořit Ledový plamen, ke zničení nepřítele)

Kromě Charmixu můžou tyto proměny střídat podle potřeby. Své schopnosti se učí ovládat ve škole Alfea v dimenzi Magix.