Jdi na obsah Jdi na menu

2011

Zhodnocení výcvikové sezóny 2011

Konec roku se blíží a tak bych ráda zhodnotila letošní výcvikovou sezónu, ze které mám upřímně velikou radost. Těší mě veliký zájem o výcvik ze strany majielů retrieverů, jejich pečlivý a odpovědný přístup, nadšení a veliké vzdálenosti, které jsou ochotní urazit na mé tréninky.

Za pečlivě odvedenou práci na sebe výsledky nenechaly dlouho čekat. A tak od června do října 2011 retrívři, kteří se pravidelně zúčastňovali mých tréninků, složili na 30 zkoušek z výkonu!! Pomáhala jsem s přípravou od ověření vrozených vlastností retrieverů (OVVR), přes podzimní zkoušky (PZ), speciální zkoušky vodních prací (SZVP), lesní zkoušky (LZ) až po ty nejvyšší-mezinárodní všestranné zkoušky přinášení retrieverů (MVZPR).

A tak tu máme - retrívry, kterým chyběla poslední podmínka k uchovnění, lovecky upotřebitelné psy, další pracovní certifikáty, čekatele titulu český šampion práce, "U" všestranné psy a nominaci na MSR 2012.

Kromě pravidelných tréninků, které se konají každý víkend na mém cvičišti v Brně Medlánkách nebo v honitbách v Brně a okolí jsem pořádala speciální víkenďáky retrieverů. 1. víkenďák se konal ve dnech 27.-28.8.2011 a 2. víkenďák 12.-13.11.2011. Oba víkenďáky se konaly v honitbě MS Háj v Neslovicích s rozdělením na příslušné skupinky - štěňátka, začátečníci a pokročilí.

V květnu a v září jsem pořádala výcvikový víkend spojený s pobytem v nádherném RS Zahradiště na Vysočině. Byly to velmi intenzivní výcvikové víkendy, kdy se trénovalo téměř non stop od rána do večera, ale na straně druhé úžasná rekreace s milovníky retrívrů, kde jsme i po večerech a táboráku nemluvili o ničem jiném, než o našich nejdražších čtyřnohých přátelích.

Dne 12.6.2011 jsem pořádala Ověření vrozených vlastností retrieverů (OVVR) pod patronací Retriever Klubu CZ v honitbě v Neslovicích, kde startovalo 23 retrieverů. Z toho startovalo 13 retrieverů, které jsem na OVVR připravovala a kteří OVVR úspěšně dokončili. A tak si splnili svůj 1. tréninkový cíl.

Dne 2.10.2011 jsem pořádala Podzimní zkoušky retrieverů (PZ) pod patronací Retriever Klubu CZ v honitbě v Těšanech, kde startovalo 24 retrieverů. S přípravou na "podzimky" jsem pomáhala 7 retrieverům - všichni PZ velmi úspěšně dokončili a stali se lovecky upotřebitelnými psy. Obzvláště gratuluji Bianušce, která se stala č.t. českého šampiona práce a Cannymu, který se stal absolutním vítězem zkoušky.

Pro pečlivou přípravu na zkoušky nechyběly ani generálky, které probíhaly ve stejném duchu jak samotné zkoušky a věřím, že pro všechny byly přínosem. Generálka na OVVR probíhala 5.6.2011 v Neslovicích a generálka na PZ 24.9.2011 v Těšanech.

V neposlední řadě nemohu opomenout obrovské úspěchy mého parťáka, Merlina - CH práce Almighty Wonder Tostadeo "U". Dne 7.5.2011 proběhlo slavnostní vyhlášení celoroční soutěže pořádané KCHLS v Humpolci, kde za své výkony a celoroční pracovní úspěchy zvítězil v kategorii nejlepší "PRACOVNÍ PES ROKU 2010".

Aby toho nebylo málo, zvítězil i v celoroční soutěži pořádané Retriever Klubem CZ za své perfektní pracovní výsledky a může se pyšnit titulem nejlepší "PES ROKU 2010". Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže a předání krásných cen proběhlo dne 18.9.2011 v Oslavanech.

Radost mám obrovskou, doslova dvojnásobnou, protože v obou kategoriích zvítězil 2. rokem po sobě a tak obhájil své pracovní kvality z roku 2009.

Do Nového roku přeji všem mnoho štěstí, zdraví, lásky, pohody a kynologických úspěchů. Velmi se těším na spolupráci v příštím roce, tréninky, zdolání dalších zkoušek z výkonu a pomoci Vám tak ve splnění Vašich kynologických snů a tréninkových cílů.

Bc. Kristýna Šedá

pf-2012.jpg 

 

da450ed12d_69856276_o2.png

12.-13.11.2011 VÍKENĎÁK RETRIEVERŮ

O tomto víkendu proběhl již tradiční a oblíbený víkenďák retrívrů v honitbě mysliveckého sdružení Háj v Neslovicích. Týmy byly rozděleny do 3. výkonnostních tříd - štěňátka, začátečníci a pokročilí.

Ve štěňátkách jsme se věnovali především aportům, dohledávkám a poslušnosti. Štěndům jsem donesla bažanta a zajíce a moc mě těší jejich veliký zájem o zvěř - všechna štěňátka z dohledávky přiaportovala bažanta svým pánečkům.

Fotografie ze skupinky štěňátek naleznete ZDE nebo ve fotogalerii.

stenatkai.jpgstenatka-iii.jpgstenatka-ii.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Ve skupince začátečníků jsme se zaměřili na korektní aport od správného úchopu po odevzdání. Všichni retrívři zvládli na výbornou aporty s pernatou a srstnatou zvěří a svůj pracovní elán předvedli i na dohledávkách. Premiérou pro ně byla vlečka pernaté, kterou zvládli skvěle.

Fotografie ze skupinky začátečníků naleznete ZDE (sobota) a ZDE (neděle) nebo ve fotogalerii.

moon-i.jpgmoon-ii.jpg

 

 

 

 

 

 

 

S pokročilými jsme se v sobotu věnovali memory markingu, poloblindu a handlingu, v neděli jsme se věnovali lesním disciplínám - práce na barvě, následování, odložení a chování na stanovišti.

 

 

da450ed12d_69856276_o2.png

FOTOALBA ZE ŠKOLKY ŠTĚŇÁTEK :)

Školky štěňátek jsou celoročně v plném proudu a tak Vám přináším 2 fotoalba z tréninků těch nejmenších, které naleznete ve fotogalerii nebo na následujících odkazech:

  • Školka štěňátek v termínech 1., 9., 16., 23., 30. října 2011:

http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/Skolka_stenatek_rijen_2011/

 

vycvik-iv.jpg

 

nox.jpgodlozeni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Pár momentek ze skupinového výcviku a individuálních lekcí z léta:

http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/Trenink_se_stenatky/

 

talika.jpg

 

da450ed12d_69856276_o2.png

 

NOVÉ FOTOGALERIE :o)

Do fotogalerie byla přidána 2 nová alba:

moon.jpg

 

Fotoalbum z tréninků začátečníků nalenete ve fotogalerii nebo na tomto odkazu:

http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/Vycvik_zacatecniku/

 

 

 

 

 

 

 

 

keysi.jpg

 

 

Fotoalbum z loveckého výcviku naleznete ve fotogalerii nebo na tomto odkazu:

http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/Lovecky_vycvik/

 

 

 

 

 

da450ed12d_69856276_o2.png

5.-6.11.2011 WT KOSTELNÍ STŘIMELICE

Velikánskou gratulaci posílám na Slovensko Jackymu - Jacky z Delvoja a Janě Račkayové za nádherné 2. místo + VOLBU ROZHODČÍCH ve třídě E na WT 5.11.2011 v Kostelních Střimelicích.

V neděli 6.11.2011 startoval na WT ve třídě L Merlin - Almighty Wonder Tostadeo, který třídu L úspěšně dokončil. 

 

da450ed12d_69856276_o2.png

NOMINACE NA MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽ RETRIEVERŮ 2012

Obrovskou gratulaci posílám Cannýskovi (Canny z Královských teras "U") a Monice Janderkové k nominaci na mezinárodní soutěž retrieverů (MSR) 2012. V nominační tabulce jsou na krásném 7. místě (z 42 retrieverů) a tak mají kvalifikaci na MSR zajištěnou díky jejich perfektnímu výsledku na mezinárodních všestranných zkouškách přinášení retrieverů, které složili letos v září v I. ceně. 

 

da450ed12d_69856276_o2.png

pz-tesany-2011.jpg

 PODZIMNÍ ZKOUŠKY TĚŠANY

Do sekce "podzimní zkoušky" byla přidána výsledková listina.

 Fotogalerii ze zkoušky naleznete na tomto odkazu:

 http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/Podzimni_zkousky_Tesany_2.10.2011/  

 

da450ed12d_69856276_o2.png

2.10.2011 KLUBOVÉ PODZIMNÍ ZKOUŠKY RETRIEVERŮ, TĚŠANY

Na těchto podzimních zkouškách, které pořádal Retriever Klub CZ a OMS Brno-venkov v Těšanech startovalo 24 psů. Mezi nimi startovaly i týmy, kterým jsem s přípravou na zkoušky pomáhala. Mám obrovskou radost z nádherných dosažených výsledků. Všichni psí žáčci zkoušku zvládli na výbornou i přes nízký věk většiny pesanů. A navíc pro drtivou většinu se jednalo o 1. start na zkoušce lovecké upotřebitelnosti! Jmenovitě gratuluji následujícím psím žáčkům:

 

GR CANNY Z KRÁLOVSKÝCH TERAS "U"
vůdkyně Monika Janderková

VÍTĚZ ZKOUŠEK, titul CACT, I. cena, 188 b. (plný počet)

Cannýsek se stal absolutním vítězem zkoušek ze všech nastoupených 24 psů!!! Poměřil své síly na rozstřelové disciplíně pamět k aportu-marking, která měla rozhodnout o vítězi zkoušek a ze které odešel jako absolutní vítěz! Navíc do jeho sbírky titulů přibyl další pracovní titul CACT opravňující k č.t. českého šampiona práce!!

 

cannysek.jpg

 

 

GR ANNIE Z LÍŠEŇSKÉ PLANINKY
vůdkyně Katka Wagnerová

  I. cena - 188 b. (plný počet)

Anička je prostě úžasná!!! Ve svých teprve 15 měsících zvládla podzimní zkoušky levou zadní - tedy se samými čtyřkami bez jediné chybičky!!! Navíc to pro ni byla 1. zkouška lovecké upotřebitelnosti, zkrátka výborný start ;-)

 

annie.jpg

 

 NSR BIANCA TOLLER Z VLČÍCH LUK
vůdkyně Blanka Hrobařová

I. cena, titul CACT (č.t. český šampion práce), 184 b.

Na Biancu a její paničku jsem nesmírně hrdá..urazily náročnou cestu, kdy začátky výcviku nebyly jednoduché..vážím si, že ve výcviku pokračovali, nic nevzdali a v Těšanech se pro ně perfektní výsledek zkoušky stal odměnou. Bianuška podzimky úspěšně dokončila v I. ceně a stala se č.t. český šampion práce teprve ve svých 18 měsících!!!

 

bianca.jpg

 

 LR ALWARO DE INTERCONFIANZA
vůdce Zdeněk Klíma

I. cena, 182 b.

I u Alwarka začátky výcviku nebyly snadné..a na tento tým jsem rovněž velmi hrdá, že zabojovali a já se na každém tréninku nestačila divit, jak se mi před očima zlepšují a zlepšují..z pánečka se stal schopný vůdce, který již umí Alwarův temperament využít tím správným směrem. Odměnou je rovněž jejich 1. zkouška lovecké upotřebitelnosti složená s perfektním skóre v I. ceně!

 

alwaro.jpg

 

FCR CORA OD MARŠOVSKÝCH LUK
vůdkyně Eva Valová

I. cena, 178 b.

Airin je velmi šikovná flatí slečna, temperamentní s typickou retrívří povahou - zavděčit se své paničce..a i ona si na své 1. lovecké zkoušce ve svých 17 měsících vedla výborně - výsledkem je krásná I. cena!

 

airin.jpg

 

 GR ARWEN BROOCK´S ANGEL
vůdkyně Jarmila Kissová

III. c., 162 b.

Arwenka se na každou disciplínu vrhá s obrovským temperamentem, pro zvěř je ochotna udělat cokoliv a i ona si na své 1. lovecké zkoušce vedla skvěle a teprve ve svých 15 měsících zkoušku úspěšně dokončila!

 

arwen.jpg

 

 GR LITTLE LADY GOLDENPACK MARTY
vůdkyně Pavlína Fleišmanová

II. cena, 180 b.

I pro Funnynku se jednalo o 1. loveckou zkoušku, na kterou byla perfektně připravena. Zkoušku úspěšně dokončila se samýma čtyřkama a jedinou dvoječkou ve II. ceně!

 

funny.jpg

 

Všem vám moc a moc gratuluji ke složení podzimních zkoušek a k získání lovecké upotřebitelnosti, jsem na vás moc hrdá. Mám radost z možnosti sledovat Vaše pesany, jak se mění, zlepšují, s jakou chutí se vrhají do práce a s jakou radostí vám přinášejí..Bude mi potěšením pomáhat vám s přípravou do dalších loveckých zkoušek. 

A v neposlední řadě děkuji za krásnou reprezentaci mé výcvikové školy retrívrů.

 

da450ed12d_69856276_o2.png

28.9.2011 KLUBOVÉ PODZIMNÍ ZKOUŠKY RETRIEVERŮ, PARDUBICE

Další krásný úspěch školy - tollerka Bianuška (Bianca Toller z Vlčích luk) ve svých teprve 17 měsících se svojí paničkou Blankou Hrobařovou úspěšně složila svoji 1. zkoušku lovecké upotřebitelnosti - Podzimní zkoušky retrieverů !! Zkoušky dokončily ve II. ceně kvůli limitní známce 2 ze slídění.

Moc Vám oběma ještě jednou gratuluji!! Jste super tým!!

Foto z tréninku:  

bianuska-foto.jpg

 

  da450ed12d_69856276_o2.png

24.9.2011 GENERÁLKA NA PODZIMNÍ ZKOUŠKY V TĚŠANECH

V sobotu proběhla finální generálka na podzimní zkoušky v Těšanech. Na programu bylo kompletní projetí všech disciplín PZ. Generálky se zúčastnilo 8 retrieverů - GR Arwen Broock´s Angel, GR Annie z Líšeňské planinky, FCR Cora od Maršovských luk, GR Isis Ammy z Dražovského hájku, LR Evita Ebbi od Lužáneckého parku, LR Alwaro De Interconfianza, NSR Bianca Toller z Vlčích luk a LR Army Walkie-Talkie Dashby.

Fotografie naleznete ve fotogalerii nebo na tomto odkazu: http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/Generalka_na_PZ_Tesany_24.9.2011/

 

ebbi-generalka.jpg

 

 da450ed12d_69856276_o2.png

pohar.gif

 

18.9.2011 SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ CELOROČNÍ SOUTĚŽE O NEJLEPŠÍHO PSA ROKU 2010

 

Český šampion práce Almighty Wonder Tostadeo "U" již druhým rokem zvítězil v této celoroční soutěži za své perfektní pracovní výsledky a může se pyšnit titulum "PES ROKU 2010". Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže a předání krásných cen proběhlo dne 18.9.2011 v Oslavanech.

 

 

merlin-pes-roku.jpg

 

 Merlinku, jsem na tebe moc pyšná a ještě jednou gratuluji!!  

 

da450ed12d_69856276_o2.png

9.-11.9.2011 VÝCVIKOVÁ POBYTOVKA RETRÍVRŮ NA ZAHRADIŠTI

Další výcviková pobytovka je úspěšně za námi! Počasí nám přálo, terény nádherné, skvělá parta a šikovní pesani. Co víc si přát...Všem vám děkuji za pohodovou atmosféru, která panovala po celý víkend.

 

zahradiste-zari.jpg

 

Spoustu fotek naleznete na tomto odkazu:

 http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/Vycvikova_pobytovka_na_Zahradisti_9.-11.9.2011/

arwen.jpgebi.jpgbianca.jpg

 

da450ed12d_69856276_o2.png

***MEZINÁRODNÍ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY PŘINÁŠENÍ RETRIEVERŮ***
POD PATRONACÍ RK CZ & OMS ZLÍN & ČMKJ
10.-11.9.2011 ZLÍN

Všestranná zkouška přinášení retrieverů patří mezi velmi náročnou, dvoudenní a vrcholovou zkoušku lovecké upotřebitelnosti. Během dvou dnů se u psů prověřuje práce v poli, v lese a ve vodě. Složením této zkoušky složil pes zároveň zkoušku z výkonu pro vyhledání, dohledání usmrcené, postřelené nebo jiným způsobem zraněné jak drobné tak i spárkaté zvěře.

 

Na tuto vrcholovou zkoušku jsem pomáhala s přípravou 2 goldenním klukům:

yes Deep Delight Brdské zlato "U" - Jimmík zkoušku úspěšně dokončil ve III. ceně pro jedinou limitní známku z handlingu
yesCanny z Královských teras "U" - Cannysek zkoušku dokončil s výborným skóre v I. ceně

Tímto úspěšným absolvováním VZPR se kluci Jimm a Canny mohou pyšnit titulem "U" VŠESTRANNÝ PES !!!


I přes krátký čas na přípravu to kluci zvládli výborně, jsem na ně hrdá a ještě jednou oběma moc gratuluji a děkuji za krásnou reprezentaci mé výcvikové školy. 

Foto z výcviku:

canny.jpg

jim.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

da450ed12d_69856276_o2.png

dm.gif 4.9.2011 OVĚŘENÍ VROZENÝCH VLASTNOSTÍ RETRIEVERŮ v Hrusicích

Gratuluji ke složení OVVR psím žákům:
 

yes Arwen Broock´s Angel "Arwen", vůdkyně Jarmila Kissová - OVVR úspěšně dokončila v I. ceně, na krásném 3. místě a 2x aporty se zvěří!!

img_1146.jpg

 

 yes Bondy Alebasi Jílové "Argo", vedený Petrem Kuderou, také OVVR úspěšně dokončil ve II. ceně

 

argo.jpg

 

da450ed12d_69856276_o2.png

27.-28.8.2011 proběhl v mé režii SPECIÁLNÍ VÝCVIKOVÝ VÍKEND RETRIEVERŮ.

Zúčastnilo se ho 13 retrieverů ve složení GR, LR, FCR a CBR. V sobotu panovalo pravé letní počasí a v neděli se trošičku ochladilo, což pejsi při práci jedině uvítali.

Ve skupince těch nejmenších "baby skupinka" jsme se věnovali aportům v terénu, aportům z vody i dohledávce. Štěňátka jsme přivykali i na zvěř a střelbu. Všem to šlo perfektně a především tato skupinka byla důkazem toho, co všechno se dá s retrívry při správném vedení zvládnout ve věku od 3-5 měsíců. Především musím vyzdvihnout aport bažanta z markingu i dohledávky teprve 5-měsíční goldenky Taliky.

baby-2.jpg

b4.jpg

baby-1.jpg

 

 

 

 

 

 


Více fotografií na http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/BABY_training_Specialni_vycvikovy_vikend_retrieveru_27.-28.8.2011/

 

Ve skupince "OVVRkářů" jsme projeli veškeré disciplíny, které je na OVVR čekají-povaha, nos, aport v terénu, aport z vody, chování po výstřelu a vodění.

o3.jpg o1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Více fotografií na http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/OVVR_training_Specialni_vycvikovy_vikend_retrieveru_27.-28.8.2011/

 

U "podzimkářů" se s přípravou na podzimní zkoušky blížíme do finále. Zaměřili jsme se na korektní přinášení, potrénovali jsme marking, přinášení kachny z hluboké vody, vodění, vlečky a slídění s dohledávkou.

pz3.jpgpz2.jpgpz1.jpg

 

 

 

 

 

 
Více fotografií na http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/PZ_training_Specialni_vycvikovy_vikend_retrieveru_27.-28.8.2011/

Byl to velmi příjemně strávený víkend s úžasnými retrievery a díky jejich páníčkům v přátelské a pohodové atmosféře. Poděkování patří mysliveckému sdružení Neslovice za poskytnují jejich nádherné honitby.

 

da450ed12d_69856276_o2.png

 

 argo.jpg

Do fotogalerie přidán odkaz na fotky z přípravy na OVVR ze dne 14.8.2011 nebo k fotkám přímo tudy kliknutím na odkaz http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/Priprava_na_OVVR_14.8.2011

 

da450ed12d_69856276_o2.png

 pohar.gif
29.8.2011 Další obrovský úspěch!!

 

 

CH práce Almighty Wonder Tostadeo "U" alias můj Merlin vyhrál celoroční soutěž pořádanou Retriever Klubem CZ a může se pyšnit titulem
 

***NEJLEPŠÍ PES ROKU 2010***

Dokonce se tímto oceněním pyšní již 2. rokem po sobě!!! Mám obrovskou radost!!!

 

merli-web.jpg

 

Mezi další Merlinovi dosavadní úspěchy z celoročních soutěží pořádaných KCHLS-sekcí retrieverů patří absolutní vítězství v kategorii "Nejlepší pracovní pes roku" - i v této kategorii Merlin vyhrál 2 roky po sobě (2009,2010).

 

da450ed12d_69856276_o2.png

 ptaci4.gif

***PODBRDSKÝ POHÁR 2011***

Klubové lesní zkoušky retrieverů
Klubové speciální zkoušky z vodních prací retrieverů

obě zkoušky se zadáním titulů CACT a Res. CACT
RK CZ & OMS Rokycany

 

Na těchto dvoudenních klubových zkouškách konaných ve dnech 13.-14.8.2011, skládájící se z lesních zkoušek (LZ) a ze speciální zkoušky z vodních prací (SZVP) startovali i goldenní kluci Jim a Canny. A vedlo se jim perfektně!!
 

yes Psovi GR Deep Delight Brdské zlato "Jim" a jeho vůdkyni Katce Wagnerové gratuluji k úspěšnému tažení na Podbrdském poháru 2011:

13.8.2011 Klubové lesní zkoušky - I. cena, Res. CACT
14.8.2011 Klubové speciální zkoušky z vodních prací - I. cena,
Res. CACT

yes Psovi GR Canny z Královských teras "Canny" a jeho vůdkyni Monice Janderkové gratuluji k úspěšnému tažení na Podbrdském poháru 2011:

13.8.2011 Klubové lesní zkoušky - II. cena
14.8.2011 Klubové speciální zkoušky z vodních prácí - I. cena,
CACT

 

v2.jpg

 

Ještě jednou vám moc gratuluji k výborným výsledkům a budu se těšit na další společné přípravy! 

 

da450ed12d_69856276_o2.png

ptaci4.gif


13.8.2011 Speciální zkoušky z vodní práce retrieverů, Prostějov (RK CZ & OMS Prostějov)


Můj Almighty Wonder Tostadeo "U" alias Merlin zkoušku dokončil v I. ceně, vyhrál rozstřel o titul Res. CACT a celkově se umístil na krásném 2. místě!!

 

szvp-prostejov-2011.jpg

 

 da450ed12d_69856276_o2.png

 pohar.gif23.7.2011 Krajská výstava psů Brno Žebětín

 

Na výstavě jsem se potkala i s žáky mé výcvikové školy. A jak se nám vedlo? No posuďte sami wink

 

kv-4.jpg

 

GR Annie z Líšeňské planinky - VÝBORNÁ 2
GR Arwen Broock´s Angel - VÝBORNÁ 1, VÍTĚZ TŘÍDY
LR Almighty Wonder Tostadeo - VÝBORNÝ 1, VÍTĚZ TŘÍDY, KRAJSKÝ VÍTĚZ 2011
NSDTR Bianca Toller z Vlčích luk - VÝBORNÁ 1, VÍTĚZ TŘÍDY, KRAJSKÝ VÍTĚZ 2011

 

 

merlin-bianca-kv-zebetin-2011.jpg

 

LR Almighty Wonder Tostadeo & NSDTR Bianca Toller z Vlčích luk 

 

da450ed12d_69856276_o2.png

ptaci4.gif

16.-17.7.2011 Mezinárodní všestranné zkoušky přinášení retrieverů "O pohár prezidenta Retriever Klubu CZ" v Kostelních Střímělicích (RK CZ & OMS Praha Východ)

 

Na této vrcholové kynologické akci roku startoval i můj Merlin (CH práce Almighty Wonder Tostadeo "U"). I přes nepříjemné zranění hned ze sobotního rána se nevzdal, bojoval a zkoušky úspěšně dokončil ve II. ceně s celkovým počtem 325 bodů! A jako bonus jsme si ze zkoušky odvezli domácí pekárnu ;-)

 

vsestranky-2011.jpg

 

da450ed12d_69856276_o2.png

dm.gif 1.7.2011 Blahopřání ke složenému Ověření vrozených vlastností retrieverů

yes Obrovskou gratulaci posílám tollerce Biance (Bianca Toller z Vlčích luk) a její paničce Blance Hrobařové k úspěšnému složení OVVR  ve 3. ceně dne 1.7.2011 v Kutné Hoře!!

 

bianca-z-vlcich-luk.jpg

 

da450ed12d_69856276_o2.png

g280143.gifDo fotogalerie přidány 2 nová alba!!

1.) Foto z přípravy na OVVR:

http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/Priprava_na_OVVR_2011/

2.) Foto z OVVR 12.6.2011 v Neslovicích:

http://vycvikretrivru.rajce.idnes.cz/OVVR_RK_CZ_12.6.2011_Neslovice/

Autorům fotografií děkuji za souhlas k jejich uveřejnění.

 

da450ed12d_69856276_o2.png

12.6.2011 OVĚŘENÍ VROZENÝCH VLASTNOSTÍ RETRIEVERŮ NESLOVICE (RK CZ)

 

zaci-ovvr-1262011.jpg

 

V neděli 12.6.2011 jsem pořádala Ověření vrozených vlastností retrieverů (OVVR) pod patronací Retriever klubu CZ v nádherné honitbě v Neslovicích.

Sraz a presence účastníků se konala v myslivecké chatě, která nabízela zázemí a občerstvení po celý den všem zúčastněným.

Po přemístění na nástup na louce proběhla řádná a pečlivá veterinární přejímka. Pejskům se kontrolovalo tetování, čipy, platnost očkování a zda nějaká fenečka nehárá.

Poté následovalo slavnostní zahájení OVVR. Startovalo celkem 23 retrieverů - 9 golden retrieverů, 7 labradorských retrieverů, 6 nova scotia duck tolling retrieverů a 1 flat coated retriever. Všem zúčastněným byli představeni pánové rohodčí vč. čísel losů, které budou jednotliví rozhodčí po celé OVVR posuzovat:
pan Karel Šebesta - losy č. 1-8,
pan Bronislav Procinger - losy č. 9-16,
pan René Benda - losy č. 17-23.

A na závěr proběhlo losování čísel z klobouku. Po úvodní disciplíně "Povaha", která byla pro všechny startující společná se jednotlivé skupinky se svými rozhodčími vydali na svá stanoviště, která byla od sebe dostatečně vzdálená tak, aby se jednotlivé skupinky během posuzování nerušily.

Po posuzování jednotlivých disciplín se všichni účastníci sešli na myslivecké chatě, kde pro ně byl připraven oběd a zbývalo už jen počkat na slavnostní vyhlášení výsledků.

Vítěz OVVR obdržel pohár, pejsci na 2. a 3. místě získali medaile, pejsci do 9. místa výcvikové pomůcky od firmy Bracco a všichni tašku s mlskami pro pejsky a drobnými upomínkovými předměty od firmy Candy.

Všem úspěšným ještě jednou gratuluji ke složení OVVR! Doufám, že se OVVR všem líbilo a bude pro ně motivací do další práce s pejskem! 

 

ovvr1262011.jpg

 

yes Fence LR Keysi od Tří jasanů "Keysi" a jejímu vůdci Hynku Johnovi gratuluji k úspěšnému složení OVVR v I. ceně 12.6.2011 v Neslovicích.

 

keysi.jpg

 

yes Psovi NSDTR Aaron Toller Ravenalla "Aron" a jeho vůdci Ondřeji Longovi gratuluji k úspěšně složeným OVVR v I. ceně 12.6.2011 v Neslovicích.

 

aron.jpg

 

yes Fence GR Annie z Líšeňské planinky "Annie" a její vůdkyni Verči Kissové gratuluji k úspěšnému složení OVVR v I. ceně s aportem se zvěří 12.6.2011 v Neslovicích. Jednalo se o nejmladší vůdkyni a nejmladšího retrievera na OVVR, veliká gratulace!!

 

annie.jpg

 

yes Fence LR Finest Chocolate Harmony Line "Maya" a jejímu vůdci Janu Košuliči gratuluji k úspěšnému složení OVVR v I. ceně 12.6.2011 v Neslovicích.

 

maya.jpg

 

yes Fence FCR Cora od Maršovských luk "Airin" a její vůdkyni Evě Valové gratuluji k úspěšnému složení OVVR v I. ceně s aportem se zvěří dne 12.6.2011 v Neslovicích.

 

airin.jpg

 

yes Psovi GR Amor z Líšeňské planinky "Amor" a jeho vůdkyni Ivaně Lefnerové gratuluji k úspěšnému složení OVVR v I. ceně 12.6.2011 v Neslovicích.

 

amor.jpg

  

yes Psovi LR Alwaro De Interconfianza "Alwaro" a jeho vůdci Zdeňku Klímovi gratuluji k úspěšnému složení OVVR ve 2. ceně 12.6.2011 v Neslovicích.

 

alwaro.jpg

 

 

yes Psovi NSDTR Adrenalin Ginger Star "Adík" a jeho vůdkyni Pavle Horňákové gratuluji k úspěšnému složení OVVR ve 2. ceně dne 12.6.2011 v Neslovicích.

 

adik.jpg

 

 

yes Psovi NSDTR Hallifax Sexy Rexy "Halík" a jeho vůdkyni Jitce Coufalové gratuluji k úspěšnému složení OVVR ve 2. ceně 12.6.2011 v Neslovicích.

 

halik.jpg

 

 

yes Fence NSDTR Alotrie Ginger Star "Loty" a jejímu vůdci Stanislavovi Částkovi gratuluji k úspěšnému složení OVVR ve 2. ceně dne 12.6.2011 v Neslovicích.

 

lotka.jpg

 

yes Fence GR Honey Star od Světlovského potůčku "Jessi" a její vůdkyni Anetě Kachlíkové gratuluji k úspěšnému složení OVVR ve 3. ceně 12.6.2011 v Neslovicích.

 

jessi.jpg

 

 

yes Fence GR Hadí Gold z Vlčích luk "Bella" a její vůdkyni Renatě Belošové k úspěnému složení OVVR ve 3. ceně 12.6.2011 v Neslovicích.

 

bella.jpg

 

yes Fence NSDTR Romy Rudolfovská skála "Barča" a její vůdkyni Jaroslavě Fišerové gratuluji k úspěšnému složení OVVR ve 3. ceně 12.6.2011 v Neslovicích

 

barca.jpg

 

 

da450ed12d_69856276_o2.png

20.-22.5.2011 proběhl výcvikový víkendový pobyt na Zahradišti

 

zahradiste.jpg

Malé shrnutí víkenďáku v sekci "Dovolená s retrievery"
Fotogalerie ZDE nebo v sekci "Fotogalerie"

 

da450ed12d_69856276_o2.png

 pohar.gif

7.5.2011 SLAVNOSTNÍ VYHLÁŠENÍ CELOROČNÍ SOUTĚŽE ANKA CUP 2010, HUMPOLEC

 

Z výsledku této celoroční soutěže mám ohromnou radost, mému Merlinovi - Ch práce Almighty Wonder Tostadeo "U" byl udělen titul:

"PRACOVNÍ PES ROKU 2010"

Tohoto ocenění si velmi vážím a radost mám dvojnásobnou, protože Merlin se tímto vítězstvím a přiznaným titulem může pyšnit již 2. rokem po sobě!!

 

anka_lr_prac_pes.jpg

humpolec-zmensene.jpg

  

da450ed12d_69856276_o2.png

poharek.gif


VÝSTAVNÍ ÚSPĚCHY NA NVP V OSTRAVĚ 9.-10.4.2010

 

Žáci školy jsou nejen šikovní a pracovití, ale i krásní a typičtí představitelé svého plemene!

Aaron Toller Ravenalla - V1, CAC, NÁRODNÍ VÍTĚZ, BOB

Alotrie Ginger Star - V1, CAC, NÁRODNÍ VÍTĚZ

Ještě jednou vám gratuluji k nádherným výstavním úspěchům!!!

 

Aaronkovi - Aaron Toller Ravenalla (viz foto) ještě extra gratulace k dosaženému titulu

ČESKÝ JUNIOR ŠAMPION!!! Aaron je nejen nádherný pes, ale i po pracovní stránce velmi šikovný. Zbožňuji na něm jeho drive, nadšení a elán do práce, kterého má na rozdávání wink

 

aaron.jpg

Na fotografii JCH Aaron Toller Ravenalla

 

da450ed12d_69856276_o2.png

dig.gif

 

Změna podmínek pro udělování titulu "ČESKÝ ŠAMPION PRÁCE" pro plemena retrieverů

 

 

Udělení titulu Šampión práce (výkonu) je podmíněno trojím získáním titulu CACT ČR nejméně ve dvou výcvikových sezónách (výcviková sezona = kalendářní rok ),  z toho minimálně jednou na soutěži kde se může zadávat titul CACIT  nebo na vrcholových zkouškách klubu. (Jedná se o VZPR, ZPR, FTR).

Citováno z webu RK-CZ: http://www.retriever-klub.cz/aktuality/

 

 da450ed12d_69856276_o2.png

 

yes Spozoruji pohár třídy pracovní LR klubové výstavy Retriever Klubu CZ v Oslavanech.