Jdi na obsah Jdi na menu
 

Pacička

..

tchořovitá holčička, dovezena do útulku pro fretky Klubko 28.10.2011,
adoptována 10.2.2012, vrácena do útulku 10.5.2012,
jako neadoptovatelná zařazena 8.10.2012 do
virtuální adopce

za Duhový most odešla nečekaně 15.9.2014

packa.jpgPacička je mládě, přebírali jsme ji v záchranné stanici, kam ji přinesli původní majitelé, s tím, že strašně kouše. Ve zverimexu jim poradili, aby ji za kousání bili :-(

více foto

Je hodně drobonká, ale krásná... Bohužel se hodně bojí, nejen ruky, ale všeho kolem. Je pravda, že stisk má jako piraňa, ale po týdnu u nás už se trošku zklidňuje a začla si hrát s Oskárkem. Potřebuje čas, ale určitě z ní bude milá holčina :-)

Paci s Oskárkem

16.11.2011 byla Paci na prvním očkování. Už je mnohem lepší, ale strach z lidí mi přesto ukázala, když se na nás v neděli přijeli podívat s fretáčkem Matějem a měli o ni zájem. Byly jsme v jedné místnosti celkem tři lidi a byla ztoho tak rozhozená, že jsem se rozhodla týden co týden ji zkusit navykat i na jiné lidi, aby se tolik nebála, ani hrát si chudák nechtěla. Paci toleruje zatim mě a Oskara ale i Matěj se ji líbil ale strach ji ovládl natolik, že jsme možnou adopci odmítli, obě strany! Nejen proto, že je ještě dost plachá ale hlavně proto, že Matěj je už starší a nehrál by si sní tolik, kolik by ona potřebovala, ona je mládě nevybouřené a tak jsem se rozhodla, že pro ni opravdu bude nejvhodnější fretka.

14.12.2011 byla Paci na přeočkování. Když jsem ji vážila tak mi prostě zdrhla, fakt žíznivá čára plná strachu a nedala se chytit, takže jsme s panem doktorem komplet vyklidili pojízdné skříně pod kterýma se schovávala, dále přenosil pytle suchého krmiva (velikánské a těžké) a další nepojízdnou skřín, odkud jsem ji už konečně a v zapůjčené rukavici mohla vyndat, ta mi dala můra jedna ! nechala jsem doktorovi dýško za zdržení a celá propocená jsem vypadla směrem domů, uffff 

9.1.2012 Pacička je stále ostražitá, ale lidí se bojí čím dál méně. Neschovává se pod pelíšek jako dosud, když k nám přišla návštěva. Nekouše, ale někdy se ještě ožene, když se třeba lekne. Je čistotná a hodně hravá, mohla by řádit celé hodiny a je k neutahání. Paci je moc krásná holčička a snese k sobě pouze samce. Nejraději se vozí Oskárkovi na zádech :)) a když je unavená a chce jít už spinkat tak si sama vyleze do ferret nation kde bydlí.

Tenhle týden jde Paci na poslední očkování vztekliny a bude již komplet očkovaná. Doufám, že mi zase v ordinaci nezdrhne, potvůrka.. :)

16.1.2012 Pacička má za sebou očkování, tentokrát byla hodná :)

27.1.2012 Pacička přišla do říje... A ještě jednu novinku mám, začala jsem je pouštět spolu s Elí a holky jedna druhou respektují. Jsem ráda, že Elí není po odchodu sourozenců sama!

7.2.2012 Paci je v říji a není pro ni žádný problém zdolat cokoliv, tuhle jsem ji sundavala ze třetího patra ferretky kam se vyšplhala. Vůbec se nedivím, že v říji jsou fretky schopny udělat cokoliv aby sprachsprostě zdrhly se někam pářit :((

Paci si zamilovala také pletenou myšku, kterou si tahá do pelíšků. Je v pohodě a je i mazlivější, prostě v pohodě, ideální doba na adopci :))

Paci, Elí, Oskar a Majk

11.2.2012 Pacička byla včera večer adoptována. Volali lidé, že jim zemřela fretečka, bylo jí necelých 7 let... Upřímně jsem jim Paci rozmlouvala pro její nedůvěřivost, plachost a že je to jedna z nejtvrdších fretek, co jsem měla v útulku, ale byla to láska na první pohled. Byli ochotni se smířit s tím, že bude rafat a tvrdě než si zvykne. Ale především bude skoro pořád pod dohledem a na volno, tak jsem svolila hlavně proto, že mají zkušenost s tvrdší fretkou ;)

Paci s sebou dostala plyšáky a její oblíbenou hračku, pletenou myšku a myšku na prutě, také jsem ji dala oblíbený hamak, aby v novém prostředí nebyla úplně v cizím. Přeju jí mnoho štěstí a budu na ni moc myslet! Slzy opět tekly ...

Zprávy z domova

17.2.2012 Paci se v nové rodině úspěšně adaptovala, zprávy chodí obden. ;)
První den byla vyjukaná, bála se, kousala ze strachu a zdržovala se v blízkosti klece, prdelka malá. Druhý den se již válela v peřinách a byla již otrlejší. V tuhle chvíli prý občas štípne, dělá roztomilou, hrbí se a nechá se hladit a hýčkat. Potřebuje jen věřit a uplácet ,hraje si a má k dispozici celý fretkuvzdorný byt, jen museli pořídit jinou klec, no zdrhla. Jako bych ji neznala! :lol: Přišla zpráva... Zase jste měla pravdu.. No co dodat!
Prostě se má báječně! Mám velkou radost!

A zpět v útulku... :(

10.5.2012 Abysme měli v útulku veseleji, vrátila se nám přesně na den po třech měsících do útulku Paci, Pacička, Packa . :(  Tvrdá kráska, která nepřestala být tvrdá i přes svoji velkou volnost v bytě, mazlení, péči a lásku, co jí lidské bytosti mohly dát. Bohužel, nepodařilo se i přesto, že to vypadalo někdy nadějně a mně nezbývá než připomenout moji tajnou teorii o tom, že by to opravdu mohla být tchořka v pravém smyslu slova.

Paci má stále stejné rituály, z ničeho nevybočila a ani se nezměnila! :?:  Stále si tvrdě hájí svoji klec, svůj úkryt a bezpečí, a útěchou jsou jí kamarádi plyšáci, které miluje a hýčká. Je mrštná jako veverka a svojí stavbou těla je jiná než fretka. Potřebovala bych odborníka na tchoře, který by určil...

Po příchodu k nám na mě zase jemně pískala a ječela, že prostě manipulovat s její klecí není podle jejího gusta, ale nade mnou nevyhraje. Bohužel se zatím bojí i Froda, kterého jsem pustila na zkoušku. Je ale ještě brzo ... Tvrdě si hájila obydlí i před ním a dostal co proto. Čas ukáže více.

Myslím, že to tu poznala. Když byl klid a nechala jsem ji, ať si dělá co chce, pomaloučku se odvážila na průzkum. Věděla kudy jít , kam vyšplhat a kam by se dostala, kdyby chtěla. Přesně věděla, kde bydlela a jak se tam dostat. Je opravdu nádherná, nejen vzezřením, ale tím jejím tělem, dokonalost sama!

Slzy mi tečou, protože tohle zvíře je neskutečně své a do adopce v nejbližší době nepůjde a zatím ani nemůže. Je mi velmi líto a trápím se nad tím, že to, co jsem si v duchu zakazovala se stalo skutečností a už nedám na rady, prosby a doporučení jiných i když mě blízkých... Můj varovný signál mě varoval a bohužel se splnilo to, co jsem nikdy nechtěla dopustit... Právě u Paci. Lidé mi odpustí, protože vědí sami dobře, jaké byly mé reakce a jak jsem prostě vyměkla ... Snažili se hodně, ale Paci je prostě jiná!

S Paci jsem udělala malý pokrok, připoměla jsem jí, když chce do klece, že musí přijít na zavolání a nechá se vzít a vysadit, má to tady ztížené ... Dala jsem jí klec do patra, aby si ji tolik nehájila, takže to zafungovalo a mám radost. Také jí budu připomínat i to, když tu byla, že bylo fajn mít kamaráda a to nejen plyšového, snad se nám brzo zadaří ve všem... uf .. Potvůrka jedna! Ta mi dává!

27.5.2012 Packa mi dělá velkou radost, seznámila jsem ji s Oliverem, který ji trochu zkrotil a běhají spolu. Montyho jsem zapojila také, ale jak se před nim Packa mihla, tak byl k nezastavení, ach ty hormony!
Packa pookřála a je ráda, když ji pustím. Čeká v kleci u dvířek a dere se mi do rukavic sama.
Dám jí čas a sobě vlastně také, nerada bych přišla o kus masa ;)

Jinak ráda skotačí, blbne, tahá plyšáky a opět zase jednou někomu jezdí po hřbetě - Oliverovi. Je radost na ni koukat, jak je zase šťastná!

Paci je moc krásná holka a byla by velká škoda, aby se nesrovnala, bude to ale běh na dlouhou trať.

5.6.2012 Monty a Oliver byli dnes adoptováni, Paci zůstala zase "sama". Snad ne na dlouho.

9.6.2012 Paci je samozřejmě špatná, kluci odešli a nemá s kým blbnout, což mě vůbec netěší. :(  Neustále leze po FN vyšplhá a kouká, kde Oliver a Monty jsou - je hodně smutná! Co se zlepšilo - nehryže mě ! zatím...  Zkusila jsem ji tedy seznámit s Albim - dopadlo to špatně. Vycítila jeho slabší povahu a nedůvěru,kterou ve fretkách on má a nemusí je, tak se zase předvedla! ... Trochu to schytal, ale nijak dramaticky, včas jsem zakročila. Albi se ji potom bál, ale nesnažil se nijak utíkat, spíše čekal, že ho opět zachráním. S Albim to prostě nejde, prozatím bude Paci tedy sama. Ach jo...

19.6.2012 Paci odjela spolu s Barunkou, Frídou a Albim "na tábor". Jedeme na týdenní dovolenou. Bude o ně dobře postaráno!

1.7.2012 Paci byla moc ráda, že je zpět "doma"... Lítala jak střeštiprdlo, kvokala radostí a dokonce si chtěla se mnou i hrát potvůrka krásná!

20.7.2012 Paci, kapitola sama o sobě, jak jinak. Dračice, čert, rarach, ďábel a pakoveverka - jinak jí neřeknu! Prostě ta nejchytřejší fretka, která kdy v útulku byla. Bojujeme spolu stále, je tak mazaná, až to bolí, ale boduju u ní každým dnem a každý den mi ukazuje co nového vymyslí. Chodí mě provokovat "natvrdo" - má z toho děsnou prču a vyzývá mě ke hře, což je pokrok.

Je dokonalá ve všem! A konečně se zapojuje i do mých her. Je to bezva mrška, která potřebuje parťáka jako sůl a kdyby byl, tak ještě tu lidskou část, která by vydržela její náturu. Paci nebude mazlík jako mazlík, ale po boku toho, s kým bude moci blbnout a řádit bude přijatelná, ale nikdy nebude velkej kámoš s lidskou populací... Nevěřim tomu, bude to pouze o toleranci. Tím se bohužel její šance značně zmenšuje a já hodně přemýšlím nad tím, zda ji nezkusím seznámit s mým "ma-gorem", zda by to šlo, no uvidím ....

8.8.2012 Paci se v horkých dnech naloží sama do vody a chladí se, hupsne tam, hodí bok, pak druhý, vyskočí, peláší a znova a pořád dokola a má ztoho děsnou srandu... Miluje vodu!

8.10.2012 S těžkým srdcem jsme se po několika pokusech o adopci rozhodli o přeřazení Pacičky do virtuální adopce. V tomto případě nikoli kvůli chatrnému zdraví, ale protože jí lidé tolik ublížili, že už není schopná začít jim znovu věřit - a nekousat. Ze stejného důvodu je pro ni velmi stresující jakákoli změna. Proto zatím není možné ji umístit do náhradní rodiny.

9.11.2012 Paci ... říkala jsem si, že když je tak Vilda nevybouřený, že bych je mohla venčit společně. Nešlo to, chvilku ano a pak začalo peklo :(  Vilda si dovolil a Paci to neunesla, začal boj. Takže Pacičku zase venčím samostatně.

26.11.2012 Aby nebyla nuda a klid, Pacička přišla do říje. Možná je to dobře, protože teď, v tomhle období je větší pravděpodobnost, že říje skončí sama, bez zásahu veterináře. A to by bylo moc dobře. Uvidíme.

19.12.2012 Tak přání se nám nesplnilo, Paci byla dnes na ukončení říje na veterině.

26.12.2012 Paci se odstěhovala den před Štědrým dnem k Janě do Prahy, kde se ji bude snažit začlenit do své smečky. Poprosila jsem Janu (píše Marcela), ať vše zváží a zkusí Pacce dát šanci na lepší život po boku svého druhu. Neříkám, že nebyla u mě šťastná, ale když ona si tak chtěla hrát s někým, kdo by jí rozuměl. Snad se to podaří ... Budu doufat a držet ji pěsti. Moc jsem ji obrečela, ale musela jsem ... Kvůli ní.

-----------------------------------

Zprávy od Jany Lišky z Prahy:

24.3.2013 Pacička si rozumí s nově příchozím Barnabášem! Mám z toho takovou ohromnou radost! Dneska spolu běhali půl odpoledne... Je to naprosto fantastické a jak se jí najednou změnila nálada! Není už tolik nervózní, zkrátka super, doufám, že to dlouho vydrží :-)

24.6.2013 Pacička se má dobře, už ji občas vezmeme do ruky bez rukavic. Nejde po všem co se hýbe a už "jenom" ostražitě kouká. Což je velký pokrok, protože dříve vždycky vyskočila jak čertík na pružince a běhala kolem mříží než se člověk nevzdálil. Potřebuje opravdu přímo nekonečnou trpělivost, chuděra malá.

4.2.2014 V současné době se Pacička už plně začlenila do domácí smečky, takže je spokojená a šťastná. Tak spokojená, že se někdy, když má dobrý den, nechá i vzít do ruky bez rukavic.

Tak to je moc fajn!

15.9.2014 S velkou lítostí oznamujeme, že Pacička nečekaně na dnešek v noci odešla za duhový most, usnula a už se neprobudila... :´o(