Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dubinka

.

byla nalezena na silnici v Dubči u Prahy,
dovezena do útulku pro fretky Klubko 10. 9. 2010, adoptována 20. 10. 2010

pa020213.jpgPřebíhala silnici před projíždějícím autem, to zastavilo, aby mohla v klidu přeběhnout, ale ona místo toho vlezla pod auto. Tak nálezce vystoupil a ona ihned hupla do auta a nechtěla vystoupit . Odvezl si ji tedy domů a kontaktoval nás. Dva dny ji měl umístěnou ve větraném skleníku, kde měla i pelíšek. Ale jaké bylo překvapení, když jsme pro ni přijely... ve skleníku ani stopa po Dubince a to ji ještě před 15 minutami viděli. Tak jsme všichni hledali po zahradě a mlaskali a asi po 10 minutách se něco mihlo v trávě. Přišla až k nám a hned se vrhla do náruče. Je strašně mazlivá a kouzelná, hodně vymazlená freťulka.

 

Velké díky nálezci a zachránci Dubinky, panu Šafratovi, za poskytnutý azyl
a za finanční příspěvek na její léčbu!!!!

10.9.2010 dovezena do útulku. Bohužel je hodně přeříjená, má vylisaný ocásek i tělíčko. Zítra jdeme navštívit paní doktorku a domluvit kastraci.

11.9.2010 Dubinka navštívila paní doktorku, u které stropila neuvěřitelnu scénu . Vzhledem k tomu, jak hodně je přeříjená, dostala injekci na zmírnění říje a brzo půjde na kastraci, která je velmi nutná. Na svrabík jsme dostali advocate. Jinak dle prohlídky je v pořádku, až na to přeříjení samozřejmě.

Dubi je neuvěřitelně přítulná, hravá a veselá, dnes se mi vyšplhala po oblečení až na hlavu a vesele si u toho kvokala . Jen se potvůrce nechce moc chodit na záchůdek, takže plné ruce práce a pracujeme na výchově. Po injekci se říje začíná zmírňovat a příští týden by možná mohla podstoupit kastraci.

26.9.2010 Dubinka už začala používat záchůdek, jen potřebuje větší, do malého se jí prostě nechce. Jinak je pořád veselá a ukvokaná.

29.9.2010 Dubinka podstoupila kastraci. Na veteriněně opět převedla hysterickou vzteklou scénu. Potvrdil se zánět dělohy, ale vše proběhlo v pořádku, po probrání z narkózy se i trošku napapala. Necháme ji prospat a zítra podáme další info.

1.10. 2010 Dubinka se po kastraci dobře zotavuje, dokonce už jí pomalu začínají na zádíčkách vyrůstat nové chloupky.

Dubinka dostala dneska z ruky kuřecí masíčko a vypadalo to, že mi utrhne i prst :-) moooc jí chutná....

7.10.2010 Dubinka je skvělá, v sobotu půjde na vyndání stehů, doufám, že nebude na veterině zase vyvádět . Po kastraci trošku zhubla, tak teď už ji jen dokrmit a je vhodná k adopci.

9.10. 2010 byla Dubinka na vyndání stehů a opět se předvedla na veterině scénu, ještě před tím než se jí paní doktorka dotkla. Ale vše proběhlo nakonec v pořádku, je očkovaná proti vzteklině a začíná krásně obrůstat novými chloupky

20.10.2010 odcestovala Dubinka do nové rodiny do Hradce Králové. Moc se na ni těšila nová kamarádka, mladá slečna. Dubinka se ihned zabydlela v novém domově.

14.4.2011 Přišla zpráva také o Dubince : stále je moc hodná, přítulná prostě velkej mazel dělá jen samou radost,byly poslány fotky a jak jinak ....je prostě úžasná! Kožíšek má krásný, hustý, přes zimu i přibrala....musela jsem se hodně smát ,když pani psala jak dali Dubi hlídat babičce ...vyhrabala kytky,rozkousala a vysypala mouku,těstoviny..správná fretka,dělá čest všem fretkám! Má se moc dobře,holka naše!

Děkujeme nové rodině za finanční příspěvek a přejeme hodně štěstí
a radosti s novou kamarádkou!

p1030740.jpg

p1030736.jpg

 

 

 

 

 
 

 

 

více foto

Dubinka v novém domově